Een Kettlebell Workout, of oefeningen met een kettlebell zijn enorm populair. Op sportscholen maar ook op TV bij afslankprogramma’s zoals The Biggest Loser zie je de kettlebell regelmatig voorbij komen. Het mooie aan een Kettlebell workout is dat je de oefeningen eenvoudig thuis kunt doen. Een duur abonnement op de sportschool is dus niet nodig. De workouts die je kunt uitvoeren is verkrijgbaar op DVD maar ook op internet staan verschillende oefeningen. Op deze pagina zal ik een aantal workouts van verjongingscoach Jesse van der Velde laten zien zodat je een indruk krijgt van een Kettlebell workout. Ben je enthousiast? Bestel dan een Kettlebell Workout. Tijdelijk krijg je een gratis workout DVD bij je bestelling.

Oefening 1: Kettlebell Squat

Deze oefening is goed voor je benen, billen en rug. Ga rechtop staan, met de kettlebell in beide handen aan de voorkant van je borst. Hou je ellebogen tegen je lichaam. Begin gehurkt en druk je hakken in naar beneden. Doe je heupen naar achteren totdat je dijen parallel staan ten opzichte van de grond. Herhaal deze oefening 10 tot 15 keer. Voer de oefening zorgvuldig uit. Liever iets minder herhalingen die goed van kwaliteit zijn, dan snel en minder zorgvuldig. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 2: Kettlebell Press

Deze oefening is goed voor je schouders, rug, armen, buikspieren, billen en benen. Ga rechtop staan ​​terwijl je de kettlebell aan de voorkant van je borst met beide handen vasthoud. Hou je armen gebogen en handpalmen naar elkaar toe. buig naar voren met een been. Ga terug en breng de kettlebell weer naar je borst. Probeer 10 tot 15 herhalingen per been uit te voeren. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 3: Kettlebell Two Arm Swing

Deze oefeningen is niet voor beginners en heeft effect op je schouders, rug, heupen, billen en benen. Ga rechtop staan, met de voeten iets breder dan heupbreedte. Pak de kettlebell vast met beide handen, Beweeg de kettelebell met vloeiende bewegingen van voor naar achter en laat hem bij het naar achter gaan tussen je benen door verder naar achteren gaan. Herhaal deze oefening ongeveer 10 tot 15 keer. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 4: Kettlebell Stiff Legged Deadlift

Deze oefening geeft effect op je benen, billen, armen, rug en biceps.  Pak de kettlebell met twee handen vast en hou hem voor je buik. Laat hem vervolgens langzaam recht naar beneden zakken en buig bij het naar beneden gaan licht door je knieën. Herhaal deze oefening ongeveer 10 tot 15 keer. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 5: Kettlebell Split Squat

Deze oefening heeft effect op je schouders, borst, rug en benen en is niet voor beginners. Neem de kettlebell in een hand en maak kniebuigingen naar voren terwijl de je kettlebell laat balanceren op je schouder. Herhaal deze oefening 6 keer per kant. Dit kun je later uitbreiden. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 6: Kettlebell Clean

Deze oefening is goed voor je benen, billen en rug en lijkt op de two arm swing. Het verschil is dat je deze oefening met een arm uitvoert. Het is geen oefening voor beginners en je moet oppassen voor blessures. Kies bij aanvang voor een lichte kettlebell. Herhaal 10 tot 15 keer per kant.

Oefening 7: Kettlebell Thruster

De Thruster is de koning van alle kettlebell oefeningen. Met een beweging train je bijna heel je lichaam. Leg de kettlebell voor je schouder, zak door je knieën tot je hurkt. Ga vervolgens weer naar boven en druk zodra je rechtop staat de kettlebell zo ver mogelijk naar boven. Voer 8 herhalingen per kant uit. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 8: Kettlebell Snatch

Kettlebell snatch heeft effect op je schouders, borst en rug. Deze oefening is niet voor beginners. Begin met de kettlebell tussen je voeten met de knieën licht gebogen. Vervolgens beweeg je de kettlebell met een vloeiende beweging tot boven je hooft. Hou de kettlebell goed vast en start niet met een te zwaar exemplaar. Herhaal de oefening 6 keer per kant. Bekijk de video van deze oefening.

Meer Kettlebell Oefeningen

Heb je na het zien van deze oefeningen de smaak te pakken? Er zijn nog veel meer oefeningen die zorgen voor voldoende variatie en afwisseling. De kettlebell workout zorg je ervoor dat je lichaam telkens opnieuw trainingsprikkels krijgt, en daarmee zorg jij dat je jouw vetverbranding optimaal stimuleert zodat je sneller afvalt of makkelijker op een gezond gewicht kunt blijven. Je kunt de Kettlebell inclusief gratis workout DVD nu tijdelijk met korting bestellen.

Gezonde Groetjes,

natascha

5 Reacties

 1. Momenteel ben ik weer begonnen met sporten. Krachttraining, hardlopen en bodypump. Op mijn werk ben ik heel de dag lichaamlijk in beweging als schilder.
  Ik heb dus best veel energie nodig daarom eet ik al jaren veel brood, pasta en aardapels.
  Ik ben niet dik en heb erg weinig overgewicht, maar lees steeds meer over koolydraaten en dat deze niet zo gezond zijn.
  Graag wil ik mijn voeding aan gaan passen, maar dan wel zo dat ik nog genoeg energie heb om mijn dagelijkse bezigheden te blijven doen.

  Heb jij tips&tricks?

  Bvd,

  Jasper

 2. Deze Kettlebell oefeningen zijn een aanrader voor iedereen die dagelijks op een eenvoudige manier wil werken aan een strak lichaam

 3. super oefeningen. ze zitten allemaal in de basis workour die ik dagelijks doe. voor beginners wil ik adviseren om niet te zwaar te beginnen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in