Intermittent fasting afvallen

Intermittent fasting is een populaire methode die veel gebruikt wordt door mensen die willen afslanken. Hoe kun je met intermittent fasting afvallen? In dit artikel lees je alle ins en outs hierover en vertellen we hoe je kunt starten.

Wat is intermittent fasting

Intermittent fasting is geen dieet, maar eerder een soort leefstijl waarbij je de tijdstippen waarop je eet beperkt. De gedachte hierachter is tweeledig. Aan de ene kant eet je minder, aan de andere kant verander je je stofwisseling doordat je af en toe een beroep doet op je eigen lichaam voor de energievoorziening.

Er zijn verschillende schema’s voor intermittent fasting. Populair is het 16/8 schema, waarbij je 16 uur lang vast en tijdens een eetvenster van 8 uur je maaltijden neemt. Er zijn alternatieve methoden waarbij je bijvoorbeeld een maaltijd per neemt of waarbij je en dag per week 24 uur gaat vasten. Geen van deze schema’s is beter dan de andere, belangrijk is dat jij een schema kiest dat bij jou past.

Intermittent fasting afvallen

Intermittent fasting is een effectieve methode om af te vallen. Dit komt omdat intermittent fasting je stofwisseling verandert. Dit komt onder meer omdat intermittent fasting de regulatie van je bloedglucose verbetert (bron). Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter omgaat met de beschikbare energie en dat je minder snel honger krijgt.

Intermittent fasting werkt beperkt als je verder niet op je voeding let. Doordat je je maaltijden over een kleiner gedeelte van de dag inneemt, eet je automatisch wat minder. Je kunt op deze manier zonder dat je calorieën telt minder eten (bron).

Als je op zoek bent naar een duurzame en gezonde manier om snel wat meer kilo’s kwijt te raken, dan is het verstandig om intermittent fasting te combineren met een ander dieet. Als je bijvoorbeeld een eiwitrijk of een koolhydraatarm dieet neemt, is het makkelijker om veel kilo’s kwijt te raken.

Naast het afvallen zijn er nog veel andere voordelen van intermittent fasting. Zo stimuleert deze methode het immuunsysteem (bron) en zorgt het voor betere cognitieve prestaties (bron). Intermittent fasting heeft dus grote gezondheidsvoordelen over de hele linie,

intermittent fasting afvallen

Intermittent fasting voeding

Intermittent fasting is geen dieet en er zijn dus geen voorschriften over wat je mag eten. Dit betekent niet dat het verstandig is om te eten wat je wilt. Als je gaat eten wat je wilt, val je waarschijnlijk wel wat af, maar behaal je niet dat droomfiguur waar je naar op zoek bent.

De meeste mensen combineren intermittent fasting met een dieet. Een van de meest effectieve combinaties om snel af te vallen is die van intermittent fasting met het keto dieet. In dit dieet eet je relatief veel vetten. Je verandert hiermee je stofwisseling, zodat je lichaam op vetten (ketonen) draait in plaats van koolhydraten. Je kunt intermittent fasting ook combineren met een eiwitrijk dieet.

Het is hoe dan ook verstandig om wat minder koolhydraten te eten, omdat deze snel verteerd worden door je lichaam. Door meer eiwitten en vetten te eten, zorg je ervoor dat je niet zo snel honger krijgt.

Beginnen met intermittent fasting

Je kunt eenvoudig beginnen met intermittent fasting. Sla bijvoorbeeld eens alle eetmomenten na 08:00 ’s avonds over en stel je ontbijt eens wat langer uit. Je kunt er ook voor kiezen om in een keer om te schakelen. Dit is wellicht wat makkelijker omdat je dan minder vaak je planning hoeft aan te passen.

In het begin kan het wat lastig zijn om intermittent fasting vol te houden, maar er zijn verschillende voedingssupplementen op de markt die je helpen om de switch naar een gezonder eetpatroon te maken. Sommige van deze supplementen helpen je ook nog eens bij het afvallen doordat ze de vetstofwisseling stimuleren.

Denk je dat jij het kunt, met intermittent fasting afvallen? Laat je overtuigen door onze artikelen over Intermittent Fasting.

 

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in