Home Dieet en Afvallen Dieetboeken Houd ziekte op afstand door de juiste voeding!

Houd ziekte op afstand door de juiste voeding!

2
Houd ziekte op afstand door de juiste voeding!

Tegenwoordig grijpen we steeds vaker naar een pilletje als we gezondheidsklachten hebben. Een groot gedeelte van de Nederlanders slikt dagelijks pijnstillers of andere pillen om hun klachten onder controle te krijgen. We zijn ons ervan bewust dat onze gezondheid nauw samenhangt met de voeding die we dagelijks eten, maar vergeten om deze kennis in de praktijk op een correcte manier toe te passen. Dr. Rudy Proesmans is orthomoleculair arts. Hij concentreert zich voornamelijk op cardiovasculaire aandoeningen (chelatietherapie), complementaire kankertherapie, kankerpreventie, behandeling van chronische vermoeidheid en anti-aging. Hij is wetenschappelijk medewerker aan de verschillende TV-programma’s Je bent wat je eet en Terug in je trouwkleren. Zijn artsenpraktijk bevindt zich in het Belgische Boechout.

Optimaal gezond zonder medicijnen
Optimaal gezond zonder medicijnen
Proesmans, R.

Nooit lag het geneesmiddelengebruik zo hoog als nu. We gaan er vaak van uit dat we medicijnen moeten nemen om onze gezondheid op peil te houden. In plaats van groenten, fruit, vette vis, volkorenproducten en noten te eten, slikken we cholesterolverlagers, zuurremmers, pijnstillers en antidepressiva. Medicijnen zijn geen oplossing om gezond te worden en te blijven. Onze voeding daarentegen is nog altijd het beste geneesmiddel. In optimaal gezond zonder medicijnen houdt dokter Rudy Proesmans een hartstochtelijk pleidooi voor een natuurlijke en uitgebalanceerde voeding gebaseerd op de oorspronkelijke mediterrane eetgewoonten. Als je gezond eet, kun je niet enkel een groot aantal ziekten vermijden, met de juiste voeding en specifieke voedingssupplementen kun je tevens een groot aantal aandoeningen met succes behandelen. Voor dokter Proesmans is ‘gezond zijn’ absoluut niet hetzelfde als ‘niet ziek zijn’. Zijn levensprogramma, gesteund op gezonde voeding, voedingssupplementen, lichaamsbeweging en een goede mentale hygiëne, laat toe om optimaal gezond te zijn en te blijven zonder medicijnen.

Vorig artikel Koken voor Kika Bestellen
Volgend artikel Dr. Frank Academie
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

2 REACTIES

  1. Kan iemand mij vertellen wat en welke zuurvrije groenten zijn.Speciaal voor reuma-patienten.Graag voorbeelden van deze zuurvrije groenten.

    • @ P. Raaijmakers, onze expert op het gebied van zuurvrij voeding en reuma is Jeanine van Belle. Je kunt haar kosteloos om advies vragen bij haar artikel: ‘Zuurvrij Reumadieet

      Veel succes!

      Sanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987