Jump Start 7 Dagen Detox Sapkuur 7 Day Juice Diet

Het Jumpstart 7 dagen afslank programma  is een detox-programma dat ontwikkeld is door Brendan McCarthy.

Brendan McCarthy heeft het Jumpstart 7 dagen afslank programma samengesteld nadat hij zijn oudere broer was overleden aan de gevolgen van kanker. Het programma is erop gebaseerd om deze ziekte af te weren door middel van het eten van producten die vers, rauw en plantaardig zijn.

Dat het Jumpstart 7 dagen programma gewichtsverlies als bijwerking heeft is prettig voor mensen met overgewicht. Het Jumpstart 7 dagen programma bestaat uit een boek waarin stap voor stap wordt uitgelegd welke voedingsstoffen en producten nodig zijn om je lichaam te reinigen. Dit reinigen is mogelijk door de specifieke samenstelling van het dieet. Gezonde en lekkere groentesap shakes zorgen er ook voor dat je weer energie krijgt. Het totale programma neemt 7 dagen in beslag. Een weekprogramma is voor de meeste van ons te overzien. Mede door dit relatief korte tijdsbestek, het georganiseerd plan, en de eenvoudig te bereiden (sap) recepten is het een compleet plan om je doel te bereiken.

Detox Sapjes Drinken

Dus een week sapjes drinken en je bent weer slank en voelt je herboren? Niet helemaal. Het spreekt voor zich dat je gedurende de 7 dagen van het programma producten zoals zoals frisdranken, koffie en alcohol laat staan. Daarnaast zijn bepaalde voedingsmiddelen zoals tarwe, zuivel en  suiker verboden. Ook voor de rokers is er slecht nieuws, want nicotine en het 7 dagen programma gaan niet samen. Misschien een goede reden om te stoppen met roken?

Voorbeeld 7 Dagen Jump Start Dagmenu

Ontbijt: Ochtend Shake met meloen

Tussendoortje: Shake gemaakt met wortelen, een appel, twee peren en een handvol peterselie

Lunch: Minty Mountain Shake met meloen, selderij en een handvol munt

Tussendoortje: Sapje gemaakt met wortelen, een appel, twee peren en een handvol peterselie

Diner: De Equalizer Shake gemaakt met stengels bleekselderij, wortelen en een appel.

In totaal staan er 90 sap recepten en 22 smoothie recepten in het boek. Daarnaast zijn velen van hen gecategoriseerd op basis van specifieke gezondheidsproblemen kwalen zoals artritis, indigestie, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, maagzweren en huidproblemen.

Rust en Yoga

Terwijl je het Jumpstart-programma volgt  is het raadzaam dat je zo veel rust neemt. Je zult merken dat je energie krijgt tijdens de week dat je het programma volgt. Desondanks wordt het aanbevolen om niet te veel inspanningen te leveren. Op deze manier maakt je lichaam optimaal gebruik van de ontgiftende werking. Om je te helpen om je lichaam tot rust te brengen worden oefeningen zoals yoga, diepe ademhaling, wandelen, licht joggen en rekken aanbevolen. Intensieve lichamelijke activiteit moeten worden vermeden.

Voordelen Jumpstart 7 Dagen

De duur van het programma (7 dagen) is te overzien. Baat het niet, dan schaad het niet kun je denken. Mits je niet vies bent van een sapje is het het proberen waard.

Nadelen Jumpstart 7 Dagen

Zijn er dan geen nadelen? Uiteraard. Sommige van ons zullen het niet eenvoudig vinden om gedurende een week uitsluitend sap te drinken. Het programma heeft veel weg van een detox kuur waarbij je lichaam wordt gereinigd. Voor het bereiden van de sapjes heb je een blender nodig. Heb je die niet? Dan zul je er een moeten aanschaffen.

Conclusie

We zien steeds meer op detox gebaseerde sapkuurtjes voorbij komen. Het  Jumpstart 7 dagen programma sluit ook aan bij deze rij. Door de duidelijke samenstelling en de bijkomstigheid dat je gewicht kan verliezen met dit plan maakt het een aantrekkelijk geheel. Het programma vereist duidelijk discipline maar kan je op korte termijn een goed resultaat aanbieden.

2 Reacties

  1. ik heb een vraag dat sapkuur over brendan mccarty
    ik kan haar nergens vinden wie het is hoe ze eruit ziet en wat ze doet?(foto)
    en het boek is dat ook te verkrijgen in de boekenwinkels? van jumpstart 7 dagen?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in