Irma Kromhout-van Cappelle

Irma Kromhout-van Cappelle heeft na haar opleiding tot gewichtsconsulent ook een orthomoleculaire opleiding afgerond. Dit maakt dat Irma zich niet bezighoudt met het aantal calorieën in een product maar meer kijkt welke voedingsstoffen je nodig hebt om lekker in je vel te zitten en je goed te voelen.

irma

Orthomoleculaire Geneeskunde

Als actuaris (verzekeringswiskundige) had ik het in 2006 wel gehad. Ik wilde echt iets voor mezelf opzetten en iets met voeding gaan doen. Daarom heb ik de opleiding gewichtsconsulent en voedingsleer gedaan. Toen vond ik dat ik nog meer kennis nodig had om mensen echt op weg te helpen en zo ben ik bij de opleiding orthomoleculaire geneeskunde terecht gekomen.

In mijn praktijk komen veel mensen met allerlei (vage) klachten maar ook mensen met over- en ondergewicht, waarbij de basis van de behandeling altijd voeding is. Zelf ben ik eind 2010 twee keer plotseling ziek geworden en na enig onderzoek kwam ik erachter dat ik intolerant ben voor ei en koemelkproducten. Dat heeft gemaakt dat ik me steeds verder in voeding verdiept heb en naast mijn orthomoleculaire opleiding me ook in macrobiotiek verdiept heb. In deze leer wordt namelijk nog heel veel met voeding opgelost. Echter, ik pretendeer niet dat iedereen macrobiotisch moet gaan eten, want ik ben ik er na een al die jaren ook wel achter, dat er nooit 1 zienswijze is die de lading dekt, dus in mijn eigen praktijk zet ik al mijn opgedane kennis in om mensen zoveel mogelijk van hun klachten af te helpen en hen te helpen uitvinden welke voeding bij hen past.
 

Superfoods

Tevens zijn ook vragen over vitamines, mineralen en superfoods welkom. Naast het geven van consulten ben ik docent en ik verzorg kookworkshops en -demonstraties zowel bij mij thuis als op locatie. Het doel hiervan is om mensen kennis te laten maken met nieuwe producten en om te tonen dat gezond eten gemakkelijk en smakelijk kan zijn. Ik werk zonder pakjes, zakjes enz, en ook plantaardig, zonder zuivel, zonder ei en zonder suiker.

Mocht je vragen hebben, schroom niet om ze te stellen.

irma-kromhout

Goede Voeding voor Kinderen

Kinderen hebben verkeerd voedingspatroon om goed te kunnen groeien Er missen steeds meer belangrijke voedingsstoffen in het menu van kinderen. Door trends als light producten,...

Maatje lichter Review en Ervaringen

'Probeer nu gratis uit' staat er op een grote knop op de website van Maatje Lichter. Volgens de fabrikant kun je deze afslankcapsules 30...

Intermittent fasting koolhydraatarm

Intermittent fasting is geen dieet, maar een verandering in je leefstijl waarbij je het aantal eetmomenten beperkt. Wat gebeurt als je intermittent fasting combineert...

1 reactie

  1. Geachte mevrouw,

    Ik heb altijd al last gehad van een ondergewicht. Niet extreem maar toch ergerlijk. Ik kan eten wat ik wil maar kom niet bij. Ik heb al verschillende dieten geprobeerd maar mijn ondergewicht blijft. Ik heb geen last van een eetstoornis zoals anorexia. Kan u mij een passend advies geven?

    Dank u hartelijk,

    Samuelle

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in