Hoe koud is jouw koelkast?

Professioneel, maar gemaakt voor de consument, is de koelkastthermometer. Ooit geweten dat verschillende levensmiddelen op verschillende temperaturen bewaard dienen te worden? En dat elke koelkast per hoogte een andere temperatuur heeft? Sterker nog, wie weet dat bijvoorbeeld eieren het beste op +8 graden worden bewaard, terwijl vis bij +2 en bijvoorbeeld vlees bij +7 bereiding afwachten?

Thermometerfabrikant Rösle vertelt het in een miniboekje, als begeleiding van de koelkastthermometer. Een handig klein apparaat dat aan de koelkastrekken wordt gehangen en vervolgens juist aangeeft wat de temperatuur op die hoogte gemeten binnen is.

Zo kan de koelkast exact worden afgesteld. Voorbij is de tijd dat voor de zekerheid de koelkast te koud werd gezet. Meten is weten. En in veel gevallen stroom besparen. Belangrijker dan de centenkwestie is het gezondheids- en smaakvoordeel. Door bewaring bij de juiste temperatuur wordt bederf en daardoor ziekte en darmkwalen voorkomen. En wie een echte smulpaap is proeft het verschil. Door de juiste koeling wordt uitdrogen van levensmiddelen voorkomen en blijft de structuur van fijn vlees en vis intact.

De koelkastthermometer geeft de temperatuur per plank correct en betrouwbaar weer. Het bereik loopt tussen de -30 en +30 graden. Daarmee is de thermometer ook geschikt voor vrieskasten. Ideale temperatuur voor koekasten ligt tussen de +4 en +8 graden en bij vriezers tussen de -18 en -22 graden Celsius. Deze meetvelden zijn blauw aangegeven om snel te zien of het goed zit met de temperatuur in koelkast en vriezer.

bron: bouwenwonen.net

1 reactie

  1. Hallo,

    Een vraagje hè…
    Ik woon sinds kort op m’n eigen en heb sinds vannacht de koel/vriescombi aan… Aan de buitenkant heb ik zo’n display en die geeft aan dat de koel gedeelte 3graden is en de vries gedeelte -20graden… Is dat goed..?

    Mvg, wendy

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in