Hoe gezond is Panga, Tilapia, Sushi na Fukushima?

Vis is Gezond! Toch? Verschillende TV programma’s zoals ‘ De keuringsdienst van waarde’ en Vara Kassa hebben deze stelling al meerdere malen in twijfel getrokken. Zo blijkt gekweekte Tilapia en Pangafilet gif te bevatten.

Verhoogde radioactiviteit in zeewater bij Fukushima *

En Sushi uit Japan kun je na de kernramp in Fukushima misschien ook beter even laten staan. Het Japanse persbureau Kyodo meldt dat in het zeewater rondom de kerncentrale van Fukushima toch een verhoogde radioactiviteit is gevonden. Er komt 126 keer meer radioactief jodium in het water voor en bijna 25 keer meer cesium. Volgens het Nuclear Services For Energy, Environment & Health in Petten is het meest waarschijnlijk dat de radioactiviteit via neerslaande deeltjes uit de lucht in zee zijn gekomen.

Vis en Groente uit Japan Besmet

Verschillende internationale experts waarschuwden deze voor radioactieve besmetting van land en water. Bewoners wordt afgeraden om vis uit het gebied te eten of groenten van het land in de nabije omgeving van de Fukushima.

Gif ingekweekte vis

Terug naar de verontreinigde Pangafilet uit Frankrijk. De Franse Media heeft het de gekweekte Pangafilet uit Vietnam eens onder de loep genomen. Het resultaat bleek verbluffend. Het onderstaande filmpje is weliswaar Franstalig maar de strekking van de documentaire is desondanks duidelijk!

Jouw Mening over Verse Vis

Hoe denk jij over verse vis? Eet je zonder problemen een Pangafiletje? geef hier jouw mening of lees de stelling van andere bezoekers.

bron*: persbureau Kyodo
bron**: sudotone, dailymotion

4 Reacties

  1. Het is duidelijk en ook bekend welke vissoorten schadelijk zij voor de mens!!
    Waarom wordt er inderdaad geen aktie ondernomen en deze vissoorten meteen uit de handel genomen??
    En de supermarkten doen er ook niets aan, terwijl ook zij op de hoogte zijn, maar ja geld is het enige wat voor hun telt, de klant is bijzaak!!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in