Huel Review en Ervaringen

Wellicht heb je de advertenties voor Huel wel voorbij zien komen. Dit is een product dat belooft een volledige vervanging te zijn voor je voeding. Vijf keer per dag eet je Huel. Hoe goed werkt dit product en hoe lekker is het? Wat zijn de ervaringen met Huel?

Wat is Huel?

Huel zegt dat het alles is dat je nodig hebt qua voeding op een dag. Het bedrijf heeft vijf verschillende producten die je kunt gebruiken; drie shakes (waarvan een glutenvrij), een drankje en een reep. Deze producten zijn er in verschillende smaken.

Huel is niet bedoeld als afslankproduct, maar echt als vervanging van de voeding. Je kunt echter wel afvallen als je Huel gebruikt, omdat je op deze manier je voedingsinname heel sterk reguleert. Je kunt Huel gebruiken als een maaltijd of snack, maar er zijn mensen die bijna alleen nog Huel eten.

Huel is een van oorsprong Brits bedrijf. De naam is een samentrekking van de woorden Human Fuel, oftewel ‘brandstof voor mensen’. Het levert aan klanten in tientallen landen over de hele wereld. Naar eigen zeggen hebben zij inmiddels meer dan 100 miljoen geleverd.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Huel ervaringen Huel Review en Ervaringen Meer informatie

Huel Review: Voor wie is Huel geschikt?

Huel is geschikt voor de meeste mensen. Er zijn glutenvrije en lactosevrije varianten en er is ook geen soja gebruikt. Toch kun je beter even contact opnemen met een arts als je Huel wilt gebruiken in combinatie met medicijngebruik.

Huel Review
Huel Review

Huel Ervaringen: Is Huel effectief?

De vraag of Huel effectief is, hangt vooral af waar je het voor wilt gebruiken. Als vervanger van maaltijden is Huel een goede keus. Door de combinatie van eiwitten en veel voedingsvezels (7.7 gram per portie) is het een verzadigend product (bron).

Waar veel maaltijdvervangers eigenlijk alleen eiwitten bevatten (en wat opvulling), bevat Huel ook een paar andere belangrijke ingrediënten. Er zijn een groot aantal vitaminen en mineralen toegevoegd.

Unieke troef van Huel is de aanwezigheid van phytonutriënten. Dit zijn voedingsstoffen uit planten. Sommige van deze stoffen, zoals zeaxanthine hebben grote gezondheidsvoordelen (bron).  Uiteindelijk zitten er in echte groenten veel meer verschillende soorten phytonutriënten, maar het is een goed begin.

Als gezegd is Huel niet bedoeld om mee af te vallen. In de meest strikte vorm, waarbij je vijf maaltijden van 400 calorieën Huel neemt, blijf je op een stabiel gewicht of val je zelfs iets af. Een man kan een groot calorietekort krijgen en dus flink afvallen.

Je omzeilt ook een van de belangrijkste problemen bij een dieet, de portiegrootte (bron). Bovendien volg je een relatief koolhydraatarm dieet, zeker als je Huel Black (een variant met weinig koolhydraten) gebruikt. Heb jij ervaringen met Huel? Laat het ons weten.

Wat kost Huel?

Als je twee losse zakken Huel koopt, ben je €77,78 kwijt voor 34 maaltijden. Dit is €2,29 per maaltijd. Je krijgt 10% korting als je een abonnement afsluit, waarmee de prijs per maaltijd op €2,06 uitkomt.

Huel voordelen
Huel voordelen

Voordeel

Huel is een hele complete maaltijdvervanger. Het is uniek in zijn soort omdat het extra plantaardige ingrediënten (phytonutriënten) bevat. Bovendien bevat het veel voedingsvezels.

Nadeel

Er zijn weinig smaken beschikbaar. Zeker als je vaak een maaltijd vervangt, is dit een probleem. Het kan dan zijn dat Huel uit je neus komt.

Conclusie

Ook al zitten er allerlei toevoegingen van planten in Huel, het is niet aan te raden om alleen maar op Huel te leven. Je dieet is dan nog steeds te eenzijdig, al is de basis niet slecht. Het volledig vervangen van je maaltijden door Huel is ook maar iets wat je net moet willen.

Huel is niet bedoeld om mee af te vallen, al kun je zeker afvallen door het gebruik van dit product. Dit komt omdat je de vaste hoeveelheid calorieën inneemt. Het product is wel bij uitstek voor geschikt voor mensen die zo nu en dan een op gezonde wijze een maaltijd willen vervangen.

Ben je op zoek naar een goede maaltijdvervanger of afslankshake? Overweeg dan TimFit.

Groeten,

Huel ervaringen Huel Review en Ervaringen Drs miriam amstel

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringClinique Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenValentus koffie Review en Ervaringen
huelHuel is niet bedoeld om mee af te vallen, al kun je zeker afvallen door het gebruik van dit product. Dit komt omdat je de vaste hoeveelheid calorieën inneemt. Het product is wel bij uitstek voor geschikt voor mensen die zo nu en dan een op gezonde wijze een maaltijd willen vervangen.

69 Reacties

 1. Ik zou mijzelf graag als proefpersoon willen opgeven. Ik moet sinds kort glutenvrij en melkvrij eten maar wil wel genoeg proteïne binnen krijgen aangezien ik 3x per week sport.

 2. Hallo,
  Wekelijks train ik paar keer voor freerunning/parkour en ga ik naar de sportschool. Daarnaast ben ik bezig met een voltijd studie waardoor ik vaak weinig tijd en energie overhoud om te koken. Vooral voor in de ochtend of de middag zou het fijn zijn om een alternatief te hebben zodat ik me beter kan focussen op het avondeten.
  Op de website van Huel moet je minimaal voor €65 kopen om iets te kunnen bestellen en ik vind dat een beetje duur voor iets wat ik niet kan testen. Ik vraag me af of Huel het geld waard is of dat ik het geld beter kan gebruiken om verse producten van te kopen. Daarom zou ik het graag willen testen.

 3. Graag zou ik in aanmerking willen komen als testpersoon voor deze drinkvoeding. Als 35-jarige arts-onderzoeker ben ik (net als iedereen) erg gebaat bij een stabiele bloedsuiker. Deze blijkt in de drukke praktijk alleen soms lastig te behouden! Zeker nu ik al geruime tijd geen lactose en gluten mag eten blijft het regelmatig zoeken naar wat mogelijk is. Ik ben erg benieuwd of dit product mij overdag op een gemakkelijke wijze de broodnodige energie zou kunnen geven. Ik hoor graag of ik geschikt ben om Huel dan ook een keer te testen :)

 4. Beste,

  Ik zou heel graag Huel testen. Ik heb al allerhande maaltijdvervangers geprobeerd maar mijn darmen houden niet van vele merken. Is Huel de oplossing voor mij?

 5. Ik ben op zoek naar een goede eiwitshake omdat ik volgens de sportschool meer eiwitten moet nuttigen om meer spieren te krijgen en ik eieren niet lekker vindt en ook nog vegetarisch ben

 6. Er zijn nog 32 plaatsen over…en er zijn als 62 reacties…. volgens mij is dit gewoon oplichterij om op een makkelijke manier aan je gegevens te komen

 7. Ik zou het graag willen proberen omdat ik vaak door mijn werk te weinig tijd heb om goed te eten.
  En ik zag het al vaker voorbij komen.
  Ben benieuwd.

 8. Ik eet erg slecht en wil graag gezonde voeding waar ik weinig voor hoef te doen. Ben veel afgevallen en zou graag weer willen aankomen en bijzonder graag dat mijn spiermassa weer opgebouwd wordt. Ik heb nu een vreselijk slechte huid en conditie en daarom zou ik bijzonder graag een proefpakket HUEL ontvangen.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in