Is Sukrin een gezond alternatief voor suiker en zoetstof?

Hou jij ook van zoetigheid, maar wil je niet teveel naar de suikerpot grijpen omdat je weet dat je dik wordt van suiker? Dan ben je aangewezen op zoetstoffen zoals aspartaam en stevia. Sinds kort is er nog een zoetstof op de markt. Het voordeel van deze zoetstof ten opzichte van de anderen is dat de basis 100% natuurlijk is en een natuurlijke suikersmaak heeft. We hebben het over Sukrin

Is Sukrin een gezond en 100% natuurlijk alternatief voor zoetstof?

Sukrin, sinds kort verkrijgbaar in de Benelux, is de merknaam voor erythritol oftewel een suikeralcohol met bijzondere eigenschappen. Erythritol komt van nature voor in meloenen, peren en champignons. Het wordt gefermenteerd uit glucose. Gedroogd, gefilterd en gezuiverd ontstaan de kristallen zoals bij Sukrin. Fermentatie is een gistingsproces zoals ook gebruikt wordt bij het produceren van wijn, kaas en yoghurt. Het heeft geen alcoholiserende werking. Deze suikervanger ziet eruit en smaakt als gewone suiker.

Erythritol wordt voor 90% snel geabsorbeerd in de dunne darm en binnen 24 uur onveranderd uitgescheiden, hierdoor kunnen neveneffecten niet of nauwelijks onstaan. Erythritol en in dit geval Sukrin is de enige suikeralcohol in zijn soort waar men tot de 4-voudige hoeveelheid van kan gebruiken zonder een opgeblazen gevoel, winderigheid of diarree te krijgen. Verder behoren de positieve eigenschappen zoals géén calorieën, géén koolhydraten, géén glycemische index, géén bijsmaak en géén kunstmatige toevoegingen ook hiertoe. Het werkt als antioxidant en is tandvriendelijk doordat het de groei van bacteriën remt.

Sinds 1990 wordt deze suikeralcohol al in Japan in diverse levensmiddelen gebruikt, daarna volgde in 1997 Amerika waarop Europa na strenge controles wel moest volgen in 2006.

Sukrin in kristalvorm wordt afgemeten op dezelfde wijze als suiker. Deze suiker/zoetstofvervanger bezit iets minder zoetkracht ten opzichte van kristalsuiker, waardoor de verhouding 100 gram suiker 100/125 gram Sukrin is. Uiteraard afhankelijk van het recept en/of uw smaak. Sukrin is zowel voor warme als koude dranken/gerechten te gebruiken (koffie, thee, desserts).

Sukrin is genvrij, koosjer en halal.

Het is een eerlijke suikervervanger welke u kan ondersteunen bij een gezonde vetvrije leefwijze, een low-carb dieet, fructose-intolerantie, candida albicans, diabetes en een gunstig effect heeft op ADHD.

9 Reacties

 1. Nog ter aanvulling, omdat ik denk dat de link wordt gezien als reclame maken, het product heet sweetERY ERYTHRITOL.
  De naam Sukrin staat immers ook duidelijk vermeld.
  Veel succes.

 2. Sorry voor m’n erg late reactie en ik hoop dat dit alsnog gelezen wordt. Ik kreeg geen bericht van de reacties.
  De link voor de erythritol:

  Niet gemanipuleerd!
  Om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden, bestel ik 25 kilo, zit in een zak.
  De verzendkosten voor 25 kilo zijn ca. € 25,=
  Met mijn vacuumeerapparaat maak ik zakjes van 500 gram te maken die echt super lang goed blijven!
  Heb nu nog een paar zakjes van mijn bestelling uit nov. 2012 en smaken prima!
  Met mijn blender maak ik poedersuiker!
  Eindelijk weer oliebollen (zelf gebakken) met poedersuiker.

 3. Sukrin (dus erytrhitol) is echt de beste suikervervanger die er is, zeer zeker wat smaak betreft, ideaal om mee te bakken (wel meer gebruiken) en de sukrinmelis (poedersuiker vervanger) super op bijv. pannekoeken.
  Het enige nadeel is de prijs! € 20,= per kilo!
  Door te googelen heb ik nu bij een Duitse leverancier erythritol besteld en geleverd gekregen, scheelt echt de helft!

 4. ik zoek een vervanger voor zuiker zonder bizondere bijsmaak ik heb nu een vlesje stevia (is niet te pruimen)hoe zit dat met sukrin en heeft u misschien een monstertje om te proberen of weet u iets wat een vervanger is voor zuiker zonder raare smaak

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in