Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta

De Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta is op z’n zachtst gezegd een opmerkelijk product te noemen. Tandpasta hoort niet zwart te zijn. En het wordt nog gekker; we hebben het hier over een tandpasta met een whitening functie. Ja, je leest het goed. Zwarte tandpasta om onze tanden witter te maken. Reden genoeg om dit bijzondere product dus eens goed te beoordelen.

Bamboo Charcoal Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Bamboo Charcoal ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 8 plaatsen beschikbaar

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Bamboo Charcoal graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta?

Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta is een natuurlijke tandpasta met een whitening werking. De tandpasta bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De munt in de tandpasta is afkomstig van biologische landbouw.

De houtskool tandpasta komt aan haar zwarte kleur doordat het zogeheten actieve houtskool bevat. Deze stof heeft een reinigende werking omdat het zich erg makkelijk aan andere deeltjes hecht. Deze houtskool is dan ook de stof die moet zorgen voor het witter maken van de tanden.

Bamboo Charcoal tandpasta gratis

De houtskool in deze tandpasta is afkomstig van bamboe. Dit is niet het enige dat met bamboe te maken heeft. Je krijgt ook gratis een tandenborstel van bamboe bij aankoop van de tandpasta.

De tandpasta is een product van het bedrijf GreenisGood. Dit is een bedrijf uit Amsterdam dat tal van producten op basis van bamboe verkoopt. De charcoal tandpasta is het enige lichaamsverzorgingsproduct dat het bedrijf verkoopt.

Voor wie is het geschikt?

De tandpasta bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is daardoor geschikt voor iedereen.

Hoe effectief is Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta?

Een goede whitening tandpasta moet twee dingen doen. Als eerste is het belangrijk dat je tanden gewoon goed schoon worden. De whitening tandpasta vervangt immers je gewone tandpasta.

Waar de meeste tandpasta’s gebruik maken van sodium lauryl sulfaat (SLS) als reinigend middel, gebruikt de Bamboo Charcoal tandpasta het natuurlijke Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA). SLS kan irriterend zijn voor bijvoorbeeld de huid, maar het middel is veilig (bron). Mogelijk gaat er een stimulerende werking van het immuunsysteem uit van SLSA (bron). Dit zou ook kunnen betekenen dat je minder snel gaatjes krijgt.

Er is ook uitgebreid onderzoek gedaan naar de werking van actieve houtskool in whitening tandpasta’s. Uit een onderzoek blijkt dat actieve houtskool geen duidelijke positieve uitwerking heeft op de witheid van de tanden (bron). Een ander onderzoek laat wel wat resultaten zien, maar de voordelen van actieve houtskool verbleken bij die van andere soorten tandpasta (bron).

Wat vonden onze proefpersonen?

Toothbrush with black charcoal toothpaste

We hebben acht mensen bereid gevonden om een tube Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta te gebruiken. Alle proefpersonen gebruikten de tandpasta zowel ’s ochtends als ’s avonds. Op deze manier konden we voorkomen dat een andere tandpasta invloed had op de testresultaten. We hebben vooraf en achteraf foto’s genomen van het gebit van de deelnemers.

De resultaten op het gebied van whitening vielen tegen. Toen we een aantal mensen vroegen om aan te wijzen welke foto voor de test was genomen en welke daarna, werd in 75% van de gevallen de juiste foto aangewezen. Het resultaat was niet overduidelijk en er moest uitvoerig naar de foto’s gekeken worden.

https://www.youtube.com/watch?v=J86QCusVHTk

Ook de deelnemers van de test waren niet tevreden over het resultaat. Ook zij konden het verschil in kleur niet zo goed zien. Deelnemers die wel eens een andere whitening tandpasta hadden geprobeerd, hadden het gevoel dat zij toen wittere tanden hadden.

Over sommige dingen waren de deelnemers juist erg tevreden. De tandpasta voelde een stuk prettiger aan dan andere tandpasta’s. Een van de deelnemers zei: ‘We zijn eigenlijk gewoon gewend geraakt aan een vorm van irritatie bij het tandenpoetsen. Ik ben heel blij dat ik eens iets anders geprobeerd heb.’ Oorzaak hiervan is mogelijk de SLSA, wat in tegenstelling tot SLS niet irriteert. Een ander voordeel aan de tandpasta is de frisse smaak van natuurlijke mint.

Wat kost de Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta?

De tandpasta kost €19,95. Voor dat bedrag krijg je wel een gratis tandenborstel van bamboe. Deze kost €9,95 als je hem los zou kopen. De aankoopprijs is inclusief verzendkosten.

Voordelen

De deelnemers geven stuk voor stuk aan de tandpasta een stuk prettiger aanvoelt in de mond. Normale tandpasta blijkt toch iets te irriteren. De meeste deelnemers zijn na afloop van de proef gaan experimenteren met andere soorten tandpasta.

Vanuit milieuoogpunt is de gratis bamboe tandenborstel die je bij de tandpasta krijgt een goed idee. Deze tandenborstel is volledig biologisch afbreekbaar.

Nadelen

De gehoopte whitening werking van de tandpasta blijft uit. De tanden van de deelnemers zijn maar nauwelijks witter geworden.

Conclusie

Er zijn genoeg redenen om eens verder te kijken dan te standaard tandpasta’s die je in de drogisterij of in de supermarkt vindt. Een tandpasta op basis van natuurlijke ingrediënten is niet alleen beter voor je gezondheid, het irriteert ook wat minder.

De Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta reinigt goed, maar maakt je tanden niet witter. Daarvoor moet je helaas toch teruggrijpen op whitening pasta’s met niet-natuurlijke ingrediënten. Ook al krijg je er een gratis tandenborstel bij, €19,95 voor een tube van 120 gram is te veel. Tandpasta’s op basis van natuurlijke ingrediënten zijn ook goedkoper te krijgen.

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelSlaapverwekkende Middelen
Volgend artikelFresh Fingers Review en Ervaringen
houtskool-tandpastaEr zijn genoeg redenen om eens verder te kijken dan te standaard tandpasta’s die je in de drogisterij of in de supermarkt vindt. Een tandpasta op basis van natuurlijke ingrediënten is niet alleen beter voor je gezondheid, het irriteert ook wat minder.De Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta reinigt goed, maar maakt je tanden niet witter. Daarvoor moet je helaas toch teruggrijpen op whitening pasta’s met niet-natuurlijke ingrediënten. Ook al krijg je er een gratis tandenborstel bij, €19,95 voor een tube van 120 gram is te veel. Tandpasta’s op basis van natuurlijke ingrediënten zijn ook goedkoper te krijgen.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in