Hoe Aspartaam wettelijk legaal werd

Aspartaam is in in veel landen waaronder Nederland en Vlaanderen een wettelijk legale zoetstof. Om die reden treffen we aspartaam  aan in talloze producten zoals bijvoorbeeld cola light. Naast de producenten van de producten die aspartaam bevatten zijn er ook talloze tegenstanders van de zoetstof. In het onderstaande artikel kun je een kritisch rapport lezen over de gevaren van aspartaam lezen.

Hoe aspartaam wettelijk legaal werd – Kom, zoete dood

(Vrij vertaald René Voogt)

December 1965 – JAMES SCHLATTER, een chemicus werkzaam voor G.D.SEARLE, ontdekte bij toeval tijdens het werken aan een remedie voor maagzweren “ASPARTAAM”, een stof die 180 keer zoeter was dan suiker, maar geen calorieën bevatte.

In het voorjaar van 1967 – G.D.SEARLE (nu een onderdeel van PFIZER, voorheen een dochteronderneming van MONSANTO) begint met onderzoeken naar de veiligheid voor een goedkeuring voor ASPARTAAM door het Amerikaanse FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) zoals dat gebruikelijk is.

In het najaar van 1967 – Dr HAROLD WAISMAN, een biochemicus aan de Universiteit van Wisconsin, leidt namens de FIRMA SEARLE dierstudies met ASPARTAAM op jonge apen. Van de zeven apen die ASPARTAAM melk kregen, overleed er één en vijf andere ondergingen een beroerte.

November 1970 – CYCLAMAAT, de leidende en toonaangevende kunstmatige zoetstof, wordt uit de markt gehaald nadat onderzoekers erachter kwamen dat het kanker veroorzaakte. De veiligheid van SACHARINE werd ook in twijfel getrokken.

18. December 1970 – Het management van de FIRMA SEARLE ontwikkelden een “zoetstof” strategie, die erop gericht was om een positieve instelling van de FDA ten opzichte van ASPARTAAM te bewerkstelligen. Een interne memo beschrijft de psychologische tactieken, die door het bedrijf gebruikt zouden worden, om de FDA in een, “onbewuste sfeer van samenwerking” te verplaatsen om vervolgens het “ja-zeggen tot een gewoonte te maken”.

In het voorjaar van 1971 – neuroloog Dr JOHN OLNEY (vanwege zijn baanbrekende pionierswerk met mononatriumglutamaat, werd dit uit de babyvoeding gehaald) informeert SEARLE dat ASPARAGINEZUUR, een component van ASPARTAAM, bij experimenten op babymuizen gaten in de hersenen van de muizen vreet. Eén van de eigen onderzoekers van SEARLE, Dr OLNEY’s bevindingen bevestigen de ontdekkingen in een vergelijkbaar onderzoek.

Februari 1973 – Nadat tientallen miljoenen dollars besteed werden aan veiligheidsstudies, vraagt de FIRMA SEARLE een goedkeuring aan bij de FDA voor het middel ASPARTAAM en stelt meer dan 100 studies beschikbaar om de veiligheid ervan te bewijzen.

5. Maart 1973 – Na de eerste testen met ASPARTAAM komt een FDA wetenschapper tot de conclusie dat de door SEARLE verstrekte informatie ter evaluatie van de mogelijke toxiciteit van ASPARTAAM van weinig nut zijn. Er zijn verdere klinische studies noodzakelijk om de veiligheid van ASPARTAAM voldoende te kunnen testen.

Mei 1974 – Advocaat JIM TURNER (consumenten bond, die een belangrijke rol speelde in het verbod van CYCLAMAAT) heeft een ontmoeting met SEARLE vertegenwoordigers om de bevindingen van Dr OLNEY’s studies te bespreken.

26. JULI 1974 – ASPARTAAM wordt goedgekeurd door de FDA voor gebruik in droge levensmiddelen.

Augustus 1974 – JIM TURNER en Dr OLNEY proberen de goedkeuring van ASPARTAAM aan te vechten.

24. Maart 1976 – Een door TURNER en OLNEY geschreven petitie leidt er toe dat een onderzoek verricht wordt naar de Laboratoriums van SEARLE. In het eindrapport van dit onderzoek worden de, laboratoriumtest procedures van SEARLE,  als “armoedig”, “vol onjuistheden” en zelfs als gemanipuleerde data bestempeld. Bovendien, schrijven de onderzoekers dat ze nog nooit “zulke slechte testprocessen” als die van SEARLE gezien hadden.

10. Januari 1977 – De FDA vraagt de officier van justitie om te bepalen of er verdere gerechtelijke stappen tegen SEARLE ondernomen moeten worden – op basis van bewust vervalste verklaringen, een verkeerde interpretatie van de studies en het achterhouden van feiten. Voor het eerst in haar geschiedenis, vordert de FDA een strafrechtelijk onderzoek tegen een fabrikant.

26. Januari 1977 – SIDLEY & AUSTIN, het advocatenkantoor voor SEARLE, doet SAMUEL SKINNER, de met het ASPARTAAM conflict belaste officier van justitie, een aanbod voor een baan.

8. Maart 1977 – G.D.SEARLE neemt de beruchte Washington insider DONALD RUMSFELD aan als de nieuwe Bedrijfsleider (CEO) om het tij te kunnen keren ten gunste van SEARLE. Door zijn betrekkingen in het Congres en bij Defensie verzameld RUMSFELD een aantal handlangers uit Washington en plaatst die in het topmanagement van SEARLE.

1. Juli 1977 – Neemt SAMUEL SKINNER ontslag als Amerikaanse procureur en accepteert een baan in het advocatenkantoor van SEARLE.

1. Augustus 1977 – HET BRESSLER-RAPPORT, samengesteld door FDA onderzoekers onder leiding van JEROME BRESSLER, worden gepubliceerd. Het rapport beschrijft onder andere hoe 98 van de 196 dieren stierven tijdens de SEARLE-testen en hoe de autopsies te laat uitgevoerd werden – in enkele gevallen zelfs meer dan een jaar later. Vele andere fouten en inconsistenties werden gevonden. Eén rat werd bijvoorbeeld twee keer dood verklaard maar tussentijds weer als levend verklaard; zweren als baarmoederpoliepen werden in de dieren gevonden, maar Searle vermelde dat niet in hun officiële onderzoeken.

Hier zou dat hele rapport ingevoegd moeten worden!

Bekijk dit document op Scribd: Bressler-Report (Aspartam)

8. December 1977 – Door het aftreden van procureur-SKINNER loopt het onderzoek zoveel vertraging op, dat de beschuldigingen tegen SEARLE verjaren. De Aanklager stopt het onderzoek.

1. Juni 1979 – De FDA richt de PUBLIC BOARD OF INQUIRY (PBOI) op om over de veiligheid van NUTRASWEET te beslissen.

30. September 1980 – De onderzoekscommissie PBOI komt tot de conclusie dat NUTRASWEET NIET zou moeten worden toegestaan totdat er nadere studies over de mogelijke hersentumoren bekend zijn. De PBOI had volgens haar eigen woorden, geen enkel bewijs dat de veiligheid van ASPARTAAM als levensmiddelenadditief kon aantonen.

Januari 1981 – DONALD RUMSFELD, CEO van SEARLE, spreekt in een verkoopsmeeting zijn voornemen uit, ASPARTAAM nog voor het einde van het jaar op de markt te brengen. Dit zou hij echter niet door de wetenschap bereiken, maar door politieke invloed.

21. Januari 1981 – RONALD REAGAN wordt president van de Verenigde Staten. Zijn overgangsteam, waar ook DONALD RUMSFELD toe behoorde, benoemd Dr ARTHUR HULL HAYES Jr tot de nieuwe FDA commissaris.

Maart 1981 – Er wordt een commissie binnen de FDA gevormd, om de zorgen en eisen van de onderzoekscommissie PBOI tegemoet te komen.

19. Mei 1981 – Drie van de zes FDA wetenschappers die de hersentumor kwestie bestudeerd hadden – Dr ROBERT CONDON, Dr SATYA DUBEY, en dr. DOUGLAS PARKER – hebben zich uitgesproken tegen de goedkeuring van NUTRASWEET, met de opmerking dat, de ondernomen testen van SEARLE onbetrouwbaar waren en voor het evalueren van de veiligheid van ASPARTAAM onvoldoende waren.

15. Juli 1981 – Als één van zijn eerste officiële handelingen “overstemt” de nieuwe FDA commissaris HAYES PBOI, en negeert de aanbevelingen van zijn eigen interne FDA team en verleend NUTRASWEET de goedkeuring voor gebruik in droge levensmiddelen. HAYES zegt: dat ASPARTAAM zichzelf als veilig heeft bewezen en dat er slechts enkele substanties een dergelijk diepgaand onderzoek als ASPARTAAM hebben doorstaan.

15. Oktober 1982 – De FDA kondigt aan dat SEARLE een aanvraag voor de goedkeuring van ASPARTAAM als zoetstof in koolzuurhoudende dranken en andere vloeistoffen heeft ingediend.

1. Juli 1983 – De NATIONALE FRISDRANKEN VERENIGING (NSDA) dringt er bij de FDA op aan om de goedkeuring van ASPARTAAM te herzien, omdat blijkt dat ASPARTAAM instabiel blijkt te zijn in vloeibare vorm. Want wanneer ASPARTAAM bewaard wordt bij een temperaturen boven de 30 ° C, ontleed het zich in DIKETOPIPARAZINE (DKP) en FORMALDEHYDE – Beide bekende gifstoffen.

8. Juli 1983 – De NSDA beroept zich tegen de beslissing van de FDA, die het gebruik van ASPARTAAM in koolzuurhoudende dranken en siropen goedkeurde, en eist een hoorzitting. Volgens NSDA zou SEARLE geen duidelijk bewijs hebben voorgelegd voor de veiligheid van ASPARTAAM als additief in frisdranken.

8. Augustus 1983 – JIM TURNER van het Voeding Instituut en Dr WOODROW MONTE, directeur Voedingswetenschappen aan de Staats Universiteit van Arizona, dienen een klacht in bij de FDA, met de beschuldiging dat de goedkeuring van ASPARTAAM onverenigbaar was met de onopgeloste veiligheidskwesties.

September 1983 – De FDA commissaris HAYES treedt af, na een golf van controverse rond zijn ongeoorloofde reizen aan boord van een vliegtuig van GENERAL FOODS, één van de belangrijkste klanten van NUTRASWEET. BURSON-MARSTELLER, SEARLE haar PR-bureau (welke ook een aantal belangrijke klanten van NUTRASWEET vertegenwoordigt), neemt HAYES direct daarna als wetenschapper en als Chef-adviseur aan.

Herfst van 1983 – De eerste met ASPARTAAM gezoete koolzuurhoudende dranken komen op de markt.

bron: http://www.swankin-turner.com/hist.html

Onderstaande tekst stond onder de youtube toegevoegd

ASPARTAAM is één van de meest gevaarlijke stoffen die ooit vrijgegeven is voor gebruik in de ‘voedding’ van de mens. Zou u vrijwillig een glas methanol of formaline drinken? Vrijwel zeker van niet. En waarom niet? Omdat het tot een onmiddellijke dood leidt! Drink u in plaats daarvan dan liever een glas cola Light? Of kauwt u op een stuk kauwgum zonder suiker? Geeft u uw kinderen liever juist vanwege het risico op tandbederf een Coke Light in plaats van een gewone cola?

In het algemeen veroorzaken levensmiddelenadditieven geen hersenschade, hoofdpijn, multiple sclerose (MS)-achtige symptomen, epilepsie, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, stemmingswisselingen, huid zweren, blindheid, hersentumoren, ontregeling en beschadiging van het korte-termijn geheugen of zelfs je intelligentie. ASPARTAAM veroorzaakt dit en nog eens 90 lang onderzochte bevestigde symptomen. U gelooft het niet? Lees verder!
Er zijn 92 goed gedocumenteerde symptomen tengevolge van een ASPARTAAM vergiftiging – van coma tot de dood. De meeste zijn neurologische van aard omdat ASPARTAAM het zenuwstelsel vernietigd. ASPARTAAM zit deels ook achter de mysterieuze ziekte die de kop opstak na de oorlog in Irak “Desert Storm”. Duizenden pallets met Light dranken werden daarheen verscheept (denk er daarbij aan, dat warmte (boven 30˚ C) aspartaam nog gevaarlijker maakt). Deze pallets werden wekenlang opgeslagen onder de hete Arabische zon en meermaals per dag dronken de soldaten ervan.

ASPARTAAM kan leiden tot neurologische geboorteafwijkingen. Uit dierstudies is gebleken dat de dieren hersenkanker ontwikkelden als ze gevoed werden met ASPARTAAM. Menselijke hersentumoren bevatten grote hoeveelheden ASPARTAAM. De Fenylalanine veranderd zich in DXP, wat hersenkanker veroorzaakt.

De zoetstof Stevia wordt gewonnen uit planten en is ideaal om te worden gebruikt als calorie-vrije zoetstof. Vele jaren heeft de U. S. Food and Drug Administration (FDA) het gebruik en de verkoop van stevia verhinderd om het bedrijf Monsanto, die nou net aspartaam op de markt bracht, financieel te steunen.

Klachten en bijwerkingen

Gepubliceerd door de Federal Drug and Food Administration (FDA), de Amerikaanse toezichthouder op voedsel en medicijnen

Angst, artritis, astma, astmatische reacties, buikpijn, problemen met het onder controle houden van de bloedsuiker (hypoglykemie en hyperglykemie), hersenkanker (bewezen), ademhalingsproblemen, brandende ogen en keel, pijn bij het plassen, pijn in de bekken, chronisch hoesten, chronische vermoeidheid, de dood, depressie, diarree, geheugenverlies, vermoeidheid, extreme dorst of honger, stoornissen in de bloedsomloop, haaruitval, hoofdpijn, migraine, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, impotentie en seksuele problemen, concentratie problemen, infecties, keelontsteking, slapeloosheid, jeuk en huidproblemen, zwelling, spierkrampen, duizeligheid, trillen, nerveus, gewrichtspijn, misselijkheid en braken, ademhalingsproblemen, gehoor klachten, oorsuizen, menstruele klachten en veranderingen in de cyclus, pijnen in je geleden, allergische reacties, paniekaanvallen, fobieën, spraakstoornissen, veranderingen in de persoonlijkheid, moeite met slikken, visuele problemen, en natuurlijk (kijk om je heen) gewichtstoename.

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien!

Originele artikel: http://www.wacbelgium.be/nl/forums/wie-aspartam-legal-wurde

Is Aspartaam werkelijk alleen maar een zoetstof?

Niemand is vandaag de dag nog in staat om de vele gevaarlijke stoffen en producten die we dagelijks in het milieu en onze voeding tegenkomen, precies te kunnen onderscheiden en te herkennen. Het is van het grootste belang dat ons immuunsysteem voldoende actief, en in staat is, om voor het grootste deel de stoffen die onze gezondheid en leven bedreigen af te kunnen weren.

Het is ook belangrijk, om zoveel mogelijk te vermijden, wat het lichaam maar vooral de lever, welke het belangrijkste ontgiftende orgaan van het lichaam is, belast. Wij hebben de mogelijkheid zulke stoffen te vermijden, als we ze herkennen, iets wat heel belangrijk voor ons zou moeten zijn! Een hele bijzondere stof is het “zoete gif”, de kunstmatige zoetstof “ASPARTAAM”.

ASPARTAAM vind zijn oorsprong bij één van ’s lands grootste fabrikanten van bestrijdingsmiddelen (met inbegrip van Agent Orange), zenuwgassen, biologische en nucleaire wapens, Monsanto genaamd.

ASPARTAAM is ongeveer 110 tot 220 keer zoeter dan suiker en is daarom voor bedrijven zeer interessant. Alle dieet, vermagering en producten voor diabeten kunnen ermee gezoet worden.

ASPARTAAM is een (GM – genetisch gemanipuleerde) chemische tijdbom die wereldwijd in ongeveer 6.000 producten in plaats van suiker gebruikt wordt.

U vind ASPARTAAM terug in geneesmiddelen, dieetvoeding, gebak, koek, kauwgom, desserts, pudding, ontbijt granen, thee, vruchtensappen, multivitamine dranken, laxeermiddelen, bevroren bakkerijproducten, jam, yoghurt, enz.

In het algemeen, zijn het de Light dranken die massaal en in grote hoeveelheden worden verbruikt, in het bijzonder ook door kinderen. Moeders moeten er dan ook zeer bewust mee omgaan om hun kinderen weg te houden van deze flagrante duivel. Van opheldering tot wandaad. Neem afstand van de (Chemie) winkel gewoontes! Ook andere Light producten, zoals calorie arme aanbiedingen worden maar al te graag gekocht door de zogenaamde “dieet bewusten”, omdat ze juist op de slanke lijn gericht zijn.  (Dat is een val mensen, het doet juist het tegengestelde.) ASPARTAAM werd bij toeval ontdekt tijdens experimenten om een remedie te kunnen vinden tegen maagzweren. Het Monsanto Concern, dat deel uitmaakt van het Rockefeller imperium, kocht zich bij verschillende bedrijven in, en op deze manier, beheerst Monsanto nu de ASPARTAAM handel wereldwijd. ASPARTAAM wordt ook nog onder de volgende namen NutraSweet, Equal en Spoonful TM op de markt gebracht.

De goedkeuring van deze “suikervervanger” kwam tot stand door de Amerikaanse organisatie FDA (Food and Drug Administration), welke eveneens een zuigling van het Rockefeller imperium is. De manier waarop deze zoetstof de toelating verkreeg, ondanks de vele afwijzende stemmen van gerespecteerde artsen en wetenschappers wereldwijd, die ASPARTAAM als een gevaarlijk gif bestempeld hadden, heeft een uiterst gevoelige criminele geschiedenis over smerige en oneerlijke verstrengelingen van politiek en winst belang. Het is simpelweg “de Amerikaanse Manier van Leven (of Dood!)”, die wij juist zo aanbidden.

ASPARTAAM bestaat uit drie primaire componenten

1. Asparaginezuur (40%)

Het bestaat uit mononatriumglutamaat. Aspartaat en glutamaat welke werken als neurotransmitters in de hersenen. Een verhoogde inname van deze stoffen zorgt ervoor dat de neuronen overgaan tot een verhoogde Kalkopname, wat kan leiden tot de zelfvernietiging van de neuronen. Beschadigde hersencellen regenereren zichzelf niet meer opnieuw. Gevolgen zijn: ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS), etc. De betroffen hersencel kan verkalken. Volwassenen hebben een zekere bescherming tegen een dergelijke ASPARTAAM – GLUTAMAAT invasie door de zogenaamde hersenbloed-barrière. Bij kinderen is dit echter nog niet ontwikkeld, waardoor ze bijzonder kwetsbaar zijn! Daarom ALTIJD: de ingrediënten informatie op de verpakking lezen! Losse items, van onder andere de bakker of slager, mogen verkocht worden zonder dat ze gemarkeerd zijn. Hier dient u penetrant te vragen naar de toevoegingen!

2. Fenylalanine (50%)

Dit is een essentieel aminozuur, welke ook functies in de hersenen verricht. Bij normale mensen kan een teveel van deze stof ook leiden tot schizofrenie. Ach ja, Monsanto, heeft ook een schizofrenie compenserend medicijn in haar programma. Nou ja, zo verdienen ze in elk geval dubbel, de vreugde dans rondom de gouden winst  lijkt de drijvende kracht achter het geloof van het “brutale kapitalisme” te zijn.

3. Methanol (10%)

Methanol wordt methylalcohol. Dat wordt weer uitgesplitst in het lichaam tot mierenzuur en formaldehyde. Formaldehyde is een neurotoxine (zenuwstelsel gif), dat zich in het lichaam ophoopt omdat het niet uitgescheiden wordt. Het is een gif waarvan de effecten pas op latere leeftijd zichtbaar worden. Symptomen zijn onder andere wazig zicht tot zelfs blindheid aan toe.

ASPARTAAM valt uiteen in 16 elementaire nog niet precies onderzochte onderdelen, waarvan de lange-termijn effecten nog niet bekend zijn. De zogenaamde “energy dranken”, welke piloten vaak dronken om geconcentreerd te blijven tijdens de vlucht, bevatten vaak heel veel ASPARTAAM. Er zijn al gevallen bekend dat piloten tijdens een vlucht epileptische aanvallen kregen, zonder te weten waarvan. Ongevallen met vliegtuigen worden er zelfs al aan toegeschreven. Daarom waarschuwen tijdschriften speciaal voor piloten de piloten voor dranken met ASPARTAAM. Sinds de goedkeuring van ASPARTAAM op de Amerikaanse markt, steeg het ziektebeeld van hersentumoren met 600%. ASPARTAAM zorgt ervoor dat je hersenen eruit zien als een “GATEN kaas” – Met dezelfde symptomen als bij BSE, de gekke koeienziekte!

De “Medical Journal of Neurology”, een beroemde internationale onderzoeks-publicatie-instelling, publiceerde een studie over de samenhang tussen ASPARTAAM en cardiovasculaire aanvallen (beroerte), welke in het Canadese Nova Scotia kinderziekenhuis van Halifax (Canada) doorgevoerd werd. De onderzoekers namen een forse stijging in de aanvallen waar van ongeveer 40 procent in de hersengolven van de kinderen die ASPARTAAM tot zich namen. En Dat is nou net precies wat leidt tot die gevaarlijke epileptische aanvallen, zoals de zojuist besproken piloten die dat uit eigen ervaring mee mochten maken. Ook Dokter Russell Blaylock haalt in zijn boek: “Exitotoxins: The Taste That Kills” een aantal studies aan die expliciet (met 500 voetnoot referenties) de neurotoxiciteit van ASPARTAAM aantonen. Overigens, de enige studie die geen verbanden trekt tussen de aanvallen en ASPARTAAM werd gefinancierd door de NutraSweet fabrikant zelf!

Dat de Amerikaanse regering zelfs totaal geen rekening houd met haar soldaten, blijkt wel uit de Golfoorlog. Sinds het einde van de Golfoorlog, probeert men het “Golfoorlog Syndroom” (GWS) op het spoor te komen. Onderzoeken toonden een vreemde prionen (eiwit) veranderingen aan in de hersenen van de ongeveer 9000 betrokken Golfoorlog veteranen. Ongeveer 1.500 veteranen verblijven nu met onherstelbare schade aan de hersenen in psychiatrische leger instellingen. Meer dan 2.000 zijn er al overleden. Men heeft, zoals we nu weten, de soldaten met tonnen aspartaam-gezoete frisdranken voorzien om hun dienstijd in de woestijn te “vergemakkelijken”. Zonder Cola Licht wordt er niet gevochten! En werden de onwetende soldaten niet door ASPARTAAM gedood,  dan bezorgde het gebruik van nucleaire DNA munitie voor de rest. 65% van de nakomelingen van de veteranen komt ‘misvormd op de wereld. Recente studies toonden aan dat slechts bepaalde “gevaccineerde” VS-soldaten aangevallen werden door GWS.

Hersenschade bij pasgeborenen

Asparaginezuur kan cellulaire uitputting, celdood in de hersenen en hersenen-ontwikkelingsstoornissen bij pasgeborenen veroorzaken. Ook fenylalanine wordt als neurotoxisch beschouwt. Studies tonen aan dat deze stoffen zich in een zeer hoge concentratie in het menselijk brein ophopen. Ze hopen zich op in de medulla oblongata (“verlengde van de ruggenmerg, het achterste gedeelte van de hersenen”), aan de corpus striatum (“streifenkörper”?,deel van de hersenen), dat met het leiden van de ziekte van Parkinson vergeleken wordt. Ook de hypothalamus wordt daardoor beïnvloed en daaropvolgend weer het endocriene systeem, het autonome zenuwstelsel, de hartslag, slaap / waak cyclus, de eetlust, en het emotionele systeem.

Celdood door een teveel aan excitotoxinen

Tot de meest prominente Exitotoxins behoren ASPARTAAM en MSG (monosodium glutamaat, mononatriumglutamaat in het Nederlands). De term stamt af van het Latijnse “excito” vertaald “schrikken”, “opwinden” “aanwakkeren”. Als de Exitotoxins inwerken op de neuronen (hersencellen), leidt dat tot een hyper-actieve-prikkeling. De neuronen vuren vervolgens hun impulsen zo snel en lang achter elkaar af dat de cel zo uitgeput raakt dat ze sterft. Aspartaat en glutamaat zijn neurotransmitter-stoffen van het lichaam zelf, die ervoor zorgen dat de cellen met elkaar kunnen communiceren. Echter, deze stoffen zijn in het organisme slechts in zeer lage concentraties aanwezig, juist omdat ze giftig zijn. Alles wat dit goed geregeld proces verstoord, kan hersencellen beschadigen of vernietigen (neurodegeneratie). ASPARTAAM bevat ook een groot deel aan geïsoleerde aminozuren, die de bloedspiegel door potentieel gevaarlijke (geïsoleerde) eiwit stoffen enorm de lucht in kunnen schieten. Complexe, en natuurlijke aminozuur verbindingen zouden daartoe nooit in staat zijn. Dramatische gevolgen door deze stijging kan de verrijking van de geïsoleerde proteinestoffen in het menselijk brein zijn en de vernietiging van bepaalde groepen hersencellen betekenen. Hierdoor kan van alles ontstaan, uiteindelijk, zelfs een hersentumor, beroerte of zelfs resulterend tot de dood als het gevolg ervan.

ASPARTAAM kan multiple sclerose versterken

Wat betreft het verband tussen ASPARTAAM en multiple sclerose (MS) kan men zeggen dat bij deze ziekte de bloed-hersenbarrière, zijn taak gewoon niet meer goed kan uitvoeren. Bij gezonde mensen, zijn de wanden van de bloedvaten in de hersenen zo ontworpen dat vele kritische stoffen niet vanuit het bloed in het hersenweefsel kunnen binnendringen. Als deze bescherming niet meer gegarandeerd wordt, kan fenylalanine, asparaginezuur en methanol uit het bloed in deze kwetsbare gebieden sijpelen. Deze symptomen van MS kunnen zich daardoor extreem verergeren. Indien een persoon subklinische MS heeft, en het bijvoorbeeld zelf (nog) niet weet, dat hij door de ziekte betroffen is, en hij zou ASPARTAAM tot zich nemen, is het mogelijk, dat hij direct ALLE symptomen van MS ontwikkeld en dodelijk ziek wordt!

Het vermoeden bestaat dan ook, dat het zich bij ASPARTAAM meer om een chemische oorlogvoeringstof handelt, dan om een zoetstof. Aan de ene kant, om de mensheid zoet, dom en rijp te maken voor de One-World, en aan de andere kant, om een dodelijke “oplossing” voor het “zoete leven” van de Aardse-OVER-Bevolking te hebben.

Het was te verwachten dat de industrie zich niet snel neer zou leggen naast al deze claims, omdat dergelijke bedrijven natuurlijk ook wetenschappers hebben die deze beschuldigingen zullen aangrijpen. Eén deskundige uit Raisdorf (Kiel Duitsland) werd vervolgens onmiddellijk door het bedrijf NutraSweet AG aangeklaagd doormiddel van een rechterlijk bevel. Het Arrest van het Hof kunt u raadplegen op www.kaiserkurier.de

Bronnen:
“Aspartaam,” Natascha-koch.heim.at
“De unterschätzten gefahren von aspartaam,” Alfred T. Schmidt, www.sein.de

Originele artikel: http://wearechangeaustria.wordpress.com/2010/01/15/komm-suesser-tod/

In verband met dit alles, is de volgende docu een Must om te zien.
“Sweet Misery – A Poisoned World”

Nogmaals de bijwerkingen, hier word je Letterlijk Stil van, we kunnen het dus niet vaak genoeg herhalen:

Angst, artritis, astma, astmatische reacties, buikpijn, problemen met het onder controle houden van de bloedsuiker (hypoglykemie en hyperglykemie), hersenkanker (bewezen), ademhalingsproblemen, brandende ogen en keel, pijn bij het plassen, pijn in de bekken, chronisch hoesten, chronische vermoeidheid, de dood, depressie, diarree, geheugenverlies, vermoeidheid, extreme dorst of honger, stoornissen in de bloedsomloop, haaruitval, hoofdpijn, migraine, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, impotentie en seksuele problemen, concentratie problemen, infecties, keelontsteking, slapeloosheid, jeuk en huidproblemen, zwelling, spierkrampen, duizeligheid, trillen, nerveus, gewrichtspijn, misselijkheid en braken, ademhalingsproblemen, gehoor klachten, oorsuizen, menstruele klachten en veranderingen in de cyclus, pijnen in je geleden, allergische reacties, paniekaanvallen, fobieën, spraakstoornissen, veranderingen in de persoonlijkheid, moeite met slikken, visuele problemen, en natuurlijk (kijk om je heen) gewichtstoename.

Originele artikel: http://wearechangeaustria.wordpress.com/2010/01/15/komm-suesser-tod/

Dit artikel is samengesteld en vertaald door René Voogt

2 Reacties

  1. Dank je Mathilde

    er is een informatieve oorlog tegen ons gaande, daardoor zijn dit soort zaken mogelijk geworden. Degene die zoeken, kunnen voorkomen, de rest loopt in de val.

    Waar komt die explosie aan nieuwe en bestaande ziektes vandaan sinds de jaren `80? Vaccinaties, Medicijnen, en wat we dagelijks in ons mondje stoppen. De zaken waar wij op vertrouwen dat ze op en top getest en veilig zouden zijn, zijn de Boosdoeners.

    René

  2. Fijn om eindelijk eens een goed artikel te lezen over de gevaren die Aspartaan en andere suikervervangers met zicht mee brengen. We laten ons alles door de megaindustrie door onze keel duwen terwijl er maar halve waarheden worden verteld over het gevaar. Alles draait om geld, maar niet over mijn (onze) rug(gen)

    Mathilde

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in