Inspiratie Event Kind en Voeding

(Net)werkweek!

Werken als zelfstandig gewichtsconsulente vereist meer dan kennis over afvallen alleen. Deze week stond bijvoorbeeld in het teken van het updaten van kennis en cliënten werven door het bijwonen van events. Tegelijkertijd greep ik deze events aan om te netwerken.

Als gewichtsconsulente is het belangrijk kennis up to date te houden. Voor mij is het immers een vereiste dat mijn kinderconsulten niet saai zijn en ik ben dus altijd op zoek naar hulpmiddelen om de consulten gezellig en leerzaam te maken. Dat kost tijd en veel energie, maar ik vind dat ik het aan mijn cliënten verplicht ben. Zij hebben recht om een zo goed mogelijk begeleiding en nascholing en het op zoek gaan naar inspiratie en middelen kost dus tijd.
ullimage_logo-trans

Samen met collega’s gewichtsconsulenten en diëtisten togen wij afgelopen week af naar Maarssen waar een Inspiratie-event plaatsvond, gebaseerd op Kind en Voeding. De aftrap begon met het uitreiken van het KIK-compliment voor de meest inspirerende website Dit compliment gaat naar een product, dienst of initiatief welke een positieve en substantiële bijdrage levert aan kinderen en een gezonde leefstijl. Uit de categorie website ging het compliment naar www.gezondtrakteren.nl Uit de categorie initiatieven en producten gingen de meeste stemmen naar Moessie de Moestuincoach (www.moestuincoach.nl) Beide mooie initiatieven om bij de jeugd gezonde én uiteraard lekkere voeding onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie kunt u de website van de winnaars raadplegen. Gezondtrakteren is op zoek naar nieuwe ideeën en recepten voor lekkere en leuke traktaties. Bent u zo creatief? Kijk eens op hun site en stuur uw idee of recept in.

Er waren diverse standhouders die hun producten/zorgaanbod toonde en uiteraard mochten we proeven. Innovatieve groentefriet (de fruitfriet is in ontwikkeling), gedroogd fruit als snack, handige portieverpakkingen om mee naar school te nemen, snoepjes zonder kunstmatige smaak-, kleur- en geurstoffen en zonder toegevoegd suiker en vet. Met dit aanbod probeert men vooral de jeugd bewust te maken van gezonde voeding en dit op een leuke manier aan te bieden. Bij de innovatieve groentefriet had ik persoonlijk wat vraagtekens. Waarom groenten verpakken in een snack? Ik begrijp wel dat een kind op die wijze toch gezonde voeding binnenkrijgt, maar een kind moet uiteindelijk leren dat gezonde voeding lekker kan zijn zonder dat er een gefrituurd korstje omheen zit en zonder dat de inhoud gepureerd is. Ik begrijp het initiatief. Het is geen vervanging van groenten, maar een lekkere aanvulling, maar toch ..

Ikzelf viel voor een hulpmiddel bij lastige eters. Een bord genaamd Mangigi. Een leuk bord met een soort pim-pam-pet draaischijf wat eten voor de jonge kinderen leuk maakt en uitnodigt tot het leeg eten van het bord. Omdat mijn aandachtsgebied Autisme (‘ASS’) is trok juist dit bord mijn aandacht. Ik vind het een handig hulpmiddel om een gezond eetgedrag te ontwikkelen bij kinderen met autisme of kinderen met een verstandelijke beperking. Wilt u meer informatie over dit bord. Kijk eens op de website www.mangigi.com.

De dag erna stond ik op de informatiemarkt autisme georganiseerd door MEE Westbrabant. MEE biedt ondersteuning op allerlei vlak. Op de website www.mee.nl kunt u veel info vinden. Als gewichtsconsulent heb ik – zoals eerder gemeld – als aandachtsgebied autisme. Op deze dag kreeg ik de kans mijzelf te profileren. Ik ontmoette mensen met ASS en verwonderde mij over hun talenten. Voor mijn werk schijnt een markt te zijn. Er zijn weinig gewichtsconsulenten met aandacht voor de eetproblematiek bij mensen met ASS. Men eet vaak te eenzijdig of is juist gefixeerd op eten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Aan mij en de begeleiders/ouders taak om dit gedrag eerst goed te analyseren voordat er concreet hulp kan worden ingezet.

En dan als afsluiter deze week het LifeandGarden event van de plaatselijke Fixet. Op leuke wijze bood Fixet Sint-Maartensdijk plaatselijke ondernemers een kans zichzelf op de markt te zetten.

U leest het …. het werk als ZZP’er bestaat niet alleen uit het houden van consulten. Les geven in gezonde voeding, het houden van workshops, presentaties, advisering van werkgevers, het bieden van groepsconsulten, losse consulten, het organiseren van beweegsessies. Noem het maar op! En dan niet te vergeten .. het bij jezelf ontwikkelen van marketingskills. Je bent immers niet alleen hulpverlener in de paramedische sector, maar ook ondernemer. Als ondernemer moet je dus veel niet-declarabele uren maken om uiteindelijk in je onderhoud te kunnen voorzien.

Maar bovenal .. een gewichtsconsulent kan iets betekenen in het leven van een cliënt. Dat is eigenlijk toch wel het mooiste wat er is!

1 reactie

  1. Een erg leuk event inderdaad. Ik ben er vorig jaar ook geweest, veel leuke mensen ontmoet en leuke ideeen opgedaan. Gezond tracteren kende ik nog niet. Vandaag zag ik op TV een documentaire over schoolkantines. Er was een school te zien die uitsluitend snacks zoals kroketten serveerde. Walgelijk!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in