Hugo Borst: waarom Daphne Deckers zich moet schamen

Columnist, schrijver en tafelgast van DWDD Hugo Borst heeft zich in het verleden al vaker opgewonden over onrechtmatigheden die met voeding en gezondheid te maken hebben. In 2008 veegde Hugo bij DWDD nog de vloer aan met moeder Francis die haar zoon Tom Watkins van 11 jaar uitsluitend rauw voedsel voorschotelde.

Hugo haalt uit naar Daphne Deckers

In zijn column van Glossy MissREAL maakt Hugo zich wederom druk om een een voedingskwestie. Deze keer krijgt Hugo Borst: waarom Daphne Deckers zich moet schamen Cover miss real x custom voormalig model en vrouw van Richard Krajicek het zwaar te verduren. Een uitspraak van Daphne ‘dat het wel meevalt met de eetstoornissen in de modewereld’ is volgens Hugo gênant. Volgens de blonde presentatrice heeft ze tijdens haar tien jaar durende loopbaan als model nog nooit een collega heeft ontmoet met een eetstoornis”, schrijft Borst. Borst reageert in zijn column messcherp met de tekst “Ja hoor, Daphne Deckers, en Jezus Christus werd onbevlekt ontvangen en in de Rooms-Katholieke Kerk bestaat geen seksueel misbruik en Paul de Leeuw doet het met vrouwen. Schaam je, Daphne Deckers.”

De uitspraak van Daphne komt zeer ongelukkig, zeker nu de zogenaamde Pro Ana sites onder vuur liggen. Veel jonge meisjes nemen de vaak broodmagere modellen als hun ideaalbeeld. Wat is jouw mening over superslanke modellen?

Een glossy zonder superslanke gefotoshopte lijven

MissREAL is een magazine is gericht op vrouwen tussen de 17 en 30 jaar en besteedt aandacht aan mode, psyche, kunst en maatschappelijke thema’s.. De glossy is opgezet door Kim Out. Zij wil met dit tijdschrift de strijd tegen de onnatuurlijke size zero in de modewereld aangaan.  Kim deed mee met de jongerenwedstrijd van Sanoma Uitgevers en Achmea en daarom kreeg ze de kans om haar droom te verwezenlijken. Een glossy zonder superslanke gefotoshopte lijven, maar met vrouwen zoals ze zijn is het resultaat. MissREAL, met de column van Hugo ligt vanaf woensdag 16 juni in de winkel.

Over Hugo Borst *

Hugo Borst (1962) is columnist voor Algemeen Dagblad en Esquire. Daarnaast is hij redacteur van Hard gras en wekelijks te zien in Studio Voetbal. Hij schreef o.a. de bestsellers De Coolsingel bleef leeg (50.000 ex. verkocht, nominatie Gouden Uil Literatuurprijs), Over vaders & zonen (60.000 ex. verkocht) en Schieten op Volkert van der G. (50.000 ex. verkocht).

bron* : nieuwamsterdam

2 Reacties

  1. Wereldvent, die Hugo Borst! Ik kijk iedere avond naar het WK journaal en Hugo is eerlijk en rechtstreeks. Ook over Daphne heeft hij een duidelijke mening. Naar mijn mening heeft Hugo gelijk. De modellenwereld barst van de anorexia en eetproblemen, zolang ze er maar broodmager uitzien!

    Daphne (gelukkig geen Deckers)

  2. 10 punten voor Hugo Borst, eindelijk eens iemand die een weerwoord durft te geven aan de broodmagere modellenindustrie. Iedereen weet dat veel modellen zich uithongeren om te voeldoen aan de wens van de media. Moeten ze zelf weten, maar ze vergeten dat veel (jonge) meisjes een voorbeeld nemen aan deze modelen en op die manier anorexia, ortorexia en andere aandoeningen ontwikkelen. Neem maar eens een kijkje op een van de vele pro-ana websites, dan schrik je jezelf dood!!! Als Daphne Dekkers zo eerlijk is over haar pijnlijke bevallingen moet ze ook de waarheid spreken over de manier waarop de modellenwereld in elkaar zit!

    Mark

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in