In 2015 is 1 op de 5 kinderen te dik

Uit onderzoek van het insituut Nicis is gebleken dat ruim 90% van de kinderen op de basisschool minder beweegt dan een half uur per dag. Het rapport ‘Wat kinderen beweegt’ verspelt dat mede hierdoor een op de vijf kinderen in 2015 te dik zal zijn . Nicis onderzocht duizend basisschoolkinderen in Emmen en Zwolle.

Ouders moeten de kritisch naar zichzelf kijken, want luie ouders hebben luie kinderen. Volgens het rapport is het van groot belang of een wijk genoeg veilige speelmogelijkheden en –ruimte biedt. Kinderen kopiëren ook vaak het gedrag van hun ouders die de hele dag op de bank zitten en weinig bewegen.

Help kinderen met overgewicht en bestel dit boek bij bol·com

Kinderen met overgewicht + Werkboek
Kinderen met overgewicht + Werkboek
Gerbrand van Hout

Help, mijn kind is te dik
Help, mijn kind is te dik
Kurt Widhalm

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Meisjes zouden op het schoolplein minder in beweging zijn en vooral meisjes uit allochtone gezinnen die wonen in wijken met weinig speelmogelijkheden, zouden minder buiten spelen. Lekker fietsen
Volgens de onderzoekers scheelt het al een heleboel als de kinderen lopend of op de fiets naar school gaan. Maar, merken de onderzoekers op, dan moeten er wel veilige fietsroutes zijn.

In 2003 schatte de Gezondheidsraad dat er bij 13 tot 14 procent van de kinderen sprake was van overgewicht. De raad voorspelde in haar rapport (pdf) dat in 2015 15 tot 20 procent van de volwassenen obees zijn.Misschien een goed idee om de kinderen te laten BOFT’en: geen dieet, maar Bewegen, Ontbijten, Frisdrank met suiker laten staan en Televisie minderen (BOFT). Dat is volgens hoogleraar Remy Hirasing van de Vrije Universiteit in Amsterdam de beste manier voor kinderen om af te vallen.Door Anna Dijkman

Meisjes zouden op het schoolplein minder in beweging zijn en vooral meisjes uit allochtone gezinnen die wonen in wijken met weinig speelmogelijkheden, zouden minder buiten spelen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in