Jojo Effect Stoppen

Je hebt er ongetwijfeld wel eens over gehoord, het jojo-effect. Wist je dat 75% van iedereen die een dieet volgt te maken krijgt met dit effect? Afvallen, en weer hetzelfde gewicht (of als je pech hebt meer) aankomen. Dat is de nachtmerrie van iedere die zijn of haar  streefgewicht heeft bereikt.

Streefgewicht bereikt

Gefeliciteerd, je hebt je streefgewicht bereikt. Je inspanningen zijn beloond. Je hebt als een overladen schip alle overtollige ballast overboord gegooid en zit perfect op koers naar een beter en gezonder leven. Je leven is veranderd en je geniet van je nieuwe lichaam. Terecht, want je hebt het niet zomaar voor elkaar gekregen en een lange weg vol obstakels afgelegd. Maar nu ben je waar je moet zijn, fit en gezond. Verlost van al je overgewicht. Je bent weer trots op jezelf! En dan vooral op je lichaam.

De Verleidingen

Sluit je ogen en stel jezelf het volgende voor: Je loopt voorbij een frietkraam of je favoriete pateserie. JE ruikt de overheerlijke versgebakken frietjes en de zoete geur van marsepein en chocolade. Vroeger was er maar een vingerknop voor nodig om je te verleiden om naar binnen te gaan en wat lekkers te kopen, maar nu is het anders. Door de tips dit je leest in het boek ‘Stop het jojo-effect‘ weet je prima hoe je moet omgaan met verleidingen en voorkom je dat je weer aankomt, en je behaalde resultaat vernietigd. Je kunt het!

De Basis

Een beroemde uitspraak van Walt Disney is: ‘Als je het kan dromen, dan kun je het ook waarmaken’. Hij had een droom, en maakte het waar. Dit is ook de basis van om het jojo-effect tegen te gaan. Je moet ervan overtuigd zijn dat je het kunt, en zult versteld staan van het resultaat.

Eet vijf keer per dag

Het klinkt misschien vreemd, maar eet vijf keer per dag. Door voldoende, gevarieerd en gezond te eten voorkom je dat je behoefte hebt aan tussendoortjes zoals snoep en snacks. Vooral het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Mis de eerste maaltijd van de dag in geen geval.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen, of ervaringen over dieten of het jojo-effect? Laat dan een reactie achter of lees de ervaringen van andere bezoekers.

 

1 reactie

  1. volhouden is inderdaad het sleutelwooord. mijn advies is om eem eetpatroon te vinden dat.effectief, en goed vol te houden is. ook op de langere termijn.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in