Homeopathische Slaapmiddelen

In hun zoektocht naar een oplossing voor slaapproblemen, komen veel mensen uit bij homeopathische slaapmiddelen. Dit zijn slaapmiddelen die uitsluitend plantaardige ingrediënten bevatten. De reden hierachter is dat veel mensen chemische toevoegingen willen vermijden. In dit artikel lees je alles over de zin en onzin van homeopathische slaapmiddelen.

Slaapmiddelen soorten

Er zijn veel verschillende soorten slaapmiddelen op de markt. We zetten de belangrijkste soorten voor je op een rijtje.

Slaapmiddelen op recept: Dit zijn vaak zware slaapmiddelen van synthetische oorsprong. Deze slaapmiddelen zijn alleen verkrijgbaar bij de apotheek nadat ze voorgeschreven zijn door een huisarts. Deze doet dit doorgaans alleen als er geen andere uitweg mogelijk is. Slaapmiddelen op recept hebben doorgaans ook ernstige bijwerkingen, zoals sufheid, duizeligheid en een verminderd concentratievermogen. Homeopathische Slaapmiddelen Homeopathische Slaapmiddelen Sweet dreams review

Slaapmiddelen zonder recept: Dit zijn slaapmiddelen die verkrijgbaar zijn in de drogist, apotheek (zonder verwijzing van de arts) of op het internet. Er zijn veel verschillende slaapmiddelen zonder recept. Veel van deze slaapmiddelen maken gebruik van melatonine. Dit is een lichaamseigen stof die het inslapen stimuleert.

Homeopathische slaapmiddelen: Dit zijn de eerder benoemde slaapmiddelen op plantaardige basis. Veel voorkomende ingrediënten zijn citroenmelisse, valeriaan, hop of slaapmutsje. Meestal is bevatten homeopathische slaapmiddelen een combinatie van meerdere ingrediënten.

Slaapmiddelen zonder recept

Homeopathische Slaapmiddelen Homeopathische Slaapmiddelen Sweetdreams logo

Er zijn heel veel verschillende slaapmiddelen verkrijgbaar zonder recept. Je kunt deze slaapmiddelen op verschillende manieren aanschaffen. Uiteraard kun je deze bestellen bij de drogist, maar je kunt ook naar de apotheek gaan. Sommige van de beste slaapmiddelen van Nederland zijn uitsluitend via internet te verkrijgen.

Natuurlijk slaapmiddel apotheek

metasleep slaapmiddel review

Bij de apotheek zijn veel verschillende slaapmiddelen verkrijgbaar. Zonder recept krijg je alleen natuurlijke slaapmiddelen mee. Dat wil zeggen, chemische verbindingen zoals Temazepam krijg je alleen mee als je een recept hebt van een arts.

Bij een apotheek betaal je doorgaans wat meer voor een slaapmiddel. Daar staat tegenover dat de apotheker je wel iets beter kan voorlichten over de voor- en nadelen van een bepaald middel.

Natuurlijke slaapverwekkers

De meeste natuurlijke stoffen die gebruikt worden als slaapmiddel, helpen je niet direct om in slaap te vallen. Ze helpen je om rustig te worden. In sommige gevallen is dat genoeg om vervolgens in slaap te vallen. Voorbeelden van stoffen die je rustig maken zijn valeriaan, citroenmelisse en hop.

Veel van deze plantenextracten worden ook wel eens door artsen voorgeschreven aan mensen die om een andere reden behoefte hebben aan rust. Denk bijvoorbeeld aan studenten die ernstige stress hebben voor een examen. Het laat zich raden dat deze mensen liever niet in slaap willen vallen. Homeopathische Slaapmiddelen Homeopathische Slaapmiddelen Slaap

Uiteindelijk zijn homeopathische middelen die je helpen om te kalmeren beter dan niets. Mensen die citroenmelisse innemen slapen gemiddeld iets beter dan mensen die een placebo kregen (bron). Deze scores vallen echter in het niet bij de scores van bijvoorbeeld melatonine en andere, niet plantaardige slaapmiddelen.

Dat een middel homeopathisch is, is geen garantie dat het ook goed voor je is. Cocaïne zou je ook als een homeopathische drug kunnen omschrijven. Omdat sommige homeopathische middelen inwerken op je hersenen, zijn er ook plantaardige middelen die een verslavende werking kunnen hebben. Een voorbeeld hiervan is citroenmelisse. Uit een studie is gebleken dat mensen die citroenmelisse gebruiken hiervan afhankelijk worden. Als je het middel langere tijd gebruikt, kun je zelfs ontwenningsverschijnselen krijgen (bron).

Andere natuurlijke slaapverwekkers die veel worden gebruikt zijn melk, banaan en kamillethee. Deze worden dan genuttigd vlak voor het slapen gaan. Deze middeltjes an sich helpen niet zo bij het in slaap vallen. Wel kan het eten van een banaan of het drinken van kamillethee onderdeel vormen van een ritueel om in slaap te vallen. Op deze manier weet je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen op het moment dat je deze voedingsmiddelen nuttigt. A. Vogel Dormeasan Nachtrust

Natuurlijk slaapmiddel melatonine

Melatonine is een van de meest gebruikte slaapmiddelen. Hoewel de melatonine die je koopt in de drogist, apotheek of online synthetisch is, is het een stof die ook van nature voorkomt in je lichaam. Dit in tegenstelling tot slaapmiddelen als Temazepam of Zopiclon.

Melatonine wordt ook wel het slaaphormoon genoemd omdat het in je lichaam je biologische klok regelt. Voor het slapen gaan maakt je lichaam deze stof aan. Bij veel mensen is de productie van melatonine verstoord, bijvoorbeeld door blootstelling aan blauw licht of door een gebrek aan een vast dagritme. Toediening van melatonine verstoort de natuurlijke productie van melatonine niet (bron).

Natuurlijk slaapmiddel Kruidvat

Bij Kruidvat, evenals bij andere drogisterijen, in de apotheek of op internet, kun je veel natuurlijke slaapmiddelen kopen. Je hebt hier ene ruime keuze. Je kunt kiezen voor homeopathische middelen, zuivere melatonine of combinaties van melatonine met plantenextracten en vitaminen en mineralen. Homeopathische Slaapmiddelen Homeopathische Slaapmiddelen Dieetpro nachtrust

Omdat er een grote hoeveelheid slaapmiddelen verkrijgbaar is, is het belangrijk om te zoeken naar onafhankelijke reviews. Met name op het internet is de kwaliteit van slaapmiddelen erg wisselend. Het beste slaapmiddel op de markt is alleen via internet verkrijgbaar, maar er zijn online ook slaapmiddelen verkrijgbaar met verslavende ingrediënten die zelfs bij wet verboden zijn.

Beste slaapmiddelen

Homeopathische slaapmiddelen zijn niet noodzakelijkerwijs de beste slaapmiddelen. Het is fijn dat je de mogelijkheid hebt om plantaardige ingrediënten te gebruiken, maar uit tests is gebleken dat de meeste mensen niet genoeg hebben aan een zuiver homeopathisch middel. Gelukkig zijn er legio middelen op de markt die gebruik maken van het eveneens natuurlijke, maar niet plantaardige, melatonine.

sleepzz-slaapmiddel-test

Een voorbeeld van een dergelijk middel is Mardanti Sweet Dreams. Dit middel bevat slaapmutsje (Eschscholzia Californica) en Withania Radix als plantaardige extracten. Slaapmutsje is bijzonder effectief als het gecombineerd wordt met andere stoffen (bron). Als klap op de vuurpijl bevat Sweet Dreams ook nog een voorloper van het gelukshormoon serotonine. Dit zorgt voor een ontspannende werking.

Door de combinatie van melatonine en Withania Radix is Sweet Dreams bij uitstek geschikt om je biologische klok te herstellen. Dit betekent dat je de werking van Mardanti Sweet Dreams ook nog merkt als je gestopt bent met het gebruik van dit drankje.

Homeopathische Slaapmiddelen Homeopathische Slaapmiddelen Drs miriam amstel

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in