Kijimea Review, Bijwerkingen en Ervaringen

Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben last van het prikkelbare darmsyndroom. Kijimea is een nieuw product dat hier tegen kan helpen. De gevolgen van een prikkelbare darm kunnen ernstig uiteenlopen. Sommige mensen hebben last van diarree, terwijl anderen last hebben van constipatie. Ook winderigheid is een veel voorkomende klacht. Kijimea probeert wat te doen aan het prikkelbare darmsyndroom.

Wat is Kijimea?

Kijimea is een medicijn gebaseerd op een bifidobacterium, genaamd B. bifidum MIMBb75. De naam van deze bacteriestam mag je gelijk weer vergeten, maar deze bacteriën zouden helpen om de beschadigde darmwand te beschermen. De bacteriën vormen een soort van pleisterlaagje op de darmwand, waardoor ziektekiemen de darmen minder goed binnen dringen. Het resultaat is minder last van klachten die horen bij het prikkelbare darmsyndroom.

Kijimea Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Kijimea ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 43 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Kijimea graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Kijimea prikkelbare darm

Er is je overigens alles aan gelegen om iets te doen aan de klachten die horen bij het prikkelbare darmsyndroom. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met het prikkelbare darmsyndroom bepaalde voedingsstoffen minder goed kunnen opnemen en dus eerder tekorten hebben (bron).

Voor wie is Kijimea geschikt?

Kijimea is geschikt voor eenieder die last heeft van het prikkelbare darm syndroom. Er zijn geen bijwerkingen van het middel bekend en er zouden ook geen reacties zijn op andere middelen. Dit betekent dat je het middel in principe gewoon altijd kunt gebruiken.

Is het Effectief en wat zijn de Bijwerking van Kijimea?

Om te bepalen hoe effectief Kijimea is, hebben wij gekeken naar de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Uit dit onderzoek is gebleken dat probiotica een positieve invloed hebben op de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom (bron). Met name de pijnklachten werden minder bij het gebruik van probiotica, maar ook andere symptomen verbeterden flink.

Er is zelfs specifiek onderzoek gedaan naar onze bacterie, de B. bifidum MIMBb75. Uit dit onderzoek blijkt dat gebruik van deze bacterie inderdaad erg effectief is en dat er weinig bijwerkingen zijn (bron). Hierbij dient wel vermeld te worden dat niet iedereen positief resultaat ervaart. Ongeveer 60% van de mensen die de bacterie kregen merkte een flinke verbetering. Een ander onderzoek liet zien dat een mengsel van B. bifidum MIMBb75 met andere bacteriesoorten effectiever was (bron).

Ervaringen van proefpersonen

Voor onze test hebben we 25 proefpersonen een maand lang Kijimea laten gebruiken. Voor deze maand hielden zij ook een maand lang een dagboek bij waarin ze aangeven wat voor klachten ze hadden. Tijdens de maand waarin zij Kijimea gebruikten, gingen zij door met het bijhouden van dit dagboek.

Van de 25 proefpersonen waren 18 na een maand erg positief. De meeste van de proefpersonen hadden een stuk minder last van buikpijn. Tijdens de eerste weken merkten de proefpersonen niet zoveel, maar na twee weken was het effect merkbaar. Veel mensen die vaak last hadden van een opgeblazen gevoel en winderigheid waren ook erg tevreden Kijimea. Bij de meesten van de proefpersonen werden ook andere kwaaltjes, zoals diarree en verstopping minder. Gek genoeg bleven twee proefpersonen die minder pijn hadden hier last van houden. 16 van de proefpersonen waren erg tevreden over de resultaten en gaven aan dat ze meer energie hadden dan eerst.

Zeven van de proefpersonen waren ontevreden. Bij hen was er niet of nauwelijks resultaat te merken van Kijimea. Zij hadden evenveel last van de klachten als voorheen. Bij een van de personen was dit mogelijk te verklaren omdat hij een stressvolle periode doormaakte tijdens de maand waarin hij Kijimea gebruikte.

Geen van de proefpersonen had last van bijwerkingen van Kijimea.

Wat kost Kijimea?

Er zijn verschillende verpakkingen met Kijimea verkrijgbaar. Een verpakking met 14 capsules, genoeg voor een week kost rond de €16. Een verpakking met 28 capsules kost ongeveer €29, terwijl een verpakking met 84 capsules ongeveer €76 kost.

Voordelen van Kijimea

Kijimea is een effectief middel tegen het prikkelbare darmsyndroom. Tweederde van de mensen merkte een positief resultaat. Dit is best veel, zeker als je bedenkt dat veel mensen al jarenlang van alles geprobeerd hebben om hun prikkelbare darm syndroom te bestrijden.

Een ander groot voordeel is dat Kijimea makkelijk te gebruiken is. Je hoeft alleen maar eenmaal daags twee capsules in te nemen met een glaasje water. Een belangrijk voordeel is ook dat er geen bijwerkingen optreden.

Nadelen van Kijimea

Het grote nadeel aan Kijimea is dat het niet bij iedereen effectief is. Ongeveer een kwart van onze proefpersonen merkte bijna niets aan Kijimea. Dit zou kunnen betekenen dat je geen last hebt van een prikkelbare darm, maar misschien van een ander probleem aan de darmen.

Conclusie

Wij zijn erg positief over Kijimea. Er is een wetenschappelijke basis voor de werking van het middel en die kunnen wij bevestigen aan de hand van onze praktijktest. Houd er rekening mee dat je pas na een week of twee echt kunt zeggen of het middel werkt. En vergeet niet dat Kijimea voor sommige mensen helemaal niets doet. Je kunt de pech hebben dat je in deze categorie valt. Overigens is Kijimea niet duur, zeker als je bedenkt dat sommige mensen zich echt een stuk beter voelen.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelThe Age Killer Review
Volgend artikelGreen Coffee Code Review

100 Reacties

 1. Goedemiddag.
  Ik heb nu al een jaar lang ongelooflijke darmklachten waar onder pijn, krampen en diarree. Dit resulteert in dat ik tussen de 5 en 10 maal per dag naar het toilet moet en dus eigenlijk de deur niet meer uit kom. Tevens ben ik intussen 9 kilo afgevallen terwijl ik vrij slank ben.

  Intussen bij mijn 5e darmspecialist onder behandeling maar verder dan prikkelbaar darmsyndroom zijn we nog niet gekomen.
  Biopten van de dikke darm hebben niets opgeleverd. De volgende stap is over 6 weken biopten nemen uit de maag en slokdarm. Als ook dit niets oplevert houdt het een beetje op omdat ze verder geen idee hebben betreffende de oorzaak.

  Voor mij is het leven op deze manier zinloos. Ik kom zoals gezegd bijna niet meer buiten, sport niet meer, werk niet meer, durf geen dagjes meer weg of op vakantie etc.

  Toen mijn neef vanmiddag info over dit product doorstuurde kwam dit binnen als een even goede oplossing als elke andere, zo niet de enige. Ik heb er alles voor over om hier vanaf te komen en zou dan ook graag mee doen met deze test.

  Met vriendelijke groet,

  Emile van der Kooij

 2. Heb heel mijn leven PDS plus gluten en lactose allergie, best lastig!
  Zou zo graag in aanmerking komen om dit product gratis te testen, zeker omdat ik al ooit kapitalen heb uitgegeven aan producten en meerdere keren in het ziekenhuis heb gelegen voor mijn darmen, dank u wel voor het lezen van mijn reactie, hartelijke groet en wees gezegend, José

 3. Mijn klachten lijken op die van het prikkelbaar darmsyndroom.. ben benieuwd of dit verlichting gaat brengen

 4. Ik zou graag kijimea willen testen.
  Ik heb al jaren veel last van opgeblazen buik en darmen en winderigheid.
  Het laatste is voor mij het vervelendste.
  Nu hoop ik na het lezen van wat kijimea kan doen dat dit misschien de oplossing kan zijn. Mijn mdl arts heeft mijn constella voor geschreven werkt wel maar had er meer van verwacht.

 5. Beste, nog op zoek naar testpersonen? In dat geval doe ik heel graag mee. Ik sukkel al met m’n darmen van toen ik kind was (nu 48 jaar). Het lijkt me heerlijk es een broek te kunnen dragen die me past ipv die te groot te moeten kopen omdat alles wat drukt op m’n buik pijn doet, zelfs het elastiek van m’n ondergoed. Hartelijk dank!

 6. Ik heb heel veel last van diaree en winderigheid. Ik heb ermee leren leven, maar zou graag willen proberen of het toch zou werken.

 7. Ik heb regelmatig diarree. Al toen ik 4 jaar was (nu 72) ben ik bij specialist geweest. Hij concludeerde dat ik snelwerkende darmen had. Veel rijst moest eten. Ik heb heel vaak diarree: na het eten van vette producten, uien, koolsoorten, fruit of ijs na mijn eten. Ppk bij stressmomenten. De diarree is water. Ik zou heel graag een goed werkend product hier tegen innemen, en niet achteraf altijd veel loperamide of immodium slikken.

 8. Ik heb regelmatig kramp in mijn darmen na het eten en en pas nadat ik naar het toilet ben geweest, komt er verlichting. Daarom wil ik Kijimea proberen na eerst eerdere producten geprobeerd te hebben.

 9. Ook ik zou dit product graag eerst eens willen proberen voordat ik veel geld ga uitgeven hiervoor, want leven met pds is absoluut niet fijn.

 10. Graag wil ik Kijimea uitproberen. Als ik het goed begrijp beschermd het produkt de darmwand, maar werkt het niet genezend. Het is dus de bedoeling om het voortdurend te gebruiken, tenminste indien men er baat bij heeft. Ik heb last van pijnen in de buik en vooral ( af en toe) van een erg opgezette buik, dus veel lucht in de buik.

 11. De laatste tijd veel last van darmklachten begonnen naar rugoperatie plif batuurlijk bezig net eetpatroon….vermoeid etc. bij iets op tillen bv werk l8jd er ook onder ook bekkenkkachten wil al ern tijdje uit proberen

 12. Graag zou ik het willen proberen of het effect heeft aangezien ik al 1,5 maand klachten heb dat ik meer als 4x naar de toilet moet met krampen en heel erg moe ben.

 13. Ik heb naast PDS ook cystenieren en Diastasis recti. Dit geeft allemaal samen veel problemen in dezelfde regio. Ik wil nu elke mogelijkheid aangrijpen om klachten te verminderen. Mijn klachten agv PDS: diarree/obstipatie en gewrichtspijn

 14. Gisteren gekocht,omdat ziekenhuizen zonder meer darm/maagklachten onder PDS scharen .boven 78 geen controlle meer. Na eerste pil plm. Om hrt uur op toilet gezeten vanwege diarree . Nu nog daags erna heftige buikpijn.

 15. Goede middag,
  Mijn man heeft PDS. Hij heeft verschillende dingen geprobeerd, oa dieet enprobioticum van nutralie., maar dat hielp niet.Hopend dat Kijemea zou beter helpen en wil graag proberen.
  Alvast bedankt

 16. Ik probeer al jaren medicijnen uit en wil alles proberen om van mijn buikpijn af te komen. Ik heb nu ongeveer 5 jaar last van de buikpijn en tot nu toe heeft nog niks gewerkt.

 17. Ik heb al 4 jaar lang van alles geprobeerd. Pro-biotica, pds-coach, veel middelen van.v. d. Liggen etc. Ik krijg met name na 02.00 uur ’s nachts klachten. Op het moment dat ik opsta verdwijnen de klachten (opgezette, gespannen buik, moeilijk om te flatuleren etc.

 18. Heb bijna dagelijks last van winderigheid en een wat opgeblazen gevoel. Wil dit product, Kijimea Pro wel graag proberen. Hartelijk dank.

 19. Ik wil Kijimea pro graag proberen. Volgens de MDL arts heb ik PDS. De klachten zijn opgeblazen buik, soms obstipatie en vaak diarree met als gevolg ook regelmatig algeheel malaise gevoel.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in