Huel Review en Ervaringen

Wellicht heb je de advertenties voor Huel wel voorbij zien komen. Dit is een product dat belooft een volledige vervanging te zijn voor je voeding. Vijf keer per dag eet je Huel. Hoe goed werkt dit product en hoe lekker is het? Wat zijn de ervaringen met Huel?

Wat is Huel?

Huel zegt dat het alles is dat je nodig hebt qua voeding op een dag. Het bedrijf heeft vijf verschillende producten die je kunt gebruiken; drie shakes (waarvan een glutenvrij), een drankje en een reep. Deze producten zijn er in verschillende smaken.

Huel is niet bedoeld als afslankproduct, maar echt als vervanging van de voeding. Je kunt echter wel afvallen als je Huel gebruikt, omdat je op deze manier je voedingsinname heel sterk reguleert. Je kunt Huel gebruiken als een maaltijd of snack, maar er zijn mensen die bijna alleen nog Huel eten.

Huel is een van oorsprong Brits bedrijf. De naam is een samentrekking van de woorden Human Fuel, oftewel ‘brandstof voor mensen’. Het levert aan klanten in tientallen landen over de hele wereld. Naar eigen zeggen hebben zij inmiddels meer dan 100 miljoen geleverd.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Huel Review: Voor wie is Huel geschikt?

Huel is geschikt voor de meeste mensen. Er zijn glutenvrije en lactosevrije varianten en er is ook geen soja gebruikt. Toch kun je beter even contact opnemen met een arts als je Huel wilt gebruiken in combinatie met medicijngebruik.

Huel Review
Huel Review

Huel Ervaringen: Is Huel effectief?

De vraag of Huel effectief is, hangt vooral af waar je het voor wilt gebruiken. Als vervanger van maaltijden is Huel een goede keus. Door de combinatie van eiwitten en veel voedingsvezels (7.7 gram per portie) is het een verzadigend product (bron).

Waar veel maaltijdvervangers eigenlijk alleen eiwitten bevatten (en wat opvulling), bevat Huel ook een paar andere belangrijke ingrediënten. Er zijn een groot aantal vitaminen en mineralen toegevoegd.

Unieke troef van Huel is de aanwezigheid van phytonutriënten. Dit zijn voedingsstoffen uit planten. Sommige van deze stoffen, zoals zeaxanthine hebben grote gezondheidsvoordelen (bron).  Uiteindelijk zitten er in echte groenten veel meer verschillende soorten phytonutriënten, maar het is een goed begin.

Als gezegd is Huel niet bedoeld om mee af te vallen. In de meest strikte vorm, waarbij je vijf maaltijden van 400 calorieën Huel neemt, blijf je op een stabiel gewicht of val je zelfs iets af. Een man kan een groot calorietekort krijgen en dus flink afvallen.

Je omzeilt ook een van de belangrijkste problemen bij een dieet, de portiegrootte (bron). Bovendien volg je een relatief koolhydraatarm dieet, zeker als je Huel Black (een variant met weinig koolhydraten) gebruikt. Heb jij ervaringen met Huel? Laat het ons weten.

Wat kost Huel?

Als je twee losse zakken Huel koopt, ben je €77,78 kwijt voor 34 maaltijden. Dit is €2,29 per maaltijd. Je krijgt 10% korting als je een abonnement afsluit, waarmee de prijs per maaltijd op €2,06 uitkomt.

Huel voordelen
Huel voordelen

Voordeel

Huel is een hele complete maaltijdvervanger. Het is uniek in zijn soort omdat het extra plantaardige ingrediënten (phytonutriënten) bevat. Bovendien bevat het veel voedingsvezels.

Nadeel

Er zijn weinig smaken beschikbaar. Zeker als je vaak een maaltijd vervangt, is dit een probleem. Het kan dan zijn dat Huel uit je neus komt.

Conclusie

Ook al zitten er allerlei toevoegingen van planten in Huel, het is niet aan te raden om alleen maar op Huel te leven. Je dieet is dan nog steeds te eenzijdig, al is de basis niet slecht. Het volledig vervangen van je maaltijden door Huel is ook maar iets wat je net moet willen.

Huel is niet bedoeld om mee af te vallen, al kun je zeker afvallen door het gebruik van dit product. Dit komt omdat je de vaste hoeveelheid calorieën inneemt. Het product is wel bij uitstek voor geschikt voor mensen die zo nu en dan een op gezonde wijze een maaltijd willen vervangen.

Ben je op zoek naar een goede maaltijdvervanger of afslankshake? Overweeg dan TimFit.

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelClinique Review en Ervaringen
Volgend artikelValentus koffie Review en Ervaringen
huelHuel is niet bedoeld om mee af te vallen, al kun je zeker afvallen door het gebruik van dit product. Dit komt omdat je de vaste hoeveelheid calorieën inneemt. Het product is wel bij uitstek voor geschikt voor mensen die zo nu en dan een op gezonde wijze een maaltijd willen vervangen.

63 Reacties

 1. Klinkt interessant! Ben op zoek naar een manier om in de ochtend en middag gezond te kunnen eten, ondanks de tijd te hebben iets fatsoenlijks te kunnen klaarmaken. Is dit misschien de oplossing?

 2. Ik zou het graag willen testen, om te kijken of het toch goed te doen is om hier mee wat gewicht kwijt te raken (vet :))

 3. Ik ben benieuwd naar de werking, smaken,… ik wil huel graag testen omdat ik zelf kamp met tijdsgebrek en dan vaak niet eet, wat uiteraard ongezond is!

 4. Ik zou Huel graag uitproberen, wil graag weer wat afvallen en heb prikkelbare darmen dus kan geen lactose verdragen en dat is fijn van dit product. ook heb ik een drukke baan en is gezond eten soms lastig omdat het meer tijd voor nodig is. ik schrijf daarna graag mijn ervaringen.

 5. Ik ben tijdens de coronamaanden in het laatste jaar onverklaarbaar 7kg bijgekomen. Ik eet gezond, met af en toe een snoepje en probeer voldoende te bewegen. Met een bureaujob is dit alles behalve makkelijk. Tijdens de lunch grijp je snel naar ongezonde alternatieven omdat dit simpelweg de makkelijke oplossing is. Ik zou me graag engageren om mijn levensstijl en eetgewoonte aan te passen en ben op zoek naar goede alternatieven. Indien mogelijk zou ik me graag inschrijven om mee te doen aan dit onderzoek.

 6. ik wil heel graag het huel proberen. Ik merk dat ik lusteloos ben en weinig energie heb. Ik heb mijn bloed laten testen maar dit is allemaal oke. Ik ben sinds een jaar vegetarisch dus wellicht mis ik bepaalde producten. Ik ben heel benieuwd naar Huel en wil dit graag uitproberen.

 7. Hallo,
  Ik zoek al een tijdje een vervanger voor (het vaak ongezonde middageten). Ik hoop met deze shakes daar verandering in te brengen zodat ik gezonde leefstijl kan behouden.
  Ik hoop dat ik met de shakes de verleiding kan weerstaan om middageten uit de winkel te halen

 8. Hi,
  Op de dagen dat ik sport (3 keer per week) zou ik graag een makkelijke maaltijd willen proberen waarvan ik langer verzadigd ben. Nu eet ik vaak een (kant en klare) salade en krijg dan later weer trek. Huel lijkt een uitkomst.

 9. Hallo,

  Ik ben erg benieuwd of Huel mij in mijn levensstijl kan ondersteunen. Ik eet tussen de middag vaak ongezonder (Döner, pizza, belegde broodjes van de bakker etc) en ben na de middagpauze vaak moe en niet meer zo productief.

 10. Hallo,
  Ik en mijn vriendin proberen onze eetgewoonte aan te passen – nu pakken we door onze stressy jobs en uitgeput thuiskomen te vaak een op dat moment makkelijke oplossing door iets take-away achtig te doen. Als er op dat moment een voedzaam, gezond alternatief ter beschikking zou zijn zou dit ons ontzettend helpen!

 11. Goedemorgen,

  Ik zou huel graag willen proberen. Ik zit in de overgang en op advies van een leefstijlcoach wil ik gluten, zuivel en suikervrij gaan eten. Dit zou een goede ondersteuning zijn hierin op drukke dagen en als basis. Ik eet al gezond maar wil graag kijken wat dit nog brengt.

 12. Ik ben in de rouw, helaas
  Mijn man is 4 maanden geleden overleden, mijn lijf is zo van slag
  Snakt naar suiker en koolhydraten..
  Het lukt me maar niet de knop om te krijgen, te moe om echt goed voor mezelf te zorgen ? terwijl ik weet dat ik juist de energie uit gezonde voeding moet halen
  Dit zou me echt helpen!
  Geen gedoe, weten dat je voldoende binnen krijgt, alleen nog focus op avondeten..
  En….hopelijk wat afvallen want het foute eten doet me geen goed!!

 13. Ik zou Huel graag willen uitproberen, omdat ik zoveel mogelijk plantaardig eet. Ik denk dat gemakkelijke complete maaltijden de stap makkelijker maken voor de rest van de wereld om duurzamer te eten

 14. Ik heb (nog) een hoog vetpercentage en wil ook sterker worden. Daarom sport ik nu 4 keer per week en eet ik zo gezond mogelijk. Vanwege mijn drukke werk en beperkte tijd zoek ik een handige maaltijdoptie.
  Ik meet mijn gewicht en vetpercentage elke week.

 15. Ik zou graag Huel willen proberen aangezien ik graag veganistisch wil eten maar moeite heb om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Hopelijk lukt dat met het deels vervangen van mijn maatlijden met huel.

 16. Beste,

  Ik zou graag Huel eens willen proberen om door langer verzadigingsgevoel wat minder te snoepen tussendoor.
  Hartelijk dank,
  Mvg,

 17. Heel graag zou ik kennis willen maken de Huel producten. Met diabetes 2 is het lastig om geschikte maaltijdvervangers te vinden en ik hoop dat ik met Huel niet verder hoef te zoeken. Mvg

 18. Hallo, ik zou graag een testpersoon zijn omdat ik erg benieuwd ben of deze voedselvervanger net zo goed is als echt eten. Het is in ieder geval beter voor de planeet.

 19. Ben 34 jaar, en zou graag eens ontdekken hoe deze maaltijdvervanger zich verhoudt bij het sporten, en bovendien ook of het lekker is. Vaak vind ik maaltijdvervangers of erg blend of juist een hele uitgesproken (niet zo’n lekkere) smaak hebben.

 20. Beste,

  Ik ben actief bezig met gezonde voeding en sport. Ik kan de meeste maaltijdvervangende shakes niet goed verdragen. Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in Huel. De grote aankoophoeveelheden houden mij nog tegen. Door het product via deze weg te testen kan ik nagaan of dit merk iets voor me is.

  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groeten,
  Michelle

 21. Voor mijn zoon zou dit een uitkomst kunnen zijn; moeilijke eter eerste klas maar wel een fanatiek sporter.
  Ontbijt? ‘Neh, geen brood, geen pap, geen yoghurt’
  Lunch? ‘Neh, nou misschien een salade, en heel misschien wat noodles’
  Avondeten? ‘Neh, geen groente (behalve tomaat, komkommer) geen aardappelen, geen pasta, misschien wat rijst maar niet te vaak’.
  Kortom: lastig om aan de benodigde voedingsstoffen te komen.
  Sapjes en breaker-drinkpakjes dat gaat er wel in. En chocolade.
  Dus héél graag willen we Huel proberen, zoonlief had het zelf gevraagd of hij zoiets kon gaan eten, dus dit zou een uitkomst zijn!

 22. Ik ben zeer benieuwd naar de producten en wil ze graag testen voor het bedrijf. Ik hoor goede dingen over huel.
  Ik meld me graag aan als proefpersoon.

 23. Ik wil Huel al een hele lange tijd proberen, niet omdat ik af wil vallen of om al mijn voeding te vervangen, maar omdat ik vanwege deadlines als tekenaar en vergeetachtigheid op drukke dagen soms nauwelijks aan koken toe kom. Ik ben benieuwd of dit zou werken voor dat soort momenten zodat ik wel gewoon de belangrijkste voedingstoffen binnen krijg en niet alleen een kale boterham of een banaan eet.
  De kosten van een zak zijn alleen wel heel hoog om alleen iets uit te proberen, helaas is er geen proefpakket met verschillende smaken. Eigenlijk is alleen dat de reden dat ik het nog niet geprobeerd heb.

 24. Als brandweerman werk ik onregelmatige shiften en is er niet altijd tijd om deftig te eten/koken.
  Graag wil ik Huel proberen om toch een ietwat fatsoenlijke maaltijd te kunnen krijgen

 25. Een goede morgen,

  In de zoektocht naar een verantwoorde shake om af te vallen, kwam ik hier terecht. Het is niet zozeer dat ik veel wil afvallen maar eerder dat ik een alternatief heb voor de ongezonde maaltijden, welke uit gemakzucht gemaakt worden. Mijn “overgewicht” heeft als oorzaak voornamelijk het ongezond eetpatroon. Middels Fuel hoop ik deze te kunnen doorbreken. Man, 40 jaar, 186 cm en 98 kilo

 26. Hoi,

  Ik was online aan het uitzoeken of Huel voor mij een oplossing is. Zo kwam ik op jullie site terecht. Ik doe 4 tot 5 keer per week aan crossfit en heb het aan die kant wel aardig op de rit, ik val echter niet af omdat ik mijn voedingspatroon nooit echt aangepast heb. Opzich niet super belangrijk voor mij omdat ik hierdoor wel redelijk wat spier opbouw heb kunnen doen. Nu wil ik voor de zomer alleen graag iets vet kwijtraken. Ik hoop dat dit product me kan helpen omdat je je inname goed kunt afwegen. Om die reden wil ik wel helpen aan jullie artikel door dit product te testen. Als dat aansluit hoor ik graag van jullie.
  Groet, Marco (37 jaar 95 kg 186 cm lang)

 27. Hallo!
  Ik werk sinds kort in de zorg, dat betekent dus onregelmatige werkdiensten.
  Op mijn werk heb ik een collega die Huel benuttigd, hij vertelde dat hij er heel tevreden over is en dat het heel prettig is in combinatie met onregelmatige werkdiensten.

  Dit heeft mijn interesse opgewekt en daarom wil ik het heel graag uitproberen! Nu zag ik deze actie en wil ik ook graag wat voor jullie betekenen! Twee vliegen in een klap! :-)

 28. Hey

  Ik ben vorig jaar genezen van kanker door de chemo en dergelijke kan ik niet meer sporten.
  Mijn dokter raad me aan shakes zoals huel te proberen om mijn voedselinname en vitaminen te controleren om zo gezonder in het leven te staan.

  Daarom zou ik huel graag eens testen. Is dit mogelijk?

 29. Hi! Moeite met goed en gestructureerd eten op werk (kantoor). Zou dit product graag testen, ook in de hoop af te kunnen vallen.

 30. Ik werk in een vaste nachtshift, 5 nachten per week. Het is verleidelijk om ‘s nachts nog een volledige maaltijd te nuttigen in de bedrijfskantine, maar gezond is dit meestal niet. Graag zou ik Huel willen testen als maaltijdvervanger op het werk.

 31. Graag zou ik Huel willen uitproberen. Als lupus en mastocytose patient is het vaak lastig eten ivm voedsel reacties. Momenteel ben ik bezig met afvallen tijdens prednison gebruik, het is lastig alle voedingsstoffen gebalanceerd samen te stellen in een vegan dieet Ik hoop dat Huel me kan helpen weer op kracht te komen.

 32. Ik wil dit allanger eens proberen. Ben benieuwd of dit een goede vervanger kan zijn voor een maaltijd en ineens een proteine shake.
  Ik zoek al enige tijd na men Bypass naar een manier om toch nog een gezond volledig maaltijd vervanger te zoeken voor 1 maal per dag.

 33. Ik zou graag Huel als vervangende lunch, dagelijks willen gaan gebruiken. De kwaliteit van mijn lunch en het tijdstip wisselt nogal wat vaak resulteert in een snelle ongezonde hap. Huel wil ik dus als een goede, gezonde en snelle lunch gaan gebruiken waardoor geen last meer heb van de after lunch dip door verkeerd voedsel en hopelijk daardoor ook wat kg afval

 34. Ik wil dit product heel graag testen omdat ik bijzonder geïnteresseerd ben is deze vorm van voedzame maar makkelijke maaltijd, met name omdat in het mealpreppen erg veel tijd gaat zitten en de inspiratie ook wel eens mist. Vind het alleen nog heel spannend om dit zo te bestellen.

 35. Ben op zoek naar een gezond alternatief voor op het werk.
  Aangezien ik in 5 ploegen werk en dus 4 dagen per werkweek op het werk moet eten is het moeilijk om een goede maaltijd binnen te krijgen.
  Heb daardoor ook geregeld last van de maag en gewichts en energie schommelingen.
  Ben benieuwd of dmv huel toch meer energie krijg ondanks mijn onregelmatige eet tijden en dagritme
  Dus zou graag de proef willen aangaan.

 36. Ik zou graag Huel willen proberen, om spiermassa mee op te bouwen. Proteineshakes van andere merken bevallen tot nu toe niet, die geven niet het volle gevoel wat Huel wel beloofd.

 37. Ik zou dit product graag als proefpersoon willen proberen, ik heb moeite met eten en zou dit dus graag willen proberen, ook om eventueel iets af te vallen.

 38. Vanwegen mijn coeliakie neem in voedingsstoffen minder goed op en Krijg ik niet altijd alles binnen. Door huel 1 maal per dag te nemen krijg ik alles binnen aan voedingsstoffen die ik nodig heb en heb ik meer energie

 39. Oke ik ben 54 en jojo al jaren 15 kilo op en af. Ik zit altijd tussen de 80 en 100 kilo.
  Ben het zo zat wil gewoon stabiel blijven.
  Maar wel gewoon leven.
  Ik hoor dat dit een echt gezonde manier moet zijn.
  Nou kom maar op.

 40. Altijd wisselend in gewicht (102-108kg), moeite om terug onder 100kg te komen (ben 1.94m en redelijk atletisch gebouwd), vaak problemen met mijn maag en weinig inspiratie in de keuken. Sta erg open voor nieuwe alternatieve methodes en vroeg mezelf altijd al af waarom we niet op een efficiëntere en minder impactvolle manier konden eten en drinken.

 41. Hallo! Ik heb veel gehoord over natuurlijke maaltijd vervangers als Huel en Jimmy Joy, maar wist niet of ik het de prijs waard zou vinden. Als proefpersoon kom ik daar dan achter – zoiets zou goed passen in mijn leven waar ik vaak te druk ben om normaal te eten, of het compleet vergeet. Na het zoeken naar meer info kwam ik hier terecht, en ik meld mij graag aan als proefpersoon.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in