Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport JoJo Effect veroorzaakt kanker

JoJo Effect veroorzaakt kanker

0
JoJo Effect veroorzaakt kanker

Vrouwen die aan de lijn doen, worden gewaarschuwd voor de gevolgen van het jojo effect. Zweedse en Amerikaanse onderzoekers volgden 8 jaar lang meer dan 140.000 vrouwen tussen de 50 en 79 en hun conclusie: Herhaaldelijk aankomen en afvallen lopen een grotere kans op nierkanker. Het jojo effect is een belangrijkere oorzaak van de nieraandoening van de nieraandoening dan roken en zwaarlijvigheid, zo schrijft de Daily Mail. Ook vrouwen met brede heupen lopen volgens de onderzoekers overigens een verhoogd risico op nierkanker. Deze vorm van kanker staat er bekend om dat hij extreem moeilijk te behandelen is.

Bestel dit boek bij bol·com

Antikanker
Antikanker
David Servan-Schreiber

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Vrouwen van wie het gewicht meer dan 10 keer in hun leven 4,5 kilo schommelt, hebben volgens het onderzoek twee en een half keer zoveel kans op de terminale nieraandoening. Volgens de onderzoekers kan nierkanker het best voorkomen worden wanneer vrouwen het zichzelf permitteren om gedurende hun leven heel geleidelijk een beetje aan te komen.

Eerder onderzoek wees al op de gevaren van diëten. Tweederde van de afvallers komt binnen korte tijd weer aan. Behalve nierkanker lopen mensen door het jojo effect meer kans op hartaanvallen, beroertes en suikerziekte. Nierkanker komt vooral voor onder oudere vrouwen.

Vorig artikel E nummer – E100-199 – Kleurstoffen
Volgend artikel Allen Carr Overleden
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987