Kokosnoot Kokosolie en Kokosdrank

In Nederland hebben we er nog niet van gehoord, maar aan de andere kant van het water heeft het inmiddels een plaats tussen de low carb dieten veroverd: het kokosnoot dieet van Cherie en John Calborn.

Dit low carb dieet wijkt in principe niet zoveel af van de andere low carb dieten (zoals Atkins, het High Proteine Dieet of South Beach). Bij het kokosnoot dieet is het echter heel belangrijk om dagelijks enkele eetlepels kokosolie te gebruiken. Hoewel kokosolie hoog is in verzadigde vetten, beweren de auteurs dat het essentieel is bij vetverbranding. Dit komt omdat de vetmoleculen in kokosolie behoren tot de medium chain triglycerides (MCT’s). Deze worden heel snel omgezet in energie en veel sneller verbrand dan andere vetten. Kokosolie, gecombineerd met een low carb dieet met alleen goede koolhydraten, verbrandt volgens de auteurs het vet nog sneller.

Afvallen met Kokosolie

Bij het kokosnoot dieet gaat het niet zo zeer om de kokosnoot, maar meer om de olie die afkomstig is van de kokosnoot. Het is wetenschappelijk bewezen dat kokosolie kan helpen om overgewicht te verliezen, of in ieder geval minder snel aan te komen. Maar waaraan heeft kokosolie deze afslankende eigenschap te danken? Ten eerste bevatten de MCT’s  van kokosolie minimaal 10% minder calorieën dan andere vetten. Als we het navragen blijkt dat bekende vetten zoals olijfolie ongeveer 10 calorieën per gram bevatten. MCT’s in kokosolie bevatten slechts 8,3 calorieën per gram. Dit is dus ruim 10% minder. Als je bepaalde vetten in een aangepast voedingspatroon gaat vervangen voor kokosolie val je dus sneller af. Kokosolie is een vetproduct dat voor 100% uit vetten bestaat. Net zoals bijvoorbeeld olijfolie. En, veel mensen weten al dat vetten meer calorieën bevatten dan koolhydraten of eiwitten. Vetten bevatten gemiddeld 9 kcal (= kilocalorieën oftewel 1000 calorieën) per gram, koolhydraten 4 kcal per gram en eiwitten ook 4 kcal per gram. Een Canadees onderzoek dat is uitgevoerd door  Peter Jones en Marie Pierre St Onge van de McGill universiteit in het Franstalige Quebec toont zelfs aan dat je met MCT’s obesitas kunt bestrijden. Een Spaans onderzoek tootnt aan dat met kokosolie de vetreserves van ratten verminderde.

De waarheid over vetten

Wil je meer weten over kokosolie en vetten in het algemeen? Dan het het boek “de waarheid over vetten” een must. Wil je bijvoorbeeld weten of je van vet eten “vet wordt” ? Of onverzadigde vetten gezonder zijn dan verzadigde vetten ? Wat de échte invloed is van verzadigd vet? Hoe gevaarlijk zijn verzadigde vetten nu echt? In “de waarheid over vetten” wordt het allemaal duidelijk.

Bestel het Kokosolie Dieetboek bij bol·com

The Coconut Diet
The Coconut Diet
Cherie Calbom

Pluspunten van Kokosolie ten opzichte van andere olie

– Kokosolie wordt niet opgeslagen als vet
– Kokosolie zorgt voor een meer warmte in je lichaam
– Hierdoor krijg je een betere vetverbranding
– Met kokosolie verbrand je meer vet
– Kokosolie bevat minder calorieën dan andere vetten
– Kokosolie wordt  gebruikt als energie
– Kokosolie zorgt door door een verhoogd metabolisme
– Kokosolie zorgt voor een hogere calorieverbranding

Wat is jouw ervaring met het Kokosnoot Kokosoliedieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

3 Reacties

 1. Ik gebruik enkele maanden kokosolie.
  Bak mijn bacon en eieren elke morgen.
  Middag mijn groente smoren in de olie.
  Eet weinig koolhydraten.
  Als ik erg strikt let op de koolhydraten val ik zo af.
  Bij honger gevoel eet ik soms een eetlepel kokos vet.

  Heb minder honger gevoel val niet af maar belangrijker ik kom niet aan.

 2. Interessant stuk :-) Ben me eens gaan verdiepen in de kokos en wat je er allemaal mee kunt doen. Blijkt dat kokosolie zeer gezond is. Doe jullie voordeel ermee :-)

 3. Vandaag 10-04 in De Telgraaf bijlage Het Hart Pagina 12 staat over cocosolie, dat het niet een goede (betere) onverzadigs vetzuur is! Je kunt er dus beter niet in bakken schrijven ze!! Hoe zit dat nu eigenlijk? Vriendelijke groet Marijke

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in