Kinderen zeggen NEE tegen alcohol

Een contract tussen ouders en hun kinderen moet ertoe leiden dat jongeren op latere leeftijd pas gaan drinken. In het contract beloven ouders hun kinderen geen alcohol aan te bieden. Jongeren beloven zich voorlopig van alcoholische dranken te onthouden. Het klinkt allemaal leuk…in theorie. Ik vraag me af of het in de praktijk ook daadwerkelijk gaat werken! Maar goed, niet geschoten is altijd mis…

De campagne van het Trimbos Instituut is zaterdag in Almere gelanceerd. Het instituut hoopt met ‘het Alcohol Nee Contract’ meer begrip te kweken bij ouders en kinderen. Ook moet het een middel zijn om alcoholgebruik bespreekbaar te maken. Het Trimbos Instituut gaat op middelbare scholen ouderavonden verzorgen, zodat mensen met vragen begeleiding kunnen krijgen.

Volgens het Trimbos Instituut spelen ouders een sleutelrol bij het alcoholgebruik van hun kinderen. Het eerste slokje alcohol drinken kinderen veelal thuis en dat verlaagt de drempel om te drinken, aldus het instituut. Gemiddeld 1,6 jaar na het eerste glas alcohol is een kind voor het eerst dronken, blijkt uit onderzoek.

Volgens een woordvoerster van het instituut die bij een winkelcentrum in Almere reclame voor het contract maakte, toonden veel ouders zich heel positief over het contract. Ze had met een paar honderd mensen gesproken.

Het contract is te downloaden op www.alcoholinfo.nl.

bron: kinderspul.blog.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in