Home Gezondheid Hoog Sensitiviteit Test, Ben ik Hoog Sensitief?

Hoog Sensitiviteit Test, Ben ik Hoog Sensitief?

Hoog sensitiviteit.

In deze column ga ik je uitleggen wat hoog sensitiviteit inhoudt en wat je zelf kan doen om dit te ontwikkelen. Ook voeding komt aan bod want sensitiviteit kan je beïnvloeden zowel positief als negatief.

Er zijn twee vormen van hoog sensitiviteit:

1)  Hoog sensitiviteit door teveel stress in je leven waardoor je lichaam continue gevoelig is.

2) Hoog sensitiviteit omdat je spiritueel dingen aanvoelt.

Bij hoog sensitiviteit denken de meesten meteen aan spiritualiteit maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. In de volksmond wordt bij hoog sensitiviteit bedoeld dat je dingen aanvoelt of meer weet dan een ander. Maar hoog sensitiviteit kan ook ontstaan bij stress.

Hoog sensitiviteit door Stress

Wanneer je hoog sensitief bent door stress betekent dat, dat je alerter bent dan andere mensen. Je hebt een karakter dat veel doelgerichter is en je kunt snel oplossingen verzinnen. Vooral in jouw vak of met dingen die jij belangrijk vindt ben je een meester geworden.  Dat komt omdat er chronisch teveel cortisol in je bloed zit. Cortisol is een hormoon dat de bijnieren produceren en dat heb je ook nodig, dat is normaal. Als je in de ochtend wakker wordt zal de cortisol volop aanwezig zijn en als je ‘s avonds moe wordt, verlaagt het. Normaal patroon, maar veel hoog sensitieve mensen hebben chronisch een te hoog cortisol in het bloed waardoor ze meer waarnemen, voelen en ontdekken dan een ander die dat niet heeft. Dat de één dat wel heeft en de ander niet komt al vaak uit je kindertijd maar kan uiteraard ook daarna ontstaan. Chronische stress kan ontstaan wanneer er bijvoorbeeld  altijd stress in het gezin was. Ook door tekorten aan vitamine of doordat er verkeerde voeding werd of wordt gegeten.  Wanneer je nu of als kind niet je eigen ruimte of ritme hebt, of als je als baby al van hot naar haar werd gebracht. Maar er zijn meerdere redenen voor chronische stress, ook een heftige bevalling, ziekte, ziekenhuisopname kan hiertoe leiden. De drie R’s blijven altijd belangrijk namelijk : Rust, Ritme en Regelmaat alleen doe ik er nog één bij en dat is de voeding.

Alles wat stress kan geven kan vastgezet worden in het lichaam als een blokkade. Een blokkade betekent altijd stress voor het lichaam. Soms voelen we de blokkade niet en soms is het er altijd. Dat ligt aan het type blokkade. Als er vroeger thuis altijd haast en stress was, of je moeder was veel ziek, of je vader dronk teveel dan zit er chronische stress in je lichaam en ben jij een meester geworden om jezelf te beschermen.  Je voelt op dat vlak meteen al aan wat je moet doen en hoe je moet handelen. Je bent dus hoog sensitief geworden op dat vlak.

Er zijn ook blokkades die je normaal niet voelt of merkt maar zodra iemand een opmerking maakt die je raakt, komt de blokkade meteen naar boven en kan je hier echt last van krijgen. Je kan totaal uit je doen zijn, er ziek van worden of je kan heftig reageren. Wanneer dit namelijk geen blokkade was geweest, zou je er geen last van hebben. Dus een reactie hierop komt altijd uit emotionele blokkades. Je handelen is als het ware een soort ingeprogrammeerd overlevingsmechanisme.

Deze sensitiviteit kan dus erg handig zijn en kan er dus voor zorgen dat jij bijvoorbeeld bij een ongeluk meteen kan handelen terwijl een ander staat te draaien en niet weet wat hij moet doen. Of jij weet meteen hoe je een zakelijke deal moet aanpakken omdat je aanvoelt waar de ander gevoelig voor is.

Bij deze mensen is het heel belangrijk dat ze bewust hiervan zijn en dus ook hun leef- en eetwijze moeten aanpassen, omdat veel stress in het lichaam uiteindelijk  tot een burn-out kan leiden.

Zo moeten ze geen voedsel eten die dit cortisol alleen maar verhoogt of de gezondheid verslechtert.

  1. Geen koffie, zwarte en groene thee en chocolade (cafeïne verhoogt altijd de stress).
  2. Geen alcohol, lijkt te ontspannen maar zal de druk alleen maar opvoeren.
  3. Suiker en witte bloem geheel weglaten.
  4. Bij darmklachten de zuivel en de gluten weglaten.
  5. Ze hebben veel ontspanning nodig door yoga, maar ook wandelen en leuke dingen doen.
  6. Het is belangrijk dat je je bewust lostrekt van je continue sensitief zijn en oplettend bent.
  7. Verder is het heel belangrijk om te ontdekken welke blokkades jij hebt opgelopen in je leven en deze weg te halen. Dit kan met EFT, The emotion code of bioresonantie.
  8. Zorg dat je genoeg slaapt en rust neemt.
  9. Voldoende supplementen.

Hoog Sensitiviteit op Spiritueel Gebied

Dit is iets totaal anders dan het gevoelig zijn zoals ik bij stress heb beschreven. Dit zijn mensen die dingen aanvoelen of al weten zonder dat ze dit kunnen weten.  Spiritualiteit wordt vaak gezien als iets duisters. Het zal een groep mensen afschrikken of het is ons geleerd om het onzin te vinden. Toch de mensen die meer  voelen, weten dat er meer is. We weten nog maar weinig van wat onze hersenen kunnen.

In spiritualiteit zijn enorm veel variaties wat mensen kunnen. Zo heb je helder horende, helder voelende, helder wetende mensen.  Vroeger werd je dood gemaakt als je iets op dat vlak kon en nu is er nog veel onbegrip maar toch is er duidelijk een verandering merkbaar. Veel mensen weten dat er meer is tussen hemel en aarde.  Een heks van vroeger bijvoorbeeld was gewoon een vrouw die veel van kruiden af wist of die inderdaad dingen aanvoelde maar ze werd er wel om gedood omdat het iets ontastbaars was wat ze kon.
In sensitiviteit zijn veel gradaties. Iedereen kan het. Nou kan je denken “ik niet”, ja jij ook. Iedereen kan het ook verder ontwikkelen, maar de vraag is wel waar ligt jouw kracht. Dat is vaak een hele zoektocht en daar zijn boeken vol over geschreven. Allerlei richtingen, enorm veel cursussen. Vaak zie je dan ook dat mensen van alles doen op zoek naar hun kracht. Meestal heeft zoeken geen zin, gewoon opletten wat er in je leven op je pad komt, hoe simpel ook, is vaak waar jouw kracht ligt. Wist je dat we de hele dag door dingen opvangen? Veel hebben ook voorspellende  dromen of zien beelden of hebben  gedachten die een betekenis hebben. Sommige mensen hebben het met muziek, ze horen een liedje en daar zit een boodschap in of zien steeds dezelfde meester getallen zoals 22 wat betekent het komt goed.

Het mooie is dat onze intuïtie in feite alles al weet. Maar we luisteren er niet naar. Een mens heeft namelijk een bewustzijn en een onderbewustzijn. Bewustzijn doen we alles mee (praten, denken, leren enz.) en onze intuïtie is op de achtergrond altijd aanwezig om ons  te vertellen wat goed en fout is voor je.  Bij kinesiologie bijvoorbeeld kan je een vraag stellen of een product geven aan een persoon en dan de spierspanning in het lichaam testen. Als iets niet goed voor die persoon is verzwakken de spieren en als het goed is versterken ze. De intuïtie geeft antwoord, klinkt wazig dat vond ik vroeger ook, maar nu ik er zelf mee werk is het waanzinnig wat ik hiermee kan doen in mijn praktijk.  Voor normale kinesiologie hoef je trouwens geen ontwikkelde intuïtie te hebben, bij auto kinesiologie wat ik doe wel.

Dieren hebben geen bewustzijn maar wel een onderbewustzijn of te wel een intuïtie/instinct en dieren in het wild weten/voelen wat ze moeten eten, wanneer ze moeten vluchten en hoe ze moeten leven. Dat doet hun instinct en dit instinct is in feite hetzelfde wat wij ook hebben maar wij zijn verleerd dat te voelen. Je moet gewoon meer  luisteren wat je eigen intuïtie te vertellen heeft dan zal je ook meer weten en voelen.  En vooral vertrouwen en niet twijfelen aan jezelf. Wanneer je al hoog sensitief bent dan weet je dat al en heb je dat allang gemerkt, alleen nu ga je gewoon wat bewuster ermee om. Je voelt dingen aan. Daar is niks raars of engs aan want we doen het allemaal, alleen de meesten weten het niet of hebben er nooit op gelet. En ja, klopt er is ook een groep mensen die ontzettend goed kan aanvoelen en inderdaad meer kan dan een ander doordat hun onderbewustzijn enorm ontwikkeld is. Dat kan zijn ontwikkeld door wat ik bij hoog sensitiviteit bij stress heb verteld maar het kan ook gewoon zijn dat ze een gave hebben of iets bijzonders kunnen.

Om dit te ontwikkelen is het belangrijk dat je eerst je lichaam zuivert van alles. Goede detox is belangrijk en ik heb er één beschreven die zacht is voor het lichaam maar wel heel zuiverend www.natuurlijkedetox.nl  Natuurlijk zijn er mensen die het gewoon kunnen en dit niet hoeven te doen maar hoe zuiverder je lichaam hoe beter je kan voelen.

Verder is er een boek “Intuïtieve ontwikkeling” dat je verder kan helpen in jouw proces. Maar doe vooral niet moeilijk en let vooral op wat er om je heen gebeurt.

Intuïtie is weten zonder te redeneren, het enige is dat je het moet leren herkennen. Velen hebben elke dag beelden of gedachten die iets zeggen maar omdat deze hetzelfde zijn als elk ander beeld of elke gedachte vallen ze niet op. Je moet bewuster gaan opletten en als je denkt “He, dit wist ik of dit herken ik of dit voelde ik” schrijf het eens op want je vergeet ze weer. Je zult op een gegeven moment herkennen. Op deze manier kun je je zesde zintuig ontwikkelen en jouw kracht ontdekken.

Gezonde Groeten,

irene

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987