Home Intermittent Fasting Intermittent fasting combineren met keto dieet?

Intermittent fasting combineren met keto dieet?

Intermittent fasting en het keto dieet zijn twee populaire strategieën om af te vallen. Kun je intermittent fasting combineren met keto dieet? Wat zijn de voordelen hiervan en waar moet je op letten.

Wat zijn intermittent fasting en keto

Intermittent fasting is een methode waarbij je het aantal eetmomenten beperkt. Sommige mensen eten een keer in de week 24 uur niets, andere mensen houden twee keer in de week een dag waarop ze maar 500-600 calorieën eten. Een ander populair schema is 16 uur vasten en 8 uur per dag eten. Je begint dan bijvoorbeeld om 12:00 met een ontbijt en na het avondeten om 20:00 eet je niets meer.

Het keto dieet is een dieet waarin je erg weinig koolhydraten eten, je eet bijna uitsluitend vetten en eiwitten. Doel van het keto dieet is om je lichaam in de staat van ketose te brengen. Als je in ketose bent, gebruikt je lichaam vet in plaats van koolhydraten als energiebron.

Het keto dieet vereist de nodige planning in wat je eet. De meeste mensen komen niet in ketose als ze meer dan 40 gram koolhydraten per dag eten.

Waarom intermittent fasting combineren met keto

Intermittent fasting en keto lijken op het eerste gezicht prima te combineren. Intermittent fasting schrijft vooral voor wanneer je moet eten, het keto dieet vooral wat je moet eten. In de praktijk zijn er dan ook veel mensen deze twee strategieën combineren.

Het keto dieet en intermittent fasting versterken elkaar. Doordat je bij intermittent fasting minder vaak eet, komt je lichaam eerder in ketose. Doordat je in ketose vooral vetten en eiwitten eet, voel je je langer verzadigd (bron). Dit maakt het makkelijker om intermittent fasting vol te houden. Uiteindelijk kun je zo sneller en makkelijker genieten van de voordelen van beide voor je gezondheid.

Afvallen met keto en intermittent fasting

Het belangrijkste gezondheidsvoordeel van keto en intermittent fasting voor de meeste mensen is gewichtsverlies. Intermittent fasting heeft als voordeel dat je er mee kunt afvallen zonder dat je calorieën telt (bron). Dit komt onder andere doordat intermittent fasting je stofwisseling stimuleert (bron). Het effect van intermittent fasting alleen is vrij beperkt, reken op een paar kilo gewichtsverlies.

Het keto dieet is een stuk effectiever als het gaat om gewichtsverlies. Met een ketonen dieet laag in calorieën kun je meer afvallen en dit is veel effectiever dan een vergelijkbaar dieet laag in vetten (bron). Groot voordeel is dat dit gewichtsverlies vaak blijvend is (bron).

Intermittent fasting combineren met keto dieet

Andere voordelen van intermittent fasting en keto

Ook als je niet wilt afvallen, zijn er goede redenen om aan intermittent fasting en keto te doen. Je verbetert je gezondheid ook op andere manieren. Zowel keto als intermittent fasting beschermen je lichaam tegen veel welvaartsziekten zoals diabetes type 2, kanker en hart- en vaatziekten. Ook je hersenen hebben baat bij een van deze twee diëten (bron).

Beginnen met intermittent fasting en keto

Er zijn verschillende manieren om met deze twee methoden te beginnen. Een effectieve strategie is om in een keer met zowel keto als vasten te beginnen. Het is soms handig om dit te doen aan de hand van een voedingsschema of onder begeleiding. Soms kan een supplement je helpen om de vetstofwisseling te activeren. SlimmerSlim Liquid Forte is een afslankkuur die deze drie ingrediënten combineert.

Het is niet verstandig om geleidelijk aan met het keto dieet te beginnen. Je lichaam moet een omschakeling maken en dit kan beter in een keer. Intermittent fasting kun je wel langzaam opbouwen, bijvoorbeeld door steeds je ontbijt wat uit te stellen of door eens te kijken hoe lang je kunt vasten. Het is dan wel van belangrijk dat je van tevoren alvast een schema kiest waar je je aan wilt houden.

Wil je meer lezen over Intermittent Fasting of het Keto Dieet? Lees verder op ons blog!

1 reactie

  1. Aan alle lezers van dit blog wil ik laten weten dat standvastig werken met beide eetstijlen in combinatie, veel ziekten, waaronder ook kanker, kunnen genezen!!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in