Recepten: Koken met Olijfolie

Koken met olijfolie is in Nederland nog lang niet zo ingebakken als bijvoorbeeld in de mediterrane keuken. Je kunt olijfolie natuurlijk gebruiken in een sla dressing maar weinig mensen weten dat je er ook heel goed in kunt bakken en braden. Het grote voordeel van olijfolie is dat er veel onverzadigde vetten in zitten die goed zijn voor je gezondheid, in tegenstelling tot de dierlijke verzadigde vetten die vaak in boter zitten. Daarnaast kan je olijfolie tot een hogere temperatuur verhitten dan boter waardoor je vlees mooi dichtschroeit zodat de smaak behouden blijft.

Maar welke olijfolie gebruik je om te verhitten en welke olijfolie is lekker in een salade? Chefkok Jasper laat in deze Web TV aflevering zien hoe je op een makkelijke manier een lekkere maaltijd kan maken met olijfolie.

in samenwerking met mediaplanet online

5 Reacties

  1. ik gebruik al jaren geen boter meer om te bakken maar olijfolie. Vooral olijfolie extra vierge is mijn favoriet. Voor salades gebruik ik vaak fetakaas in olie. In een glazen pot in het koelvak van de supermarkt.

    Lekker en gezond!

    Anne

  2. Ik gebruik al jaren olijfolie om de dagelijkse (avond) maaltijd te bereiden. Het is erg gezond en makkelijk in gebruik.

    Meer tips en recepten zijn welkom wat mij betreft!

    Mariska

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in