Home Lifestyle Kinderen en Jeugd Kinderen volgen vetvrij dieet

Kinderen volgen vetvrij dieet

1
Kinderen volgen vetvrij dieet

Te veel hameren op gezond eten kan ook een averechts effect hebben. In het Algemeen Dagblad waarschuwt een consultatiearts vanochtend voor het te mager worden van kinderen doordat ze op een vetarm dieet gezet worden.

Nu valt het met die magere kinderen denk ik wel mee. Maar zorgelijk is het wel dat we door al die waarschuwingen voor te vet, te zout, te calorierijk bijna niets meer durven eten.

En daarmee ook onze kinderen, die in de groei zijn en dus zeker bepaalde stoffen zoals vetten nodig hebben, schaden.

Volgens Elise Buiting, voorzitter van de Artsenvereniging jeugdgezondheidszorg, waar de consultatieartsen onder vallen, zijn veel ouders bang dat hun kinderen te dik worden en geven ze hen daarom te weinig eten of te vaak caloriearme en light producten.

En dat terwijl kinderen onder de 6 jaar voldoende vetten nodig hebben, onder meer voor de ontwikkeling van de hersenen.

Uit een recent onderzoek van TNO in opdracht van het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO) naar het eetpatroon van bijna 1300 kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar, bleek al dat het smeergedrag van jonge kinderen beter kan.

Bijna 15% van alle kinderen tot en met 6 jaar besmeert het brood niet met halvarine of margarine. 66,6% doet dat soms en slechts 18,7% besmeert het brood altijd.

Halvarine of margarine – bronnen van de essentiële vetzuren linolzuur (omega-6) en alfa-linoleenzuur (omega-3) – op de boterham zijn belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Uit het onderzoek bleek dat peuters en kleuters die hun boterhammen besmeren met halvarine of margarine de aanbevelingen voor vitamine D meestal wel halen. Maar kinderen die dat niet doen, zouden een vitamine-D supplement moeten gebruiken.

bron: gezondheid.blog.nl

Vorig artikel Soep van Elisabeth
Volgend artikel Stevia Pure Via alternatief voor Aspartaam
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987