Irene – Koud? Eet je warm!

Mijn naam is Irene, (auto) kinesiologische voedingstherapeut. Mensen komen naar mijn praktijk ‘Persoonlijke Voedingspraktijk’ te Sittard met voedingsgerelateerde klachten. Doormiddel van mijn testmethode en voedingsadviezen kunnen veel klachten verholpen worden! ik schrijf ook columns op verschillende websites.

BEM! Magazine

BEM! Magazine heeft mij onlangs benaderd met de vraag of ik ook stukken wil gaan schrijven voor hun magazine. Ik zal in elk nummer een rubriek gaan verzorgen. Dit gezondheidsmagazine zal in april 2010 op de markt liggen.

Koud? Eet je warm!

Bovendien ben ik ook auteur van mijn boek Koud? Eet je warm! Van mijn cursus Voeding en Welvaartziektes

Dit culinair gezondheidsboek is een must voor mensen (bijna alle vrouwen en met name in de winterperiode) die het vaak koud hebben. Op een eenvoudige manier wordt de theorie uit de Chinese voedingsleer beschreven waarom zoveel mensen het onnodig koud hebben en wat ze er zelf tegen kunnen doen doormiddel van voeding. Bovendien staat het boek vol met heerlijke, eenvoudige, verwarmende en gezonde recepten.

Bestel het boek van Irene bij bol.com

Koud? Eet je warm
Koud? Eet je warm
Lelieveld, I.

Voedingspraktijk Irene

Schrijfster Irene heeft zelf een voedingspraktijk. Door haar praktijk en grondige studies heeft ze ervaren dat veel mensen het onnodig koud hebben door de verkeerde voedelkeuzes. Ze lopen rond met klachten die met deze inwendige kou te maken kunnen hebben. Te denken valt aan vermoeidheid, overgewicht, zwakke spijsvertering, zwak immuniteitssysteem enz. Door verwarmend te gaan eten wat simpele aanpassingen in het voedingspatroon is, kunnen de kou en dus ook eventuele klachten uit het lichaam verdwijnen. Een voorbeeld van wat verwarmend eten inhoud is dat peper je lichaam verwarmd wanneer je het eet en wanneer je pepermunt eet je lichaam verfrist aanvoelt. Dit zijn de thermische karakters van het product (peper = heet, pepermunt = verfrissend. Zo heeft elk voedingsmiddel een eigen thermische karakter. Je kunt deze thermische karakters ook beïnvloeden wanneer je het product gaat bewerken zoals bij koken, roerbakken enzovoort.

Achter in het boek staat een uitgebreide lijst van producten en hun thermische karakter.

Meer informatie over voedingstherapeut Irene

Bezoek voor meer informatie over de werkzaamheden van voedingstherapeut Irene de website persoonlijke-voeding.nl Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwtjes? Wordt dan lid van de hyves pagina van Irene persoonlijk-voeding.hyves.nl

dit artikel is door Irene exclusief geschreven voor vetvrij.com

5 Reacties

 1. Hoi Willy
  Prinssenbonen lijken op specibonen maar dan zijn ze veel langer en smaller. Over het algemeen worden groene bonen goed verdragen en kun je er rustig 2 keer per week van eten. Erwten zijn die kleine groene bolletjes die net als witte en bruine bonen wel soms wat problemen kunnen veroorzaken. Mensen met gevoelige darmen kunnen daar last van krijgen, zoals buikpijn, opgeblazen gevoel en winderig. Bonenkruid bij het gerecht verwerken kan wel verlichting geven. Wanneer je geen vegetarier ben adviseer ik je om 2 keer per week vis te eten (vette soort) 2 keer per week een soja product 1 keer kip of kalkoen 1 keer rundvlees en 1 keer peulvruchten, zo krijg je elke dag een andere eiwitbron binnen. Maar natuurlijk is dit een algemeen advies en ik zou moeten testen of je inderdaad ook tegen deze producten kunt (je kunt ook even op je oude lijst kijken)
  Ik vind het trouwens heel fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je ook werkelijk je eigen persoonlijke-dieet kunt handhaven.
  Groetjes Irene Lelieveld

 2. ik ben sedert een jaar in behandeling bij jullie en met zéér goede resultaten. Ik heb enkel een vraag over peulvruchten. Wat zijn erwten en princessebonen? Hoeveel mag ik daarvan eten? Daar ik mijn levensstijl drastisch heb veranderd en mijn “dieet” goed volg, zou ik niet graag teveel bonen eten, maar ook niet te weinig.Bedankt bij voorbaat voor de reactie. Willy

 3. Ik zie de reactie’s nu pas LEUK, en super om te lezen dat je er al baat bij hebt Nicol.

  Anke, nee dit is mijn enige boek. Wel schrijf ik stukjes voor verschillende websites. Wil je graag meer lezen over wat ik schrijf kijk dan op mijn hyves.
  http://www.persoonlijke-voeding.hyves.nl en verder natuurlijk de BEM! magazine goed in de gaten houden, daar schrijf ik elke keer een behoorlijk stuk in.

  Je kunt trouwens mijn boek ook winnen, kijk dan op http://www.bemmagazine.nl bij win. Ook kun je hem winnen als je BEM! magazine die eind april te koop. (zie voorwaarde in magazine)

  Groetjes Irene

 4. Ik heb het boek gelezen en heb er veel baat bij. Door bewust om te gaan met mijn voeding heb ik vrijwel geen lichamlelijke ongemakken meer. Heerlijk!

 5. Ik hoorde laatst wat op de radio over dit boek en het sprak me erg aan. Was alleen de titel kwijt maar las gelukkig dit artikel. Heb het boek besteld en ga er zeker mee aan de slag. Zijn er nog meer boeken van deze auteur?

  Anke Meijer

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in