Het ZelfSlank Plan ZSP Afslank Programma

Het ZelfSlank Plan is een nieuwe manier van afvallen. Zoals je van ons gewend bent nemen we ook deze manier van afvallen onder de loep. In tegenstelling tot de meeste nieuwe dieetproducten die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen is Het ZelfSlank Plan Programma niet gebaseerd op ongezond en snel afvallen maar juist een goed doordacht concept. Tijd voor een uitgebreide review!

Het ZSP begint met een booster waardoor je tijdens de eerste stap wel degelijk veel kunt afvallen. Hierdoor wordt je gestimuleerd om door te gaan. Het is een zorgvuldig opgebouwd programma dat je een basis geeft om op een verantwoorde manier overgewicht te verliezen. Het ZelfSlank Plan is een online coachingsprogramma dat is aangevuld met papieren documentatie die je thuisgestuurd krijgt. In het volgende artikel zal ik je alles vertellen over de opbouw en samenstelling van Het ZelfSlank Plan.

Ervaring met Het Zelfslankplan

Heb je ervaring met Het Zelfslankplan Programma? Laat dan een reactie achter, of lees de reacties van onze bezoekers.

Vetverbranding

Het ZelfSlank Plan voert jouw vetverbranding op waardoor je overgewicht verliest. Het heeft alles te maken met de momenten van de dag waarop je eet. Dit is iets wat beschavingen van duizenden jaren oud al lang instinctief weten. Het is kennis die in onze wereld van overvloed helaas verloren is gegaan.

Alex GreveEd 12 300x232 resized

Het Zelfslankplan Programma is ontwikkeld door lifestyle coach Alex Greve. We kennen Alex onder andere van de boeken ‘Vergeet het dieet’ en ‘Honger naar meer’. Zijn doel is mensen meer controle te geven over hun leefstijl, in het bijzonder hun eet- en beweeggewoonten. Het nieuwe programma van Alex is onder andere gebaseerd op zijn ervaringen als lifestyle coach.

Het ZelfSlank Plan: 3 Afslankmethoden voor de prijs van 1

Alex heeft goed nagedacht over zijn ZelfSlank Plan. Door een slimme combinatie van drie afzonderlijke methoden ontstaat een effectieve nieuwe manier van afvallen. De unieke waarde van deze drie modules zijn:

1. Snel Gewichtsverlies
2. Een Anti Eetbuien Mindset
3. Leefstijl Programma om Slank te Blijven

Tijdens de eerste module wordt je gemotiveerd door het snelle resultaat, de tweede module helpt je om je eetpatroon te controleren. De derde en laatste module leert je om het behaalde resultaat te behouden.

Yvonne vertelt over haar Ervaring met Het ZelfSlank Plan

Bezoek de ZelfSlank site voor een grotere versie van deze video

Waarom lukt Afvallen niet?

Waarom lukt afvallen bij de meeste mensen niet? Zit overgewicht echt in je genen? Bij de meeste diëten zorgen een voor frustraties en in sommige gevallen eetbuien. Frustraties, eetbuien. Of zit overgewicht echt in je genen? Het antwoord is eenvoudig volgens Alex, je moet juist wel voldoende eten om op die manier het hongergevoel te voorkomen. Het is alleen belangrijk watje eet. Er is je altijd verteld dat je zoveel mogelijk kleine maaltijden moet eten. Verspreid over de dag. Maar recent onderzoek laat zien dat dit onzin is! Het leidt juist tot een lagere vetverbranding. Wat voorop staat bij het zelfslankplanis het volhouden en inpassen in huidige levensstijl. Veel dieten werken met lijstjes die bepalen wat en wanneer je moet:

 • Eten
 • Drinken
 • Bewegen
 • Sporten
[thrive_leads id=’44928′]

Zelfslank Coachingsprogramma

Tijdens het zelfslank coachingsprogramma hoef je geen calorieën te tellen of intensieve workouts uit te voeren. Je hebt geen hongergevoel en producten als eiwitrijke shakes of voedingssupplementen zijn overbodig. Waarin schuilt het geheim van dit programma dan in? Het antwoord is eenvoudig, eetgewoonten. Wist je dat 80% van de mensen een verkeerde opvatting over wat gezond eten is? Bekijk deze online video voor meer informatie over het coachingsprogramma.

De 4 Sleutels, 10 Modules en de Booster

De basis van Het Zelfslankplan Programma zit in 4 sleutels van gewichtsverlies. Met behulp van deze vier vuistregels heb je een stabiel fundament om je doel te bereiken. Naast deze vier sleutels is het ZSP opgebouwd uit tien modules. Meer over deze modules en de unieke booster kun je lezen in het artikel De ZelfSlank Plan Booster.

Het zelfslank plan zsp afslank programma zelfslank totaal

Paleo of Oerdieet

9 van de 10 mensen weet niet wat eetbuien veroorzaakt. Het zit niet tussen je oren maar heeft alles te maken met tijdstippen en de juiste voeding. De basis van alle dieten die wel werken ligt in het het Paleo of Oerdieet. Deze manier van eten wordt ook wel het jager- of verzamelaar dieet genoemd. Door te eten als oermensen wordt je bloedsuikerspiegel stabieler en verdwijnt overtollig vet.

Concentratietechniek

We weten nu dat 80% van het slagen van een afslankpoging schuilt in je eetpatroon. We mogen de laatste 20% echter niet vergeten. Alex heeft dit zijn Zelfslankplan Programma ondergebracht in een concentratietechniek. Hij leert je om te focussen op aandacht om eetbuien een halt toe te roepen en gezond gewoonte in te passen in je leven.

Programma van 6 weken

Het Zelfslankplan is een programma dat zes weken in beslag neemt. Na deze 6 weken heb je echter nog 3 maanden toegang tot het online coachings programma. Dit is inclusief toegang tot alle voedingsplannen, de menuplanner, persoonlijke boodschappenlijstjes en motivatie tips. Meer over de complete inhoud van het programma kun je verderop in dit artikel vinden.

Hulpmiddelen

Het probleem zit meestal in het volhouden en inpassen van het dieetschema in je leven. Of je nou op school zit, een studie volgt, een drukke baan hebt of dagelijks een huishouden moet runnen, we krijgen het steeds drukker. Het Zelfslankplan speelt hier handig op in met de volgende hulpmiddelen

De Weekplanner

http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=wzV9O6wv8-8

Hiermee kun je op een eenvoudige manier een weekmenu mee inplannen dat aansluit bij jouw schema, en niet andersom

Receptkaarten

Dankzij de receptenkaarten wordt het eenvoudig om op een verantwoorde manier je week in te plannen. Speciaal voor bezoekers van vetvrij.com is er een gratis proefrecept beschikbaar. Je kunt het recept downloaden in de webshop.

Ebook ‘Vergeet het Dieet’

Vergeet het Dieet is een E-Book dat gaat over de eetgewoonte en wat je kan doen om dit te veranderen. Het is een mentaal hulpmiddel om duidelijk te krijgen hoe je meer controle over je gezondheid en gewicht kunt krijgen.

Online Video’s

Met online video’s krijg je tips om ervoor te zorgen dat je het plan goed vol kunt houden en niet terugvalt in je oude patroon

Weekmenu’s per mail

Gedurende zes weken krijg je regelmatig weekmenu’s toegestuurd per mail. Het voordeel hiervan is dat je regelmatig getriggerd wordt om vast te houden aan je nieuwe ‘way of life’

Waarom zou je eigenlijk?

Waarom zou je überhaupt de moeite nemen om een gezond BMI te bereiken? De eeuwige jacht naar welvaart leidt tot ziekte. Welvaartsziekten. Tenminste, als welzijn uit het oog wordt verloren. Overgewicht en obesitas kunnen we ook als welvaartsziekten beschouwen. Het is heel eenvoudig, wil je de kans vergroten om op een prettige manier ouder te worden, dan ontkom je er niet aan om te werken aan een gezond lichaam.

Seizoensvoeding

Alex is een grote fan van seizoensvoeding. Waarom? Zelf zegt hij hier het volgende over: ‘seizoensvoeding is vers, goedkoop en lekker’ Mede hierdoor zijn alle voedingsplannen in het zelfslank plan seizoensgebonden. Het voordeel hiervan is dat je voedingsplan iedere maand verandert. Omdat er elke maand nieuwe voedingsmiddelen in seizoen zijn geniet je van de volgende voordelen

Het zelfslank plan zsp afslank programma cheap seizoensvoeding is goedkoper en vaak in de aanbieding!
Het zelfslank plan zsp afslank programma heart seizoensvoeding is veel gezonder, verser en lokaler.
Het zelfslank plan zsp afslank programma cart seizoensvoeding is gewoon verkrijgbaar in de lokale supermarkt
Het zelfslank plan zsp afslank programma environment seizoensvoeding is beter voor het milieu
Het zelfslank plan zsp afslank programma tasty seizoensvoeding smaakt beter!

Het Zelfslankplan Programma en Allergieën

Heb je een allergie zoals lactose, gluten, zuivel, knoflook of een andere allergie? Dan is dit geen belemmering om te starten met het programma. Het plan bevat geen gluten, lactose en veel andere allergenen die je wel in bewerkte producten zou vinden.

Wat krijg ik en wat kost het?

Wil je aan de slag met Het Zelfslankplan Programma, dan ontvang je de volgende hulpmiddelen:

 • ZelfSlank Richtlijnen
 • ZelfSlank Besliskaart
 • ZelfSlank Voedingsplan 6 Weekmenu’s
 • Weekmenu Planner
 • Persoonlijk boodschappenlijstje
 • Extra I: Snelle recept alternatieven voor onderweg, op school of werk
 • Extra II: ZelfSlank Voedingsplan Vegetarisch 6 Weekmenu’s
 • Extra III: Glutenvrije marinades, sausjes en dressings
 • Extra IV: Audio-opnamen van “anti-eetbuien” coachingsessies
 • Extra V: Persoonlijke 1-op-1 coaching
 • ZelfSlank Papier: Richtlijnen, Menuplanner en 40 receptkaarten
 • Uitleg van de ZelfSlank Booster
 • Voedingsplan voor de ZelfSlank Booster
 • Videobegeleiding bij de ZelfSlank Booster
 • Videobegeleiding bij trap 1, 2 en 3 van het ZelfSlank Voedingsplan
 • Vergeet Het Dieet e-book
 • Vergeet Het Dieet luisterboek
 • Wekelijks meerdere videotips

Het bovenstaande pakket zal digitaal worden verzonden en wordt aangevuld door documenten die je per post thuis gestuurd krijgt. De prijs is 49 euro en er worden regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen aangeboden via de website van Alex. Voor dit bedrag krijg je het zelfslankplan inclusief de booster.

Na het bestellen

Als je besteld en betaald hebt dan wordt je direct aangemeld voor het digitale plan. Het papieren plan zoals de menuplanner, receptkaarten en richtlijnen ontvangt je binnen een enkele dagen via de post.

Voordelen

 • Een goed doordacht plan
 • Online begeleiding
 • Uitgebreide documentatie
 • Niet goed, geld terug
 • Geen (dure) supplementen nodig

Nadelen

 • Forse eenmalige aanschaf
 • Enige discipline is vereist

Conclusie

Het Zelfslankplan Programma heeft me in positieve zin verrast. Het is zorgvuldig opgebouwd en er zit een goede filosofie achter. Mits je jezelf aan de richtlijnen van het programma houdt, zal het bij de meeste mensen tot verrassende resultaten leiden.

Ervaring met Het Zelfslankplan Programma

Heb je ervaring met Het Zelfslankplan Programma? Laat dan een reactie achter, of lees de reacties van onze bezoekers.

RECENSIES OVERZICHT
Zelfslank Plan
Persoonlijke Dieet Ervaringebook
Eenvoudig Afvallen40 Dagen Zonder Suiker
het-zelfslankplan-programmaHet Zelfslank Plan is geen afslankmethoede maar een nieuwe manier van leven. Het helpt je niet alleen om af te slanken maar het leert je een nieuwe manier van eten. Je voelt je fitter en vitaler.

61 Reacties

 1. Hallo,

  Ik heb een mail gekregen ivm het zelf afslank plan en een webinar… Ik kan deze niet bekijken, want de link werkt helaas niet > ik heb dus ook geen idee welke aanbieding er op het einde van de webinar komt :(

 2. Ik ben echt geweldig blij met recepten om zonder toevoegingen te kunnen genieten van voedsel. Ik ben ook op zoek naar kennis van welke voedselproducten in welke groep thuishoren. Super dat jullie mensen hier mee dienen. Alleen jammer dat jullie van een oerinstinct uitgaan in plaats van de levende schepper van hemel en aarde EN VOEDSEL!

  Het lastige voor mij qua aanschaffen van kennisbronnen is dat ik vooraf niet weet of het bol staat van recepten met ijzerrijke groenten, omdat ik daar nu net een zeldzame allergie voor heb. Ik kan het zelf niet uitleggen, maar het schijnt iets te maken te hebben met nitraat dat nitriet wordt. Wat voor velen zo gezond is, is dat voor mij dus niet. Ik kan spinazie, andijvie en alle soorten sla niet eten, omdat die bomvol ijzer zitten en moet mijn ijzer uit volkorenproducten halen. Ik verdraag ook geen paprika en sesamzaadjes. Hoe kom ik aan informatie? Nu rommel ik zelf wat aan, maar ik merk dat ik niet genoeg kennis heb om de juiste alternatieven te vinden met als gevolg dat er ijzertekort dreigt. Groet,

  Star C.

 3. Hallo Sanne,

  Ik volg de zelfslank afslankweekmenu’s.

  Ik vind dat je erg veel mag eten en toch val ik af.
  Heb nu de derde week en kan het iedereen aanbevelen. Het kan soms wat duren langer eer je afvalt maar het kost je geen moeite.

  Marlène

  • ZelfSlankK heb ik gekregen van mijn dochter. ze heeft het zelf besteld en geprobeerd maar helaas niet dat beetje discipline dat je nodig hebt. Ik vond het zonde van het geld en heb het van haar overgenomen. mij bevalt het erg goed. het maakt je bewust van een bepaalde manier van eten en leven. afvallen is in mijn geval niet echt nodig maar desondanks ben ik 3 kilo kwijt.

   Wilma

 4. Vanaf nu tot aan 20 januari 2014, dus voor de komende 3 weken, ontvangen klanten voor dezelfde prijs (€49,–) tevens een papieren versie. je kan ook voor €37,- voor de puur digitale versie gaan (voorheen €49,-). Maar het gros zal willen profiteren van deze bijzondere aanbieding.

  Deze aanbieding geldt voor de volgende plannen:

  ZelfSlank
  Ontstekingsvrij
  BodyWatch Glutenvrij
  Candidaweg
  Darmkracht
  Diabetesmeester

  Let wel op: het is geldig tot 20 januari, daarna gelden weer de oude prijzen.

 5. Vragen over ZSP.
  Zelfde vragen als Daantje eigenlijk: ik eet per dag acht bruine boterhammen en ben benieuwd of ZSP broodvrij is. Daarnaast ben ik voor mijn werk veel onderweg en kan ik ontbijt en lunch lastig in de keuken bereiden.
  Oha eet ik gezond (met nadruk op brood, fruit en groenten of is dat inmiddels ongezond?), sport drie keer per week maar ik wil met name van m’n avondvreetbuien af.

  Alvast bedankt voor reacties!

  Geert

  • Hoi Geert,
   Er is veel ophef over brood, tarwe, gluten en granen. ZelfSlankK heeft een basis en menuplanner waarmee je zelf keuzes kunt maken. Ik eet zelf glutenvrij en heb mijn schema hierop aangepast. Na mijn start heb ik een aantal combinaties geprobeerd tot ik het beste resultaat had gevonden. zelfslank helpt je hiermee. Ik hoop je vraag hiermee te hebben beantwoord.

   Jacqueline

 6. Hallo,

  Ik heb een paar vraagjes over dit zelfslankplan.
  Zijn de maaltijden die je moet eten, wel een beetje normale dingen, dus dat je niet van die hele aparte ingredienten nodig hebt?
  Ik las ook ergens, dat je geen brood meer eet….helemaal niet meer of een stuk minder?
  Wat mag je bijvoorbeeld drinken….vaak mag je alleen water en dat komt me af en toe wel de neusgaten uit en light dranken zit veel zoetstof in en vind ik ook niet echt lekker.
  Vervanging van ontbijt en lunch zijn dat wel dingen die je makkelijk mee naar je werk kan nemen?
  Ik wil heel graag afvallen….en ook op dat gewicht dan blijven en geen eetbuien meer hebben, dus dit programma trekt wel mijn aandacht en wil het graag gaan doen.
  Heb al vanalles geprobeerd en val dan ook wel af, maar kom ook steeds weer aan en ben dat echt zo zat.
  Kan iemand mij iets vertellen over de vragen die ik heb?

  Gr. Daantje

 7. Precies een maand geleden ben ik gestart met het zelfslankplan. vooral de coaching en recepten spraken me erg aan. Het was niet mijn bedoeling om veel af te vallen maar ik wilde voornamelijk meer energie krijgen en mezelf fitter voelen. Door de uitgebalanceerde voeding en het bewust worden van wat en waneer je eet heeft bij mij voor het gewenste resultaat gezorgd. Ondertussen ben ik in staat om zelfstandig de richtlijnen van het plan te volgen om op die manier niet terug te vallen in mijn oude gewoonten.

  • Hoi Emma,

   ik volg het zelfslank plan samen met mijn dochter. ze is net 16 geworden. zelfslank is geen crashdieet. het is gebaseerd op verantwoord en gevarieerd eten. zeg maar een nieuwe manier van leven en eten. mijn dochter en ik voelen ons energieker en vitaler sinds we zijn gestart zo’n 2 maanden geleden. ik ben tot nu toe 14 kilo afgevallen, anne (mijn dochter is 9 kilo lichter.

   marijke

  • Dankjewel voor je antwoord. Ik ben ondertussen alweer een tijdj gstart. Op jouw advies samen met mijn moeder. Het werkt super motiivernd op deze manier. De gerechten zijn lekker en eenvoudig zelf te bereiden. Mijn moeder staat versteld van mijn doorzettingsvermogen. Het is voor mij 100% meegevallen en ik ben ook erg tevreden over het resultaat!

   Emma

 8. Ik volg het zelfslank plan nu 3 maanden samen met mijn dochter. Het gaat haar iets beter af als mij maar ik ben niet ontevreden over het resultaat. Je hebt wel zelfdiscipline nodig of je moet het net zoals ik samen met iemand anders doen zodat je elkaar kunt motiveren.

 9. ik ben 1.58 groot en had een startgewicht van 73,5 kilo. Inmiddels bijna 6 maanden verder en ruim 16 kilo minder, ik ben de laatste week pas begonnen met de booster en vantevoren heb ik fase 1 en 2 afgewisseld, zonder honger en zonder snoepen. Inmiddels ben ik zover dat ik het eten van de zogenaamde foute voedingsmiddelen kan weerstaan, puur omdat ik mij super voel en veel zelfvertrouwen heb gekregen. Mijn omgeving geeft mij veel complimentjes en dat is het allemaal waard geweest. Ik had eerst maat 44 en pas nu in 38. Dit is een hele lange tijd geleden. Sinds de geboorte van mijn dochter – bijna 18 jaar geleden – heb ik niet meer zo weinig gewogen.

  Ik wil iedereen aanraden om er 100% voor te gaan, alleen dan lukt het. Ik was in de eerste week 2,3 kilo afgevallen en dat gaf mij een boost om door te gaan. Overmorgen ga ik op vakantie met een heel ander gevoel dan andere jaren… Geen schaamtegevoel mij over mijn figuur! Ik ga naar een luxe Resort op basis van all-inclusive. Ben benieuwd wat de schade wordt na 10 dagen “anders” eten.

  Jannet

 10. Voor alle beginners onder ons; Ongeveer een jaar geleden ben ik naar een kinesioloog geweest. Het eerste advies wat ik kreeg was om over te gaan op een koolhydraatarm dieet om van mijn klachten af te komen. Vol goede moed kocht ik boeken hierover en begon. Helaas hield ik het niet vol. Ik had een enorme weerstand tegen deze verandering van levensstijl en vond de redenering en achtergrond niet duidelijk.
  Nu ik me steeds meer verdiep in het ZSL plan raak ik steeds gemotiveerder, en het lijkt veel beter inpasbaar in mijn leven ( waarin weinig tijd en motivatie voor koken is :-)). Ik denk zeker dat de opzet van ZSL hieraan bijdraagt, maar voor diegene bij wie nog dezelfde weerstand aanwezig is. Niet getreurd, verandering van levensstijl kost naast veel inzet vooral tijd. Het heeft mij een jaar gekost om het nu serieus een keer te gaan proberen!

 11. Ik heb er zin in om te beginnen, ik hoef op zich niet veel af te vallen , ongeveer 4 kilo maar wil heel graag van mijn eetbuien af. De eerste video hierover vond ik al inspirerend. het is eigenlijk dus het verhaal van de roze olifant, hoe meer je er niet aan wilt denken hoe groter de olifant in je gedachte opdoemt :-).

  Ik ben benieuwd wanneer ik mijn pakket kan verwachten, ik heb het vorige week zondag besteld. Kunnen jullie hier iets over zeggen?

  • Hallo, een paar maanden geleden ben ik 10 kilo’s kwijt geraakt, maar nu ben ik er weer 6 kilo’s bijgekomen. ik wil terug proberen, maar het lukt me niet? Kun jij me soms tips geven om toch kwijt te geraken en te blijven op het gewicht?

  • Hallo Sanne en Alex.

   Ik heb geen probleem met mijn gewicht nadat ik met jullie zelfslankk Plan programma ben begonnen in januari 2013.

   Ik mocht juist wel wat meer vet hebben, maar dan wel de goede, dat ben ik met jullie eens.

   Ik heb last van gluten zo ik er net zo’n tien á 12 weken geleden achter ben gekomen.

   En ik heb nog geen rust of tijd om elke dag naar die sites te gaan.

   Een of twee of drie keer per week lukt mij wel.
   Dus als jullie mij niet elke dag op jullie sites zien, dan weten jullie nu hoe wat.
   En nu weer mijn eten helemaal om te gooien is nu toch even lastig nog.

   Al eet ik nu al geen gluten en lactose producten meer.
   Ik vind het al héél wat.

   En zo veel mogelijk suikervrij.

   Ik krijg binnenkort hoop ik een darm onderzoek in het ziekenhuis.
   Ik moet er nog bericht van krijgen.

   Dankjewel.

   Roel

 12. Ik vind het erg leuk om jullie ervaringen te lezen. Eerder heb ik niet hetzelfde, maar wel een soortgelijk programma succesvol gevolgd. Het werkt langzaam, maar is ontzettend effectief. Doorzetten en vooruit blijven kijken, zolang je dat tussen je oren kan houden is ieder doel haalbaar!

  Succes allen!!!

 13. De menuplanner is inderdaad een super uitvinding. ik gebruik hem op mijn iPad. Verder is het dieetprogramma goed vol te houden. Het heeft veel raakvlakken met andere dieten die ook effectief zijn. Ik volg het nu 2 maanden en ben helamaal gewend aan mijn nieuwe ‘way of life’

  annelies

  • Hoi Annelies,
   Ik lees dat je de menuplanner op de iPad gebruikt. Weet je ook of deze dan ook voor de iPhone te krijgen is?

   Groetjes…

 14. Het zelfslankplan is een heerlijk duidelijk programma dat goed vol te houden is. Je ziet in de eerste fase snel resultaat wat een enorme stimulans is om door te gaan. Daarna wordt het een ‘way of life’ die je uitdaagt om creatief naar voeding te kijken, en te blijven kijken. De menuplanner is een uniek hulpmiddel om maaltijden samen te stellen en recepten te bereiden. Ik ben binnen 6 maanden 10% van mijn overgewicht verloren en ben hier erg trots op!!!

  Laura

 15. Ik ben Zoey en morgen begin ik met dit plan : ) Ik voel me alleen een beetje verloren omdat je het zo vrij in mag vullen.

  Ik moet veel gewicht kwijt dus wil het effectief doen! Je zegt dat er gedurende het programma een verandering in koolhydraten en eiwitten plaats vind,wordt de weekmenuplanner daar ook op aangepast? of volg je dat alleen goed als je de menu`s precies volgt?
  Ik heb namelijk twee jonge kids en dacht om overdag altijd de makkelijke receptjes te volgen,maar dan is er toch een groot verschil als ik de bijv de zoete aardappelen kies en jij die dag in het weekmenu een groene shake hebt staan? vooral als je kijkt naar de kcal…dat kan ik echt niet loslaten :

  Dus als je wisselt met recepten moet het dan wel vergelijkbaar zijn?
  Of zeg je als je echt resultaat wilt;doe bijv altijd fruit in de ochtend..
  En is het wenselijk om alle tussendoortjes te eten of juist niet? Ik ben al gauw geneigd wat minder te doen ivm kcal….zucht

  Hoop dat iemand me nog wat goede tip`s/adviezen kan geven,moet even op weg geholpen worden!

  Groetjes Zoey

 16. Even een update. Ik ben nu precies 3 maanden geleden gestart.

  1e maand: 8 kilo afgevalen
  2e maand: 5 kilo afgevallen
  3e maand 6 kilo afgevallen

  Het gaat dus niet supersnel, maar het is wel effectief. Ik ben in totaal bijna 20 kilo afgevallen en moet nu nog twee kilo om mijn streefgewicht te bereiken. Ik heb geen hongergevoel gehad en voel me vitaal. Wel moet ik zeggen dat ik 2x in de week middelmatig sport (sportschool oefeningen) en ik wandel iedere zondag bijna 5 kilometer door het bos.

  Met de recepten heb ik een goede basis van recepten om hierop voor te boduren en niet terug te zakken.

  melissa

  • Wat een super resultaat melissa. Ik heb dankzij mijn dochter de knoop doorgehakt en start aanstaande maandag ook. Dit weekend staan er nog friet en pannenkoeken op het ‘dieet’ programma hahaha!!

   Ik ben benieuwd, we gaan er in ieder geval 100% voor!

   Zit je trouwens ook op het zelfslankplan forum?

   Babs

  • Ik ben vorige week begonnen dus ik kan je helaas nog weinig vertellen baps. Tot nu toe valt het me mee, maar ik heb nog niet op de weegschaal gestaan.

 17. hallo, ik heb een vraagje?
  Ik slik antidepresiva’s en slaaptabletten waar ik dus erg van aangekomen ben dus je voelt hem al aankomen denk ik, is dit wat voor mij? ik heb al zoveel dieten gehad maar niks hielp ook geen klein beetje. verder slik ik ook medicijnen voor een hoge bloeddruk.
  Voordat ik ergens aan begin wil ik wel zekerheid dat ik niet bijv. mijn geld verspil net zo als bij zoveel andere dieten.
  groeten chantal

  • hoi chantal. Ik heb zelf geen ervaring met slaaptabletten of antidepresiva’s. Ik slik wel medicatie voor een hoge bloeddruk en cholesterol. Om die reden het dieet voorgelegd aan mijn huisarts. Het is gebaseerd op een verantwoord en gezond eet en leefpatroon en daarom kreeg ik goedkeuring van mijn arts om het te volgen.

   Ik ben al wel drie maanden bezig maar in totaal bijna 20 kilo afgevallen en superblij.
   succes met je keuze en je kunt het!!!

   melissa

 18. Ik heb het zelfslank plan kado gekregen van mijn mannetje en we gaan het samen volgen. op die manier kunnen we elkaar stimuleren. We hebben wel besloten om pas na de feestdagen te starten dus ik heb veel respect voor anja van een paar reacties terug.

  veel succes allemaal!!!

  nancy

  • Hallo Nancy, je hoeft je niet schuldig te voelen dat je na de feestdagen pas begint hoor, het is echt superzwaar deze tijd en je moet er 100% achter staan. Geniet er nog even van en veel succes voor als je gaat starten.

 19. mijn vijfde week zit erop, volgende week de laatste week dat ik van de weekmenu’s gebruik kan maken. Het is erg makkelijk om de weekmenu’s te gebruiken en ik zie er eigenlijk een beetje tegenop om zelf menu’s samen te stellen. op basis van de afgelopen weken kan ik het wel, maar ik ben bang dat ik niet creatief genoeg ben en daardoor iedere dag een beetje het zelfde ga eten. is er een uitbreiding van weekmenu’s mogelijk?

  • Hai Simone! Leuk, je had me al verteld dat je ‘iets’ ging volgen, dit is het dus geworden, leuk. Is het nog gelukt met de recepten? anders wil ik je wel helpen hoor, je weet dat ik creabea ben (hihi) misschien zie ik je nog wel dit weekend.

   groetjes, Agnes

  • hoe werkt dat precies met die menu’s simone, ik bedoel, als je ze zelf gaat samenstellen? Heb je een lijst met producten ofzo?

  • In het programma zijn verschillende weekmenu’s beschikbaar simone. Deze vormen een basis en geven voldoende inspiratie om verder uit te breiden. Ook zijn er mogelijkheden om extra recepten te downloaden en je kunt natuurlijk gebruik maken van het zelfslank plan blog of forum om ervaringen en recepten uit te wisselen met andere bezoekers.

   Veel Succes!

   Sanne

 20. vandaag ben ik begonnen met het afslankprogramma, eigenlijk wilde ik pas in het nieuwe jaar starten maar ik neem alvast een voorsprong. Ik hoop dat ik het rond de feestdagen goed vol kan houden, maar aan de andere kant is het natuurlijk meteen een goede test. Ik moet (wil) in totaal 10 kilo afvallen en geef mezelf hier drie maanden de tijd voor. ik zal af en toe een update geven op dit forum.

  anja

  • Hoi Anja, leuk om te lezen dat je gestart bent. Ik ben erg benieuwd hoe het jou gaat bevallen. ik heb de informatie doorgelezen en wil (net zoals jij in eerste instantie) in het nieuwe jaar beginnen (zwak he) blijf schrijven want ik ben erg benieuwd!

   marieke

 21. In september ben ik begonnen met het zelfslank llan, samen met mijn dochters.
  Diabetes, hoge bloeddruk, fibromyalgi, en een vreselijke mededeling van mijn diabetesarts, het spuiten zit er aan te komen

  Inmiddels ben ik 14 kilo lichter,(van maat 52 naar, voorlopig, 46) vijf pillen minder voor de diabetes,en die hoge bloeddruk, en ik verwacht in korte tijd de laatste pil ook te mogen stoppen. Nu wil ik voor de volgende 10 kilo gaan, ik sta vanaf augustus stil met afvallen maar beweeg wel veel meer, zwemmen en Nederland in beweging.

  Ik ben lekker stabiel in gewicht maar nog 20 kilo te zwaar. zelfslank plan is een mooi dieet ook door lle lekkere hapjes en goede tips. Ik ga er nog lang gebruik van maken. Mijn dochters zijn ook flink afgevallen ongeveer 13 kilo (maat 40) en 10 kilo voor de dunste die nu maat 36 heeft.

  Ik loop weer op het strand en loop weer zonder stok, mijn leven is weer begonnen.

  Rascha

  • Ik ben zelf ook diabetes patiënt rascha. Ik zie dat je al gestart bent. Kun je binnenkort eens een update geven om aan te geven hoe dat in combinatie met dit dieet bevalt?

   Dankjewel en veel succes!!!

   Linda

 22. Ik heb nu ongeveer drie maanden de menu’s van zelfslank plan gebruikt.
  Ten eerste: ik gebruik nu de helft van mijn pijnstillers.
  Ik voel mij veel fitter en heb meer energie.

  Ten twee: dit zeg ik expres op de tweede plaats (Dit omdat ik minder pijn en gezonder op de eerste plaats zet.)
  Ik ben nu meer dan 17 kilo afgevallen!!! Leuk meegenomen. Kan het lopen en fietsen nu beter volhouden!

  Ik ben Alex heel dankbaar dat zijn programma mij zo heeft kunnen helpen.

  • Hallo desiree, ik gebruik zelf ook medicatie en vroeg me dus af of het wel geschikt voor me is. welke pijnstillers gebruik je? en hoe gaat het nu met je?

  • Hoi Marieke, ik gebruik vrij sterke medicatie tegen rugklachten, pijnstilers en ontstekingsremmers. Ik heb op voorhand contact met mijn arts opgenomen. Hij gaf aan dat dit dieet bestaat uit een verantwoord eetpatroon, er worden geen pillen voorgeschreven in het dieet en daarom kan het probleemloos worden gebruikt met iedereen die medicatie gebruikt.

   Hoe het nu gaat? het is alweer een maand geleden dat ik heb gereageerd zie ik. Sinds die tijd ben ik overgestapt op een zelfslank plan eetpatroon op basis van de weekmenu’s en recepten die ik tijdens het dieet heb gevolgd. zelf samenstellen dus uit de vele recepten die ik al had ontvangen. er is veel variatie en ik ben de afgelopen maand nog twee kilo afgevallen. in totaaal nu dus 19 kilo in 4 maanden tijd.

   Juist omdat het relatief langzaam is gegaan voel ik me er goed bij en is het resultaat blijvend, daar ben ik zeker van. Nu de feestdagen voor de deur, maar van een of twee uitspattingen kom je echt geen 20 kilo aan.

   ik zou zeggen marieke, you go girl!

   Desiree

 23. Het ZSP is een Een gestructureerd plan en is duidelijk door de aparte modules en videoboodschappen. Hierdoor wordt het persoonlijker en het is zo makkelijker informatie tot je te nemen dan door het lezen van hele lappen tekst. Wel moest ik wennen aan de hoeveelheid groenten, zoals spinazie, boerenkool. Die groenten verwerk ik als lunch in een smootie met veel vers fruit, dus lekker. Ik heb last van winterblues, hoge bloeddruk, maar heb nu meer energie en ben ruim 6 kg afgevallen in 4 weken. De eerste 2 weken rustig de verandering ondergegaan. Nu ben ik zelfs onder mijn streefgewicht.Die laatste kilo’s waren altijd moeilijk. Ik had dit gewicht nog nooit bereikt, dus tevreden. Bewegen deed ik al elke dag, namelijk ruim een uur nordic walking. De rest van mijn gezin doet niet mee maar steunt me wel. Het is goed vol te houden en bij mij werkt het goed.

  Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die het ZSP volgen zodat we elkaar kunnen steunen.

  Ingrid

  • Mijn laatste blogpost van 2014 gaat over -als je het mij vraagt- de belangrijkste ontdekking op voedingsgebied van dit jaar! Iets dat ik je op de valreep niet wilde onthouden.
   Wanneer ik je nl. zou vragen wat gezonder is:

   1. Een glas water drinken met daarin een paar suikerklontjes opgelost
   2. Hetzelfde glas te drinken + nog een paar slokken bessensap aan (wat dus neerkomt op nog meer koolhydraten zonder vezels)

   ….wat denk je dan dat beter voor je is? Je krijgt 2 seconden voor je antwoord. Tik…tik :-)

   Het antwoord laat zich raden dankzij het onderwerp dat ik aan deze e-mail gaf. Maar het heeft ook mij verbaasd! Zie de korte video van dr. Rick Greger van NutritionFacts, die ik op mijn blog heb ondertiteld:

   klik hier voor meer informatie

   Let op: dit is niet alleen belangrijke informatie voor mensen met een instabiele bloedsuikerspiegel. Maar ook voor hem of haar die overtollige pondjes kwijt wilt. Of gewoon energieker door het leven wenst te gaan:

   klik hier voor meer informatie

   Moge je ervoor waken dat je jezelf geen koolhydratenfobie (of eiwit-fobie, of vet-fobie) laat aanpraten, maar dat je de goede voedingsbronnen van de slechte onderscheidt.

   Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een vitaal 2015. Tot in het nieuwe jaar!

   Alex Greve

   P.S. Als je in 2015 niet langer deze nieuwtjes en tips op prijs stelt, gebruik dan de “unsubscribe” link. Of laat het me even per ommegaande weten, dan verwijder ik je van de lijst. Als je wenst te reageren, gelieve dit onderaan de blogpost te doen, via Facebook reacties of de knop “Leave a Comment”. Dank.

  • In 2013 ben ik begonnen met het “zelfslank” plan en dat volg ik nog steeds. Ik ben een vrouw van 69 jaar.
   In de eerste periode van een aantal maanden viel ik gemiddeld 1 tot 2 kg per week af. Soms was er een periode van stabiliteit,
   soms kwam er iets bij of ging er weer iets af, in ieder geval ben ik in bijna 2 jaar ruim 8 kg afgevallen en ik zit nu al zeker een half jaar in
   een stabiele.situatie van ca 74 kg.

   Echter, ik wil nog 2 a 3 kg kwijt om mijn streef gewicht te bereiken van 72 kg.

   Ik ben daarom nu begonnen met het nieuwe dieet waarvan ik zojuist de recepten van de tweede week heb ontvangen.
   Mijn man bereid de recepten van het plan, terwijl ik zijn maaltijden bereidt.
   Hij is 67 en heeft al tientallen jaren hetzelfde gewicht (75 kg), terwijl hij veel en allen eet.

   Ik hoop dat u wij antwoord wilt geven op de volgende vragen:

   Waarom stabiliseert de gewichtscurve zich na een bepaalde tijd, zoals heb gemerkt met het “Zelfslank”-plan?
   Ik het nieuwe plan valt het mij op dat er nagenoeg geen fruit en andere koolhydraten in voorkomt, maar wel veel vette ingrediënten.
   Kijkend naar deze twee voedingsplannen valt op dat in elk 1 voedings element ontbreekt. Is dit nodig om een goed resultaat te krijgen?
   Kun je niet gewoon eten wat je gewend bent, maar dan minder van alles?

   Alvast bedankt voor uw reactie,
   Met vriendelijke groet,

   Bea

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in