Kamervragen HCG naar aanleiding uitzending Vara Kassa

SP-kamerlid Henk van Gerven heeft kamervragen gesteld over het gebruik van het zwangerschapshormoon HCG als afslankmiddel. Wettelijk is dit namelijk niet toegestaan.

In een uitzending van het televisieprogramma Kassa bleek dat HCG volop door afslankklinieken wordt gebruikt. Het middel met merknaam Pregnyl wordt op recept verstrekt. Maar het is bedoeld om vrouwen met een onregelmatige eisprong te helpen zwanger te worden.

Moeders voor Moeders

Het hormoon dat in de middelen zit, wordt gehaald uit de urine die zwangere vrouwen inleveren voor het project ‘Moeders voor Moeders’. Van Gerven is verbaasd dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg al lang weet van het oneigenlijk gebruik van de urine. De Inspectie zegt echter met te weinig mensen te zijn om hiertegen goed op te treden. Hij hoopt dat minister Klink dit misbruik tegen zal gaan.

Lees hier meer over HCG kuur, de afslanks-special van Vara Kassa of bekijk hier de uitzending over HCG van Vara Kassa. Heb je de uitzending van 24 oktober gemist? Deze kun je hier alsnog bekijken.

bron: vara kassa

2 Reacties

  1. Het is niet het Bio HCG wat in opspraak is geraakt en waar kamervragen over zijn gesteld en wat bij Kassa is besproken.
    U doel daarmee waarschijnlijk op de injectiekuren die, inmiddels, verboden zijn.

    BIO HCG bevat helemaal geen hormonen, het artikel wekt dus verwarring en is schadelijk voor de makers van dit wel goede BIO HCG, wat inmiddels trouwens langzaam omgedoopt wordt tot Momentum.
    Vriendelijke groet.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in