Knee Active Plus

Knieklachten komen niet alleen veel voor sporters, ook thuis kun je een ongelukkige beweging maken. Ook overbelasting kan zorgen voor klachten aan de knie. De Knee Active Plus is een magnetische band die de kniegewrichten moet versterken en die de pijnklachten daarmee oplost.

Wat is de Knee Active Plus?

De Knee Active Plus is een band die je om je knie aanbrengt. In deze band zitten tien verschillende magneten. Deze verwarmen de knie en versterken zo de kniebanden.

De Knee Active Plus komt in één maat en je loopt hierdoor het risico dat deze te groot of te klein is.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Het is niet bekend welk bedrijf precies achter de Knee Active Plus zit. Op verschillende websites zijn veel verwijzingen naar Polen, zoals Poolse namen van gebruikers, maar het is niet duidelijk of het product ook uit Polen komt.

De fabrikant beweert dat de Knee Active Plus is uitgevonden door ene Professor Marc Achterberg, maar deze lijkt niet te bestaan.

Knee Active Plus review
Knee Active Plus review

Voor wie is de Knee Active Plus geschikt?

Er zijn geen contra-indicaties tegen het gebruik van de Knee Active Plus. Toch raden we je aan om altijd een arts te bezoeken als je last hebt van je knie. Als er een beschadiging is in je gewricht, dan is er mogelijk een andere behandeling nodig dan het gebruik van een magneetband.

Is de Knee Active Plus effectief?

Er is onderzoek gedaan naar het effect van magneetbanden. Uit een van de onderzoeken blijkt dat magneten kunnen helpen om de pijn te verminderen, maar dit is mogelijk een placebo-effect (bron). Een andere studie lijkt dit te bevestigen en geeft aan dat er geen voordelen zijn van een magneetband (bron).

Er gaat mogelijk meer effectiviteit uit van een techniek waarbij magneten aan en uit worden gezet. Bij deze techniek is wel een bewezen effect gezien op de stevigheid van de kniegewrichten (bron).

Al met al is er onvoldoende bewijs om te denken dat Knee Active Plus effectief zal zijn. Als je last hebt van je knie, kun je dus maar beter gewoon naar een arts gaan of terugvallen op bewezen technieken als braces.

Knee Active Plus ervaringen
Knee Active Plus ervaringen

Wat kost de Knee Active Plus?

Op een van de websites waar de Knee Active Plus wordt aangeprezen, zie je een prijs van €37. Op het moment dat je uiteindelijk betaalt, is de prijs opgelopen tot €86. Je bestelling wordt dan wel gratis verstuurd.

Voordelen

De Knee Active Plus is erg eenvoudig in het gebruik. Het is makkelijk om de magneetband aan te brengen.

Nadelen

De magneetband is soms zichtbaar als een soort bult op de knie. Verder zijn de verkoopmethoden van de Knee Active Plus wat schimmig. Zo wordt de prijs steeds hoger naarmate je verder in het verkoopproces komt. Ook is het middel zogenaamd ontwikkeld door een arts die niet bestaat.

Conclusie

Er is geen reden om aan te nemen dat de Knee Active Plus ook echt werkt. Er gaat geen positieve werking uit van het tegen je lichaam aanhouden van magneten. Dit verandert pas op het moment dat je deze magneten afwisselend aan en uit zet.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelTarwe, Spelt of Glutenvrij, wat moet je eten?
Volgend artikelPromagnetin

260 Reacties

 1. Ik wil dit product graag testen. Ik heb artrose in mijn knie en ik wil graag blijven bewegen.Een nieuwe knie is een grotev stap wvaar ik erg tegen op zie.

 2. Ik zou graag dit produkt willen ontvangen voor mijn liefste moeder die al jaar en dag klaagt van pijn in de knieen.mijn lieve moeder is 64j. Jong en wil uw magnetische knieband uitproberen.
  Ik danku bij voorbaat,
  Met vriendelijke groetjes,
  Zohrie rachid.

 3. Ik zou de Knee Active Plus graag willen uitproberen.
  Ik heb sinds een jaar last van slijtage in de knie, maar zou zó graag weer willen gaan dansen, of andere activiteiten gaan doen.
  De behandelingen via de fysio bracht geen verlichting.

 4. Pijnklachten als gevolg van slijtage van de knie worden toegewezen aan de leeftijd. Vervanging van de knie is echter (nog) geen optie daar de klachten nog niet ernstig genoeg zijn (o.a. geen “slot-klachten”) én gezien de leeftijd (…).

  Als begin-vijftiger wil ik natuurlijk graag kunnen blijven sporten en ik ben dan ook op zoek naar mogelijkheden om de pijnklachten wat te kunnen verminderen.

 5. Ivm met oude herstelde kniebreuk nu slijtlagen aan het kraakbeen en zou het zou graag de magnetische knieband willen uitproberen

 6. Door in het verleden zwaar dakwerk verricht te hebben, is vooral mijn rechter knie een wraak, doet veel pijn, kraakt bij het lopen, een orthopedisch chirurg wilt een kijkoperatie inplannen waar een college negatieve ervaringen mee heeft.

 7. Ik zou graag dit product uitproberen, omdat ik veel hinder ondervind van mijn li-knie, stijfheid en moeilijk lopen door artrose, een dikke knie met vocht hierin maakt bewegen nog moeilijker, werk in een verpleeghuis, dus veel zware zorg, waardoor dit het niet gemakkelijker maakt te functioneren zoals ik zou willen.
  Alvast bedankt

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in