Joey van Tienen

Mijn naam is Joey van Tienen en mijn passie is optimale gezondheid en hierin ben ik mensen graag van dienst. De afgelopen 16 jaar heb ik diverse opleidingen/cursussen gevolgd omtrent gezondheid in de breedste zin van het woord. Dat wil zeggen, op het gebied van voeding, suppletie, sport en het mentale/energetische vlak.

Regelmatig verzorg ik informatieve webinars die gratis toegankelijk zijn voor de bezoekers van vetvrij.com. Wil je een van mijn webinars bijwonen? Vraag dan een uitnodiging aan.

In een tijd waarin informatie overvloedig is, kunnen mensen heel makkelijk door de bomen het bos niet meer zien. Mijn intentie is mensen bij hun gevoel te brengen, zodat ze zelf in staat zijn die keuzes te maken die het beste bij hun passen. Pro activiteit, zelfredzaamheid en authenticiteit zijn hierin mijn kernwaarden. Ieder mens is uniek en verdient een persoonsgebonden klankbord. Een algemeen advies bij het implementeren van gezondheidsinzichten is te streven naar 1% per dag. Het lijkt weinig, maar het telt al gauw genoeg op!

Ongezonde Levensstijl

Iets wat ik terugkerend te horen/lezen krijg is dat de huidige mens steeds zwakker, dikker en zieker wordt. De ziektecijfers liegen er niet om. We worden steeds jonger chronisch ziek. Vaak is een ongezonde levensstijl hier een belangrijke oorzaak van. Als vader van twee kinderen streef ik voor een (chronisch) gezonde toekomst en mijn basisprincipes zijn gebaseerd op de “Evo Circadian Code”. Deze bestaan uit een raamwerk van denken dat de mens, vanuit een evolutionair/ritmisch perspectief, vanaf de conceptie bekijkt. Verschillende vakgebieden worden hierin met elkaar verenigd zoals: biologie, voorspellingsbiologie, voeding, ontwikkelingsbiologie, chronobiologie, antropologie, endocrinologie en evolutionaire biologie. Daarnaast staat ook het individu centraal en zijn/haar biochemische individualiteit.

Reproductie

De natuur wordt vaak als een belangrijk begrip in verband gebracht met onze gezondheid. Zo maakt de natuurgeneeskunde gebruik van het woord om aan te geven dat je gezondheid verbeterd kan worden door de verschillende regels van de natuur in acht te nemen. Het wordt echter steeds duidelijker dat de natuur niet voor gezondheid kiest, maar voor reproductie. Dit vraagt om een herdefinitie van het woord “natuur” in relatie tot gezondheid en ziekte. De Evo Circadian-code probeert zoveel mogelijk duidelijkheid te brengen op welke manier de natuur “naar ons kijkt”.

Mijn kennis zet ik graag in om mensen te helpen op een gezonde wijze hun ideale gewicht te bereiken én behouden, door persoonlijk advies te geven op het gebied van voeding, voedingssupplementen en levensstijl.

joey

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in