Hoe gezond is jouw koelkast?

De koelkastinhoud van de gemiddelde Nederlander laat nog wat te wensen over. Weliswaar ligt er gezond voedsel in onze koeling maar sauzen en vet vlees bezoedelen die inhoud. We scoren een mager zesje.

Wij Nederlanders houden ons braaf aan de 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag, blijkt uit de resultaten van de ‘koelkasttest’ die 863 Nederlanders op jeechteleeftijd.nl maakten. Ruim 63 procent geeft aan 200 gram groenten of meer per dag in de koelkast te bewaren. En bij zes op de tien Nederlanders vind je 2 of meer stuks fruit in de ijskast.

Helaas worden onze koelkasten ook massaal ingenomen door sauzen, drank en andere lekkernijen. Zo houdt 30 procent van de Nederlanders graag roomkaas, volvette kaas, mascarpone en Franse kazen in de koeling. En bij 11 procent zijn achter de koelkastdeur vette vleeswaren, zoals worst en salami te vinden.

Opmerkelijk is dat we de koelkast ook gebruiken om tubes lijm, fotorolletjes, hoestdrank en medicijnen in te bewaren. En de meeste Hollanders hebben er geen enkel probleem mee als anderen dit zien. De inhoud van de ijskast is niet iets om je voor te schamen, vinden acht op de tien Nederlanders.

Er valt een tien te behalen bij de koelkasttest als de salami en worsten worden vervangen door mager vlees, zoals rookvlees, kip en rosbief. En de volvette kaas moet plaats maken voor een twintig of dertig plus kaas. Verder komen light-produkten en elke week vis in de koelkast, de score ten goede.

bron: jeechteleeftijd.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in