Home Dieet en Afvallen Bio HCG Kuur Hoge boetes IGZ voor Pregnyl HCG Afslankmiddellen

Hoge boetes IGZ voor Pregnyl HCG Afslankmiddellen

Het afslankmiddel HCG blijft in opspraak. Vorig jaar werden er al kamervragen gesteld over HCG naar aanleiding van de VARA Afslanktest.  Vandaag werd bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) boetes gaan opleggen aan klinieken die middelen als Pregnyl voorschrijven als afslankmiddel. Dit is overigens niet te verwarren met Bio HCG.

BioHCG_Mardanti

Zwangerschapsmiddel

Het product Pregnyl wordt voorgeschreven aan vrouwen die graag zwanger willen worden maar hier problemen mee ondervinden. Het is nooit aangetoond dat dit middel ook werkt om af te vallen. Desondanks zijn er veel instanties die het middel voorschrijven als afslankmiddel. Ook op internet is er een levendige handel van het product.

Hoge boetes voor Pregnyl

De afdeling inspectie van De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaan de komende tijd alle dieet praktijken bezoeken om te controleren of de verboden middelen aanwezig zijn of worden voorgeschreven. De boete kan oplopen tot 150.000 euro. Omdat IZG niet exact weet waar de producten worden verkocht roept ze op om melding te maken van plaatsen waar de middelen worden verkocht. Ook online verkoop kan gemeld worden bij IGZ.

Ervaringen met HCG Producten

Vragen over HCG ? Voor vragen en ervaringen met alle HCG producten zoals HCG, BIO-HCG+, Oral HCG, Momentum, HCG tabletten en HCG Ampullen lees dan het artikel over Bio HCG.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987