Koken met Irene Uitslag Prijsvraag

Heb je meegedaan aan de prijsvraag van Irene? De opdracht was om de persoonlijkheid van Irene te beschrijven. Er zijn veel inzendingen binnengekomen, en wie kan beter beoordelen of de omschrijvingen kloppen dan Irene zelf? In totaal zijn er 5 boeken van de nieuwste boeken ‘Koken met Irene’ te winnen. De vijf winnaars zijn:

Romy de Bruin

In de prijsvraag wordt een omschrijving van Irene gevraagd. Bij deze wil ik dat graag doen. Niet alleen vanuit de website, maar ook vanuit mailcontact en haar vorige 2 boeken. De beschrijving die ik aan Irene geef is allereerst betrokken. Aan haar mailcontact merk je de betrokkenheid en de passie om mensen verder te helpen met de klachten waar zij mee komen. Zij gaat verder dan het reguliere en met haar boeken en website durft zij het aan om de voedselfeiten die volgens het voedingscentrum aanbevolen worden, te weerleggen. Heel erg fijn omdat er binnen het reguliere veelal slechte middelen aangeraden worden zonder enige voedingswaarde. (Light producten, koemelk, tarwe enz). Blijkt achteraf dat velen, waaronder ik, er niet tegen kunnen. Verder lijkt zij mij een erg actief persoon die haar gezinsleven goed kan combineren met werk. Haar dochter komt ook voor op de foto’s in haar vorige boeken. Zij is miss natural 2012 (terecht) en die titel past haar goed. Zij is een sterke vrouw die zich ook kwetsbaar durft op te stellen. Zij praat open over haar dislexie ( ik spel het niet juist maar weet zo snel niet hoe het wel moet zijn) en vraagt hulp aan haar volgers qua recepten en ideeen voor haar nieuwe boek. Top dat haar lezers mee mogen denken en brainstormen. Ik kan nog melden dat zij ook lezingen en workshops geeft die ik zeer interessant vind en waarvan ik hoop dat ze dat nog meer in het land gaat doen. ( schoonheidsspecialistes, wellnesscentra enz) ik hoop stiekem op een eigen tijdschrift van Irene zodat ik vaker stukken kan lezen. Ik weet dat zij door haar dochters allergieen hiermee is begonnen en erin is doorgegaan wat ik super vind. Nu dit zo terug lezende lijk ik wel een stalker, zoveel weet ik van haar… Ik zal haar werk blijven volgen en hoop dat ik dit kookboek mag winnen en dat er nog velen mogen volgen.

Irene: Ze kent me duidelijk iets beter omdat we al mail contact hebben gehad, ze heeft goed opgelet want mijn karakter klopt, maar wat ik heel leuk vond is dat ze hoop dat ik een tijdschrift ga ontwikkelen, en de humor van de stalker erbij.

koken irene

Nomie van der Munnik

Dit is pas een leuke uitdaging, en volgens mij voor jou ook super om alle reacties te lezen. Hierbij mijn poging je zo goed mogelijk te omschrijven:

 • Je bent een positief mens. Je gelooft in oplossingen! Op je foto straal je dat ook uit.
 • Je bent een doorzetter. Honderden boeken doorspitten om uit te zoeken hoe het echt zit, wow!
 • Je bent intelligent. Je weet alles wat je geleerd hebt over te brengen in begrijpelijke taal, dat kan niet iedereen.
 • Je bent nieuwsgierig. Je blijft leren, lezen en onderzoeken.
 • Je bent ondernemend. Twee boeken uitbrengen, lezingen en cursussen geven, workshop(s) organiseren, dat is niet niks.( 4 inmiddels, wat minder goed opgelet haha)
 • Je staat met beide benen op de grond. Geen zweverig gedoe, maar feiten en bewijs.
 • En last but not least: Je bent liefdevol. In plaats van een hekel aan de dochter te krijgen tijdens haar huilperiode, ben je gaan zoeken naar een oorzaak.
 • Ik hoop dat je je herkent in mijn omschrijving. En natuurljk hoop ik stiekum op het winnen van je boek :-).

Irene: Mooi duidelijk opgeschreven met groen steekwoorden en klopt gewoon

Esther Potter

Persoonlijkheid Irene

Spontaan en vrolijk, laat zich (volgens mij) niet snel uit het veld slaan.
Is een volhouder, leergierig, behulpzaam en zorgzaam.
Zeer geïnterresseerd in alles op ‘t gebied van gezondheid en eten.
Volgens mij is ze ook wel stressbestendig en flexibel.
Ik denk dat ze ook best een leuke vriendin is waarmee je kunt lachen
En altijd in is voor een goed gesprek.
Kortom: Ze lijkt me een leuk mens die ik wel in mijn vriendenkring zou willen hebben!

Irene: Deze klopte maar wat het ander maakte en me daarom aansprak was de zin met leuke vriendin.

Monique van der Vloed

Irene is een gepassioneerd mens die zich met haar hele hart ,ziel en zaligheid stort op wat haar gelukkig maakt: bezig zijn met voeding,mensen en gezondheid! Koken,en daarmee andere mensen kunnen inspireren is haar missie. Ik herken heel veel van haar ook in mijzelf! We hebben dezelfde liefde : mensen aan een gezonder eet en leefpatroon helpen !

Irene: Kort en krachtig en leuk de vergelijking met haar zelf dat sprak me aan.

Johan

Omdat ik graag je boek wil winnen hierbij een omschrijving van jezelf, tenminste zoals ik je inschat.

 • levendig en charmant type
 • vaak onzeker en twijfelt over jezelf. Je hebt veel bevestiging nodig van anderen.
 • altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging
 • vrolijk en enigszins kinderlijk type (een tikje kinderlijk in de thuissituatie in mijn werk zeker niet, wel veel humor in mijn werk stoppen)
 • je wilt kansen grijpen en meerdere dingen tegelijk doen
 • je bent zeer opmerkzaam en niets ontgaat je
 • je kan anderen vaak intuïtief begrijpen
 • je hebt de neiging manipulatief, omslachtig en indirect te zijn (deze zin klopt niet, maar is wel gedurfd omdat hij ook negatieve dingen opschrijft, kan beter zijn dat ik
 • dingen op een vriendelijke manier naar mijn hand wil zetten en als het niet lukt laat ik het los, zal mensen nooit mnupuleren)
 • je hebt een voorkeur voor verhalen vertellen, draait soms om de dingen heen
 • behoefte aan aandacht
 • snel en scherpzinnig type
 • eerst reageren en dan pas nadenken, impulsief en omstuimig
 • je gaat ervoor en wilt winnen in conflicten

zo, dat was mijn lijstje, klopt het een beetje?

Irene: Ik heb Johan gekozen omdat ik het wel cool vond dat hij ook negatieve dingen heeft opgeschreven. In zin is half waar naar mijn gevoel, maar verder vind ik het erg goed beschreven.

Alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen van Irene.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in