tips tegen ongewenste vervolgzendingen en abonnementen en incasso’s

Gratis proefpakket en ongewenste vervolgzendingen tegen betaling zijn een ergernis van veel mensen. Het valt op dat met name afslankproducten veel gebruikt worden voor deze louche praktijken. De reacties op het klachtenforum zeggen genoeg. Ook organisaties als de ConsuWijzer en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwen inmiddels voor gratis proefpakket en vervolgzendingen tegen betaling.

Ervaringen en Tips

Heb je ervaring met een gratis proefpakket of ongewenste vervolgzending? Vul dan het reactieformulier in. Ook als je vragen of tips hebt dan kun je het reactieformulier gebruiken. Heb je een klacht? Bezoek dan het klachtenforum zodat we de klachten kunnen bundelen.

Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet. Start ook met dit Wetenschappelijk Bewezen Afslankproduct

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Gratis Proefzending

Het lijkt onschuldig, een proefzending, helemaal gratis. Soms betaal je alleen de verzendkosten van een paar euro. Allemaal vrijblijvend… zo lijkt het althans… Na de proefzending blijkt je ineens vast te zitten aan een abonnement en de vervolgzendingen blijven met enige regelmaat binnenkomen. En niet alleen vervolgzendingen, maar ook rekeningen rekeningen vallen met dezelfde regelmaat op de deurmat. Niet betalen lijkt geen optie want na een vriendelijk verzoek komt de stroom van brieven van incassobureaus op gang. Niet of te laat betalen zorgt voor boetes en incassokosten. Zelfs een oproep voor de rechtbank behoort tot de mogelijkheden.

De bovenstaande situatie is een steeds groter wordend probleem. ConsuWijzer geeft praktisch advies van over de rechten als consument. In 2013 heeft deze organisatie twee keer zoveel meldingen ontvangen als in 2012 over proefzendingen, ongewenste vervolgzendingen en incasso’s. Het gevaar zit er volgens ConsuWijzer in dat Consumenten denken soms zelf iets fout gedaan te hebben, bijvoorbeeld omdat ze niet alle kleine lettertjes hebben gelezen. Ze betalen onder druk van agressieve incassobureaus.

Deel jouw klacht

Ben jij slachtoffer van een ongewenste vervolgzending of zit je ‘vast’ aan een abonnement of incasso? Deel dan jouw ervaring op het klachtenforum zodat we de klachten kunnen bundelen.

Op dit moment zijn dit de meest besproken producten:

Zo werkt het

Om onnodig leed, stress en ergernis te voorkomen is goed belangrijk om te weten hoe het in zijn werk gaat. Het begint vaak met een advertentie op facebook, een enquête of eenvoudig op straat op via de telefoon. Er wordt een gratis product of een dienst aangeboden. Meestal wordt er niet bij vermeld dat na deze gratis kennismaking een abonnement of vervolgzending volgt. Tegen de tijd dat je dit merkt stapelen de rekeningen zich op. Als je geluk hebt, want in de meeste gevallen heb je ongemerkt een incasso van je rekening of creditcard afgegeven. Als de rekeningen niet, of niet op tijd worden betaald dan volgt een brief van een incassobureau om de betaling alsnog af te dwingen. Veel consumenten worden in dat stadium bang, vinden zichzelf dom, of denken dat ze vergeten zijn om de kleine lettertjes te lezen. Onterecht, want de wet in Nederland stelt dat de verkopende partij duidelijk moet vermelden dat na de proefzending een betaalde vervolgzending en / of abonnement volgt. In 9 van de 10 gevallen is dit echter niet of niet duidelijk gecommuniceerd.

Wat Kun Je Doen?

De consumentenorganisatie ConsuWijzer adviseert consumenten om regelmatig hun bankafschrijvingen te controleren en als er sprake is van onterechte incasso direct actie te ondernemen. Je kunt je bank opdracht geven het ten onrechte afgeschreven bedrag terug te storten. Je hoeft alleen iets te betalen als je ook akkoord bent gegaan met vervolgzendingen. Het gaat dus om de vraag: Wat ben je overeengekomen? Soms ontvang je bij het proefpakket een brief. In deze brief staat bijvoorbeeld dat je contact moet opnemen als je geen vervolgzendingen wilt. Dit is wettelijk verboden. Je hoeft alleen akkoord te gaan met de vervolgzendingen als je daarmee nadrukkelijk hebt ingestemd.

Telefonische Verkoop

Hebt je telefonisch of via een bestelbon voor het gratis proefpakket wel toestemming gegeven voor vervolgzendingen? Dan zijn de vervolgzendingen onderdeel geworden van de overeenkomst die je hebt. Desondanks heb in in de meeste gevallen nog een mogelijkheid om hier van af te komen. Bij verkoop op afstand heb je namelijk een bedenktijd van 7 werkdagen.

Straatverkoop

Koop j iets op straat dan heb je geen wettelijke bedenktijd. De verkoper is echter wel verplicht om  je te informeren over een eventueel abonnement of vervolgzendingen. Moet je ergens voor tekenen? Neem dan de tijd en teken bij voorkeur niet op straat maar neem het contract mee naar huis om het door te (laten) lezen.

Ervaringen en Tips

Heb je ervaring met een gratis proefpakket of ongewenste vervolgzending? Vul dan het reactieformulier in. Ook als je vragen of tips hebt dan kun je het reactieformulier gebruiken. Heb je een klacht? Bezoek dan het klachtenforum zodat we de klachten kunnen bundelen.

81 Reacties

 1. Ik heb in 2017 een proefpakket aangevraagd voor fix x slim
  Daar stond bij dat ik nog niets hoefde betalen. En dat als ze niet hielpen dan mocht je ze terug sturen
  Ik moest wel.aangeven hoe ik.wilde betalen. En dat kon ook via klarna maar dan pas. Als ik het product wilde houden. Ik heb dit product teruggestuurd omdat het niet hielp dus ik hoefde ook niet te betalen
  Nu krijg ik.een dagvaarding vanuit klarna dat ik hun moet betalen voor dit product maar ik heb dit product al in 2017 teruggestuurd en nu komt klarna dat ik deze alsnog moet betalen

 2. ongewenst 2 pakketjes van dragonslim ontvangen ze teruggestuurd en nog steeds aanmaningen en dreigbrieven krijgen..

  • Tot mij schrik kreeg ik van de bank een bericht dat incasso van jullie klaar stond ik heb mij niet voor iets ingeschreven ik heb toen alleen voor een euro een boek gedownload. niet met de bedoeling ergens een abonnerend op te nemen ik kan dit niet betalen dus doe ik dat soort dingen niet ,als ik dit per ongeluk wel heb gedaan vraag ik u dit terug te draaien.

   Met vriendelijke groet
   M.de G

  • Niets doen, pakjes laten komen en houden, niet betalen. Hun brieven zijn fake en ze ondernemen geen actie. Is in USA verboden product.
   Goedbloed

 3. Ik heb een gratis proefpakket dragon slimextreme aan laten komen en krijg nu ook een tweede pakket die me zwaar worden aangerekend terwijl ik hier niet om heb gevraagd. Wat kan ik hier aan doen? Ben ik verplicht dit te betalen? Welke stappen moet ik ondernemen?

 4. Ik heb reeds 3 maal een potje Dragonslim ontvangen zonder te bestellen.
  omdat ik las dat vele mensen dit eveneens ervaren hebben , besloot ik om niet te reageren . Ik heb echter reeds 5x een aanmaning gekregen met de dreiging van oplopende kosten en vermelding uit het Burgerlijk wetboek.
  Het opgegeven mailadres bestaat ook niet
  MVG Lucia

 5. Goede middag heb enkele weken een gratis staal aangevraagd maar tot op heden niets ontvangen. Krijg wel rekeningen toe gestuurd zelfs met dreigingen nu .wat moet ik doen??
  Vriendelijke groeten

 6. Ik heb enkele maanden geleden besteld bij dragon slimXTreme. Ik heb dat ontvangen en betaald. Ik heb nog altijd geen resultaat van het het gebruiken van de producten. Maar dat is het punt niet. Deze morgen kreeg ik opnieuw een pakketje met daarin een doosje dragonSlimExtree. 60 stuks voor een bedrag van ‘met verzendkosten ‘ 187,00€. Er staat als contract datum 18-06-2016. Ik heb al maanden geen contact meer gehad. Wat kan ik nu het beste doen ?

  • Bij ons juist het zelfde ook eerst uitgeprobeert en een paar maand later
   Terug zo een paketje met daarin een doosje van dragon slimXtreme 60 capsules wat moet ik nu doen

 7. hallo
  ik krijg hier nu al voor de 3 keer een aanmaning dat ik niet betaald zou hebben maar ik kan toch moeilijk voor een produckt betalen als ik niks heb besteld of heb ontvangen als ik nung een aanmaning krijg stap ik naar mij advocaat ik vind dit echt niet kunnen een bende oplichters zijn het ls ik iets besteld had zou ik het met veel plezier betalen maar betalen voor wat ik niet heb gekregen nee sorry dat gaat er over ik hoop dat dit opgelost wordt

  • Jij niet alleen ,denk dat we massaal naar de radio moeten stappen want die adressen kloppen toch ook niet en ongevraagd iets opsturen moet je toch niet betalen,deze zaak is niet koosjer!

 8. Ik kreeg 14dagen geleden een zogezegd gratis proef pakket dat ik helemaal niet had besteld en er dan nog 38 euro moest voor betalen!vandaag in de bus daarvan een aanmaning en een nieuw doosje van maar liefst 187euro,wat doe ik daarmee?want ik heb dit niet gevraagd en ga er ook niet voor betalen

  • Heb dit ook aan de hand. Ik betaal niet stuur ook niks terug kost 40€ naar estonia. Krijg aanmaningen , maar doe hier niets mee. Als ze ooit verder gaan zijn we met genoeg mensen om te bewijzen dat we recht in onze schoenen staan.
   Deze zaak is pure oplichting

 9. Ook ik stonk erin bij die zwendelfirma. Proefpakketje 6,95 en je zit vast aan dure maandpakketten ad 40 euro. Maar…gelukkig hebben wij wetten die toch iets anders eisen dan hoe postorderbedrijven de klant (kunnen) bedriegen/bestelen, zoals Derma Supreme en consorten. Mijn vakantiegeld heb ik bewaard voor een eventueel proces tegen de firma! Ik heb sowieso al consumentensites geraadpleegd, wetboek doorgeworsteld en andere kanalen.

 10. Tja…. ook ik zit zwaar in sh.t wegens een proefpakketje, deze is van Derma Supreme. Vlak voor het pakket binnenkwam las ik al veel klachten over dit bedrijf dus besloot ik directe stopzetting van verdere zendingen vanwege de toch wel hoge prijs! Mooi niet. Mijn verzoek daartoe werd niet gehonoreerd, de pakketten bleven komen. En de rekening die ik weigerde vanwege niet bestelde pakketten liep op. Ben zelfs telefonisch bedreigd door een of andere medewerker die wel ff zou langskomen om de rekening te innen. Ook telefonisch hetzelfde verhaal. Maffia! Maar ik heb mijn maatregelen wel genomen. Maar nu kwam er nog een extra incassobureau in actie t.b.v. Derma Supreme waardoor de rekening is opgelopen tot bijna 400 euro…Tja, je slankt al meer af van deze ellende dan van hun product. Maar er zijn wel strikte consumentenregels betreffende dit soort bedrijven en ik geef liever meer uit aan een goeie advocaat dan aan die Dermate Superellendige firma!

 11. Eindelijk heb ik niets besteld ,gewoon gekeken op de reclame van facebook ,je moest allen verzendkosten betalen .
  Kreeg dit toch thuis toegestuurd en moest 38euro betalen ,heb dit betaald om geen moeilijkheden te krijgen .
  Paar dagen later weer een pakje en moest 187euro betalen ,heb dit pakje terug gestuurd en eenmail gezonden .
  14 dagen later kreeg ik van hen een aanmaning dat ik direct moet betalen , heb terug een mail gezonden .wat kan ik nog verder doen .

  • Ik heb precies het zelfde gehad, heb het gisteren gaan betalen 38 euro en omdat ik het niet op de datum heb overgemaakt krijg ik een aanmaning van 187 euro. heb contact opgenomen met de consumentenbond en hun hebben mij geadviseerd voor een product dat je nooit besteld heb ook niet hoef te betalen en dat ik een mail naar hun moest sturen (dreigend) ik heb de overschrijving naar hun nog kunnen annuleren. en staat mij 38 euro terug op mij rekening gelukkig.
   wat is hun mailadres?

 12. Ik had gewoon de advertentie gelezen maar toen ik zag dat ik port kosten moest betalen dit niet aangevraagd , nu kreeg ik de week erop die pillen en een factuur erbij , deze vertikte ik om te betalen , €38 voor iets wat ik niet bestelde , na veel e-mails heen en weer kreeg ik een document om te lezen en te tekenen en nu hebben ze alles geannuleerd maar krijg nu vandaag de melding dat ik dat potje moet terug sturen naar Estonia , even research gedaan en dat terugsturen kost al meer dan de factuur die ik eerst kreeg maar weigerde te betalen , iemand dit meegemaakt ?

  • ik heb ook een pakketje ontvangen en niet besteld,mail gestuurd naar hen moet het terug sturen en het bewijs ervan doormailen zeggen ze.
   Ik lees hier dat het 40 euro kost!! Dit ben ik wel niet van plan

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in