Home Intermittent Fasting Intermittent fasting koolhydraatarm

Intermittent fasting koolhydraatarm

Intermittent fasting is geen dieet, maar een verandering in je leefstijl waarbij je het aantal eetmomenten beperkt. Wat gebeurt als je intermittent fasting combineert met een koolhydraatarm dieet? Hoe pak je dit op een effectieve manier aan?

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasting is een leefstijl waarbij je volgens een bepaald schema periodes van vasten en eten afwisselt. Sommige mensen vasten eens per week 24 uur, maar er zijn ook veel andere schema’s die je aan kunt houden.

Bij intermittent fasting is het niet altijd zo dat je helemaal niets eet tijdens de perioden waarin je vast. Er zijn ook schema’s waarbij je op de dagen dat je aan het vasten bent erg weinig eet (500 á 600 calorieën).

Is intermittent fasting effectief?

Intermittent fasting is erg effectief, vooral voor de verbetering van de gezondheid. De belangrijkste voordelen van intermittent fasting zijn dat je minder last hebt van ontstekingsreacties in het lichaam (bron) en dat het gezond is voor de hersenen en de bloedvaten (bron).

Intermittent fasting helpt je ook om af te vallen. Dit komt vooral doordat het helpt om je bloedsuikerwaarden te reguleren. Hierdoor heb je minder snel honger (bron). Voordeel is dat je gewicht kunt verliezen met intermittent fasting zonder dat je echt let op wat je eet (bron).

Helaas is het effect dan wel vrij beperkt. Je verliest hoogstens een paar kilo als je niet ook anders gaat eten. Als je veel wilt afvallen, dan moet je intermittent fasting combineren met een dieet, zoals een koolhydraatarm dieet.

Intermittent fasting koolhydraatarm
Intermittent fasting koolhydraatarm

Combinatie intermittent fasting koolhydraatarm

Intermittent fasting en een koolhydraatarm dieet ondersteunen elkaar. Een koolhydraatarm dieet maakt intermittent fasting makkelijker. Koolhydraten worden snel door je lichaam verteerd, waardoor je snel honger krijgt. Als je koolhydraatarm eet, neem je automatisch meer vetten en eiwitten in. Deze zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel blijft houden,

Omgekeerd maakt een intermittent fasting een koolhydraatarm dieet effectiever. Je stofwisseling gaat iets sneller, waardoor je meer energie verbruikt.

Als je echt op een gezonde, effectieve en duurzame manier wilt afvallen, dan kun je intermittent fasting combineren met een ketogeen dieet. In het ketogeen dieet eet je bijna geen koolhydraten en bijna alleen maar vetten en eiwitten. Dit zorgt voor een verdere verandering van de stofwisseling.

Het ketogeen dieet is uitstekend te combineren met intermittent fasting en is erg effectief. Met het keto dieet verlies je meer calorieën dan wanneer je een dieet laag in vetten volgt (bron).

Hoe begin je met intermittent fasting en een koolhydraatarm dieet?

Als je intermittent fasting combineert met een koolhydraatarm dieet of zelfs een keto dieet, dan voer je twee veranderingen in een keer door. Dit heeft veel voordelen, omdat je dan niet met een lange overgangsperiode zit.

Voor de meeste mensen is een schema waarbij je 16 uur vast en een eetvenster van 8 uur hebt het meest effectief. Dit komt omdat een makkelijke routine is en omdat het goed is te combineren met sport en sociale verplichtingen.

Voor de omschakeling naar een koolhydraatarm dieet is het goed dat je van tevoren bedenkt welk dieet je gaat volgen. Een ketogeen dieet is wellicht wat streng, maar geeft wel de meeste duidelijkheid over wat je wel mag eten en wat niet.

Als je een combinatie van een koolhydraatarm dieet en intermittent fasting volhoudt, kun je gezond en duurzaam afvallen en heb je veel meer energie.

Houd er wel rekening mee dat de overstap naar de combinatie van intermittent fasting en een koolhydraatarm of keto dieet wat zwaar kan zijn. In het begin kun je even last krijgen van hongergevoel of een gebrek aan energie. Gelukkig zijn er supplementen en programma’s, zoals SlimmerSlim Liquid Forte, die je helpen bij het maken van de omschakeling naar een gezondere leefstijl.

Wil je meer lezen over Intermittent Fasting of het Keto Dieet? Lees verder op ons blog!

Gezonde Groet,

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articlePromagnetin
Next articleMaatje lichter Review en Ervaringen
intermittent-fasting-koolhydraatarmIntermittent fasting is geen dieet, maar een verandering in je leefstijl waarbij je het aantal eetmomenten beperkt. Wat gebeurt als je intermittent fasting combineert met een koolhydraatarm dieet? Hoe pak je dit op een effectieve manier aan? Wat is intermittent fasting? Intermittent fasting is een leefstijl...

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in