Bijeenkomsten en lezingen  over voeding, klachten en gezondheid

In dit artikel ga ik wat meer vertellen over de verschillende lezingen en bijeenkomsten die ik door het land geef. Ook leg ik uit wat mijn zienswijze is en of dit is wat je zoekt/aanspreekt. Ik leg uit hoe je een lezing of bijeenkomst kan bijwonen en hoe je me kan inplannen voor bedrijven, verenigingen of gewoon thuis met een groep vriendinnen. Alle lezingen worden ondersteund met een power-point presentatie. Ik heb zelf mijn scherm en beamer voor de presentatie bij me.

Uitleg Mijn Zienswijze

Er zijn veel theorieën tegenwoordig, vaak voor jou moeilijk om door al die bomen het bos nog te zien. Er worden veel verschillende dingen gezegd maar ik ga je eerst de verschillen uitleggen.

1)     Reguliere zienswijze: schijf van vijf, voedingscentrum en adviezen zoals van Dr Frank, Sonja Bakker enz. Ze werken allen met reguliere producten en kijken niet naar melk, varkensvlees, fabrieksvoedsel.

2)     Natuurgeneeskunde: hierin heb je verschillende stromingen zoals natuurvoeding, oervoeding, glutenvrij, suikervrij enz. Hierin zijn we het in grote lijnen eens met elkaar, zoals geen zuiver, geraffineerde voeding/ fabrieksvoedsel en varkensvlees eten maar alles puur het  liefste zelfgemaakt.

Ik zelf vertel in mijn boeken en lezingen over de algemene natuurvoeding. In mijn praktijk kan ik door middel van kinesiologie precies uittesten wat je wel en niet kan verdragen en welke voedingsweg voor jou de beste is. Dus ik heb de kennis van alle theorieën, maar in de lezingen houd ik het algemeen. Ik zeg altijd maar zo, ‘begin bij gezonde voeding en als je klachten hebt, kan je na een test altijd hierop nog dieper ingaan en specifiek een voedingsplan maken in de praktijk www.persoonlijke-voeding.nl.

Dus al mijn lezingen gaan over algemene natuurvoedingskennis. Maar je kan wel verschillende stromingen/klachten bij mij aanvragen. Zo heb ik een lezing gemaakt voor de ziekte van sjogren auto immuunziekte.

Alle lezingen  en bijeenkomsten op een rijtje


1) Algemene gezonde voeding:  Gebaseerd op het boek: “Een gezonde eter voelt zich beter”.

Dit is een lezing voor mannen en vrouwen die graag meer willen weten maar niet te diep willen ingaan op de natuurvoeding (dat is overigens wel mogelijk maar dan van te voren aangeven).  Deze lezing gaat over gewoon gezonde voeding in het algemeen. Ik vertel ook wat de risico’s zijn als je niet gezond eet en hoe gemakkelijk het is om het wel te doen. Naast de uitgebreide uitleg over gezonde voeding en welvaartsziekte, besteed ik ook aandacht aan hoe je het beste kan ontgiften en wat Hypoglykemie en verzuringklachten zijn. Ik geef praktische tips en informatie over wat men door middel van voeding daartegen kan doen. Ik leg uit welke voeding beter is om te eten en waar je op moet letten als je voedingsproducten koopt. De westerse voeding heeft een negatief effect op het lichaam en in deze bijeenkomst leer je welke dat zijn en waarmee je ze kunt vervangen om smakelijk en gevarieerd te eten. Door middel van de juiste kennis en het geven van eerlijke informatie, kan het bewustzijn groeien en zal het kiezen voor gezonde voedingsproducten eenvoudiger worden. Hierdoor zal je algemene gezondheid verbeteren.

Optie: Het is mogelijk om bij de presentatie ook een gezondheidsquiz toe te voegen. Dat kan de groep actief houden.

Geschikt voor: mannen en vrouwen die net beginnen met gezonde voeding. Wanneer je het van te voren aangeeft kan ik het pittiger maken voor groepen die al meer weten en dieper willen ingaan hierop. Zeer geschikte lezing voor bedrijven die willen dat hun medewerkers wat meer kennis opdoen over gezondere keuzes en minder ziekteverzuim.

Duur: 1 tot 2 uur. Je kan zelf kiezen hoelang je het wil maken en hoe uitgebreid het moet worden. Ligt geheel aan je doelgroep en wat je wilt bereiken en de tijd die ingepland wordt hiervoor.

2)Lezing voor vrouwen in de overgang/ menopauze en PMS: Gebaseerd op het boek: Wegwijs in de overgang”.

Deze lezing is geschikt voor alleen vrouwen die rond de 40 jaar en ouder zijn. Het is goed om te weten wat er met je hormonen en je lichaam gebeurt en waarom het zo verandert. Ook waarom je PMS hebt en wat je kan doen met voeding en natuurlijke middelen. Het is een lezing die veel informatie biedt en hoe belangrijk het is om je suikerspiegel/insuline stabiel te houden. Ook besteed ik aandacht aan borstkanker en natuurlijk de veel voorkomende klachten als opvliegers, slecht slapen noem maar op. Veel aandacht aan voeding, waar je op moet letten maar vooral ook wat je op een natuurlijke manier kan doen om gezond de overgang door te komen.

Gezellige en leerzame bijeenkomst.

Geschikt voor: Grote en kleine groepen vrouwen.

Duur 2 uur.

3)  Lezing mensen met huidklachten, voor schoonheidsspecialiste of huidtherapeuten: gebaseerd op het boek: “Een mooie en vitale huid”.

In deze presentatie/lezing leg ik uitgebreid uit welke invloed voeding op onze huid heeft. Deze lezing is zeer geschikt voor schoonheidsspecialistes en huidtherapeuten die meer willen weten over de invloed van voeding. Maar ook als je huidklachten hebt is het erg leerzaam. EEN MOOIE HUID KOMT VAN BINNEN UIT en dat is waar de lezing over gaat. Veel huidaandoeningen komen aan bod zo ook rimpels, acne, psoriasis, rosacea enz. De lever en de darmen staan centraal bij een gezonde huid en deze zijn weer afhankelijk van de voeding die er gegeten wordt. Ook kunnen huidklachten ontstaan door auto-immuunziekte wat ik ook bespreek en zo ook allergieën. Verder vertel ik over auto-immuunziekte en de lekkende darmen en wat je kan doen. Tevens komt de  gezonde voeding aan bod essentieel voor een mooie huid en uiteraard vitamine en mineralen. Kortom een leerzame en leuke lezing.

Geschikt voor: mannen en vrouwen, schoonheidsspecialistes, huidtherapeuten.

Duur 2 uur

4)  Lezing voor mensen die het altijd erg koud hebben: gebaseerd op het boek: “Te koud? Te warm? Eet wat bij je past.”

Het koud hebben, dat is waar veel mensen, vooral vrouwen last van hebben. Wist je dat je dit met voeding kan beïnvloeden?  In deze presentatie/lezing leg ik uitgebreid uit welke invloed voeding heeft op je gevoelstemperatuur, zodat veel klachten die met kou te maken hebben verminderen. Zoals altijd koud hebben, moeilijk warm worden, slechte spijsvertering, snel blauwe plekken, onprettige menstruatie, over- of ondergewicht enz. Ook besteed ik veel aandacht aan gezonde voeding in het algemeen, maar natuurlijk ligt de hoofdrol bij wat je moet eten bij koude, of hitte. Voeding heeft namelijk thermische karakters en een paar kennen we, zoals de peper. Eet maar eens heel pittig, durf te wedden dat jij het heel warm krijgt. Maar pepermunt is bijvoorbeeld heel verfrissend en dat voel je ook wanneer je dat eet. Dit en nog veel meer leg ik in deze leerzame lezing uit.

Geschikt voor: Mannen en vrouwen die het altijd koud hebben.

Duur: 1,5 uur

Kosten alle lezingen/ bijeenkomsten:  Je kan standaard uitgaan van 200 euro exl. BTW exl. reiskosten. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Dus neem altijd contact op om het bespreekbaar te maken en wat voor opties er zijn.

De boeken kunnen tijdens de boeklancering verkocht worden. Dit is waar alles nog eens terug te vinden is.

Bedrijven kunnen met korting ook boeken inkopen die ze dan aan hun werknemers kunnen geven of voor het kerstpakket. Neem even contact op om de korting te bespreken.

Wie is Irene?

Ik zit al 19 jaar in het vak van voeding en gezondheid. Veel kennis opgedaan in die periode en momenteel bezig met het schrijven van mijn 11e boek.

Ik heb een eigen praktijk nu ongeveer 14 jaar waar mensen uit heel Nederland naar toe komen om zich te laten testen op voeding en gezondheid. Allerlei klachten en ziektes kan ik met de kracht van voeding verhelpen.

Ik ben een spontaan en open mens en kan een groep ook aan het lachen krijgen. Ik vertel blij en levendig.

Gezonde Groeten,

irene

www.persoonlijke-voeding.nl

[thrive_leads id=’45768′]

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in