De 10 Grootste Irritaties in de Sportschool

Naar de sportschool gaan zou eigenlijk ontspannend moeten zijn. Ja, je moet jezelf soms naar de sportschool slepen, maar als je er eenmaal bent voel je je goed. Meestal dan, want soms kunnen een aantal kleine irritaties het bezoekje aan de sportschool tot een kleine hel maken. Wat zijn de tien grootste irritaties in de sportschool en wat kun je er aan doen?

Drukte van Belang

Je opent de deur van de kleedkamer en je weet het gelijk al: ‘vandaag wordt het druk’. Je zoekt een plekje om je om te kleden, maar alle bankjes zijn bezet. Daar sta je dan, je om te kleden midden in de kleedkamer.

iritaties sportschool De 10 Grootste Irritaties in de Sportschool Halters

Oplossing: Tel je zegeningen. Tel het aantal mensen dat weggaat. En moet je een keer balanceren omdat je geen steun hebt bij het aantrekken van je broek? Heb je gelijk je evenwicht even getraind…

Slechte Timing

Je loopt op de shoulder press af en precies op dat moment komt er ook iemand van de andere kant die zijn zinnen heeft gezet op hetzelfde apparaat. Het wachten is op het moment dat een van beide zegt: ‘ga jij maar eerst’, gevolgd door een ongemakkelijk glimlach. Of  tot de ander iets sneller gaat lopen zodat hij eerder is.

Oplossing: Wat je geeft, krijg je terug. Wees degene diegene zegt ‘Ga jij maar eerst’. En zorg voor een gemeende glimlach.

Zweetafdrukken

Een van de smerigste irritaties in de sportschool. Zweetplekken op een apparaat. Natuurlijk, het is goed dat je voorganger zweet, maar gebruik dan een handdoek.

Oplossing: Pak een stuk papier van de handdoekrol en maak het apparaat schoon. Als de dader nog in de buurt is, kijk die dan even aan terwijl je zijn of haar zweet wegveegt.

Teveel Aandacht

Wachten is vervelend, dat begrijpen we allemaal. Maar soms laat een wachtende sporter jou mee delen in de malaise. Iemand gaat uitgebreid kijken hoe jij zit te bankdrukken. Je voelt de priemende ogen…

Oplossing: De moeilijkste oplossing is om je te focussen op je oefening. Geïrriteerd ‘Heb ik wat van je aan?’ zeggen is makkelijker, maar een stuk minder vriendelijk.

Zoek Dekking

Je legt netjes je matje neer vlakbij de ruimte voor de freelifters. Je concentreert je op je oefeningen, maar steeds zie je vanuit je ooghoek tien kilo metaal op je afkomen. Iemand is iets te enthousiast bezig met de dumbbells.

Oplossing: Opschuiven als het kan. Lukt dat niet, laat dan subtiel merken dat jij er ook nog bent.

Theekransje

iritaties sportschool De 10 Grootste Irritaties in de Sportschool Sport

Je staat te wachten bij de adductor. Plotseling hoor je de jongen op het apparaat roepen. ‘Hey gast, alles goed?’. Je weet het al, pas als het voetbal van afgelopen weekend, de politiek en het weer is besproken mag jij op de adductor.

Oplossing: Even vriendelijk vragen of je in de tussentijd mag. Het antwoord is zelden een keiharde nee.

Smartphone Addict

Wellicht nog erger dan nummer 6. Iemand die gaat zitten bellen of appen en daarbij een apparaat bezet houdt. Wat doet zo iemand in de sportschool? Met de smartphone spelen kan immers ook thuis.

Oplossing: Zodra de smartphone addict je gezien heeft, is de vogel meestal gelijk gevlogen.

Wannabe Instructeur

Je zit lekker op de lat pully. Iemand komt er aan en zegt: ‘ja, goed zo, maar wel je rug recht houden’. Je kijkt omhoog en denkt: ‘oh, werk jij hier ook’.

Oplossing: Negeren. Tenzij je echt in de overtuiging bent dat de wannabe-instructeur iets nuttigs zegt.

Uitslovers iritaties sportschool De 10 Grootste Irritaties in de Sportschool Buikspieren

Gasten die net even wat harder aan de gewichten pompen als er een meisje langs loopt. Dames die net iets te uitdagend gekleed zijn. De sportschool is geen kroeg of Tinder.

Oplossing: Even de andere kant op kijken als iemand iets te veel zijn best aan het doen is. Of als je het wat harder wilt spelen, lach de uitslover dan uit.

De Slechtst Mogelijke Timing

Je hebt bijna je programma voltooid. Voor de cooling down alleen nog even op de back press. Bijna alle apparaten zijn vrij, behalve de back press. Uitgerekend daar staan drie mensen te wachten.

Oplossing: Soms kun je de oefening op een andere manier invullen. Kan dat niet, houd je dan even warm op bijvoorbeeld de crosstrainer

Je zou met al deze irritaties haast denken dat het niet leuk is om naar de sportschool te gaan. Voor iedere irritatie is er een tactvolle oplossing. En zorg er vooral ook voor dat je zelf niet degene bent met de irritatiefactor.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

iritaties sportschool De 10 Grootste Irritaties in de Sportschool Drs miriam amstel

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in