Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Is de supersmoker schadelijk?

Is de supersmoker schadelijk?

1
Is de supersmoker schadelijk?

Huisartsen en cardiologen krijgen steeds meer patiënten met medische klachten over de elektronische sigaret SuperSmoker.

Deze e-sigaret zou soms zulke hoge doseringen nicotine bevatten dat hij hartkloppingen veroorzaakt. De medici zijn bovendien verontrust over mogelijke schadelijke effecten van de sigarettendampen voor astmapatiënten.

In een brief aan minister Ab Klink van Volksgezondheid slaan onder meer de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en GGD Nederland alarm. Samen met belangenorganisaties als de Hartstichting, Stivoro en het Astma Fonds dringen ze aan op versneld onderzoek naar de veiligheid van de e-sigaret. ,,De e-sigaretten zouden soms wel negentien maal de maximale dosering van normale sigaretten bevatten,’’ stelt woordvoerder Lies van Gennip van Stivoro.

De e-sigaret, die vorig jaar in ons land werd geïntroduceerd, bevat geen teer, maar wel nicotine. Ook komen er dampen vanaf. Daarom waarschuwde de Inspectie Gezonheids Zorg (IGZ) eerder voor mogelijk schadelijke effecten op langere termijn. Verder dan een reclameverbod is het nog niet gekomen. Minister Klink wil eerst Europese afspraken maken voordat hij actie onderneemt. ,,Eerst moet duidelijk zijn of de e-sigaret een genotsmiddel of geneesmiddel is. Daar wordt in Europa nog verschillend over gedacht,’’ zegt Klinks woordvoerder P. Idenburg.

De fabrikant van de Super Smoker, dat in ons land al zo’n 200.000 exemplaren verkocht, dreigt met een rechtszaak om onafhankelijk onderzoek af te dwingen.

bron: Algemeen Dagblad

Vorig artikel Shangri la dieet video documentaire
Volgend artikel Gifmeter: Pas op met Spaanse Paprika
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

1 REACTIE

  1. Mijn man en ik gebruiken dit al vanaf februari 2013 en het bevalt ons goed. Mijn man heeft COPD.
    Hij is op controle geweest en nu blijkt zijn long inhoud meer te zijn. Het is misschien wel schadelijk als je de sigaret in 1 dag op rookt maar (kan in het begin gebeuren) maar na verloop van tijd ga je dit ook minder gebruiken. Het kortademige in het begin is volgens mij normaal. Ook als je stopt met roken heb je deze bijverschijselen.
    Wij zijn tevreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987