Keto afvallen

Met keto afvallen is een van de meest effectieve dieetmethoden. Keto is een dieet waarbij je zo goed als koolhydraat vrij eet. Hiermee zet je de verbranding van vetten in je lichaam aan. Het resultaat is een duurzaam en gezond gewichtsverlies.

Afvallen met keto – hoe werkt het?

Er zijn twee manieren waarop afvallen met keto werkt. Bij de meeste mensen gebruikt het lichaam koolhydraten als energiebron. In het keto dieet eet je heel weinig koolhydraten, waardoor je lichaam een andere energiebron nodig heeft. Het meest voor de hand liggend is dan vet (bron).

Een tweede manier waarop het ketogeen dieet effectief is, is doordat je minder gaat eten. Eiwitten en vetten zorgen voor een verzadigd gevoel (bron). Combineer je het keto dieet met richtlijnen over hoeveel en wanneer je eet, bijvoorbeeld intermittent fasting, dan is het dieet nog een stuk effectiever.

Soorten keto diëten

Er zijn verschillende soorten keto diëten die je kunt volgen. In het standaard keto diëet ongeveer 70-80% vet en circa 15-20% eiwitten. Je eet hierbij maximaal 5% koolhydraten. Een variant hierop is een bodybuilder keto dieet waarbij je ongeveer 30-35% eiwitten eet en circa 55-60% vetten.

Een andere variant is een keto dieet waarbij je ook het aantal calorieën nog verder beperkt. Deze methode is zeer geschikt om effectief af te vallen. In deze methode vermijd je ook ongezonde vetten en bak je zo min mogelijk voeding. Als je je streefgewicht bereikt hebt, ga je weer op een normale manier eten of ga je verder met een van de keto dieet schema’s van hierboven.

Mogelijke resultaten

Een belangrijke vraag is natuurlijk, hoeveel kun je afvallen met een ketogeen dieet? Ook de wetenschap is geïnteresseerd in het keto dieet en er is veel onderzoek gedaan naar dit dieet.

Volgens wetenschapper is een methode van afvallen duurzaam als je er 10% van je lichaamsgewicht mee kunt verliezen en dit een jaar of langer kunt vasthouden. Bij keto dieten is gebleken dat dit vaak heel goed mogelijk is, omdat je de hormoonhuishouding in je lichaam herstelt (bron).

Een keto dieet is daarmee ook veel effectiever dan een traditioneel dieet waarbij je vetten probeert te vermijden (bron). Het is niet voor niets dat er dan ook steeds meer aandacht komt voor koolhydraatarm eten.

Er zijn verschillende afslankprogramma’s op de markt die je helpen om in ketose te komen. Een van deze programma’s is SlimmerSlim Liquid Forte, dat het keto dieet combineert met intermittent fasting. De leden in ons testpanel verloren in de eerste maand ongeveer 4.5 kilo en voelden zich een stuk beter.

Andere voordelen

Dat je kunt afvallen met het keto dieet is niet het enige voordeel. Er zijn meer redenen om met een keto dieet te beginnen. Uit een meta-studie, een onderzoek waarin de resultaten uit verschillende wetenschappelijke studies worden gecombineerd, blijkt dat er overtuigend bewijs is dat een keto dieet helpt om diabetes 2, epilepsie en hart- en vaatziekten te gaan. Mogelijk helpt een ketogeen dieet ook om de gezondheid van de hersenen te verbeteren (bron).

Hoe begin je met keto?

Je kunt dus niet alleen heel effectief en duurzaam afvallen met het keto dieet, het helpt ook nog eens om je algehele gezondheid te verbeteren. Omdat je in het keto dieet heel weinig koolhydraten mag eten, steekt het heel nauw wat je precies eet. Ook kan het even wat moeite kosten om de omschakeling naar ketose (de staat waarin je lichaam vet gebruikt als energiebron) te maken.

Het is belangrijk dat je je goed aan de richtlijnen van het keto dieet houdt. Doe je dit niet, dan bestaat het risico dat je gaat jojo-en. Gelukkig zijn er veel programma’s op de markt, zoals SlimmerSlim Liquid Forte, die je helpen bij het maken van de overstap.

Wil je meer lezen over Intermittent Fasting of het Keto Dieet? Lees verder op ons blog!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in