Koolhydraatarm 30 dagen Menu

1Kookboeken met koolhydraatarme recepten zijn er in overvloed. Dit is niet voor niets. Als je de recepten en menu’s in zo’n boek strikt volgt, dan kun je relatief makkelijk gewicht verliezen. Nieuw in de reeks met kookboeken is het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu, geschreven door Heiko Hartsuijker en Timo Breemen. Voegt dit boek iets nieuws toe aan het bestaande lijst met kookboeken? Dat lees je in deze review.

Wat is het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu?

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is een receptenboek met daarin verschillende koolhydraatarme recepten. Door het menu in het boek te volgen zou je volgens de auteur af moeten vallen. Er worden geen harde beloften gedaan over het aantal kilo’s dat je kwijt kunt raken met het menu, maar uit klantervaringen blijkt dat je meer dan een kilo per week kunt verliezen.

Het receptenboek bevat vier verschillende weekmenu’s met koolhydraatarme recepten. Het e-book bestaat uit 94 pagina’s waarin de weekmenu’s, recepten etc. worden beschreven.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Als je het receptenboek bestelt, krijg je op het moment van schrijven ook nog een aantal bonussen. Als eerste krijg je een aantal recepten voor smoothies. Als tweede krijg je een boodschappenlijstje voor de menu’s. Het derde is een boek met achtergrondinformatie over het koolhydraatarme dieet dat je aan het volgen bent.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is geschreven door Heiko Hartsuijker en Timo Breemen. Een korte zoektocht leert ons dat Heiko voor verschillende online marketing bedrijven werkt. Timo heeft naar eigen zeggen al meer dan tien jaar ervaring als personal trainer.

Voor wie is het boek geschikt?

Op de website wordt nadrukkelijk genoemd dat het product ontwikkeld is voor vrouwen. De recepten zijn hier ook wel enigszins op aangepast als het gaat om de portiegrootte. Vrouwen hebben doorgaans wat minder calorieën nodig dan mannen. Ben je een man en wil je de recepten toch proberen, dan kan dat best. Je zult dan alleen even contact moeten zoeken met Heiko en Timo om te vragen hoe je de grootte van de recepten aan moet passen. De ervaring leert dat de heren erg behulpzaam zijn.

Verder is het verstandig om met een arts te overleggen als je de recepten wilt gebruiken als je last hebt van diabetes type 1 of een nieraandoening. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kun je beter eerst met een dokter overleggen, omdat je dan meer en andere voedingsstoffen nodig hebt.

Is het Koolhydraatarm 30 dagen menu effectief?

Eerst de basis; koolhydraatarme diëten zijn effectief. Dit is in verschillende wetenschappelijke onderzoeken bewezen (bron, bron). De effectiviteit lijkt wel af te hangen van de stofwisseling van je bloedsuiker. Bij mensen die een goedwerkende stofwisseling hebben, is een dieet dat laag is in vetten effectiever (bron).

Die resultaten werden ook behaald door onze proefpersonen. Deze zes vrouwen volgden een volledig menu van vier weken. Zij verloren iets minder dan een kilo per week en waren gemiddeld 3,6 kilo kwijt aan het eind van de periode.

De proefpersonen vonden de recepten goed te volgen. Wel kostten de meeste recepten iets meer dan het kwartier dat beloofd werd op de website. Dat is echter geen probleem als je wat grotere porties kookt. Een ander nadeel is dat er in veel recepten relatief veel verschillende ingrediënten zitten. Hierdoor blijf je soms met restjes zitten.

Een derde punt is dat er weinig verschillende recepten zijn. Dit maakt het lastig om lekker te variëren. Dit is zeker lastig als er ook nog een paar gerechten bij zijn die jij (of je tafelgenoten) niet zo graag lusten.

Wat kost het Koolhydraatarm 30 dagen Menu?

Je kunt het e-book voor €37 bestellen. Je kunt betalen met iDeal, Bancontact, Sofort, PayPal of met een ouderwetse bankoverschrijving.

Voordelen

De recepten in het boek vereisen geen ingewikkelde kooktechnieken. De meeste recepten kosten twintig minuten of minder aan voorbereidingstijd. Af en toe moet je nog wel even iets in de oven zetten.

Waar andere kookboeken soms alleen recepten geven, biedt het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu ook wat meer achtergrond over je stofwisseling in een van de bonusproducten. Dit is handig als je zelf wilt gaan variëren met gezonde recepten.

Nadeel

Het boek is alleen als PDF (digitaal) te krijgen. Sommige mensen hebben liever een papieren boek dat ze open kunnen slaan. Vooral bij het koken is dit handig, omdat je dan niet met vieze handen je telefoon of tablet hoeft te ontgrendelen. Doordat je geen papieren boek krijgt, is het product misschien iets aan de prijzige kant.

Conclusie

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu doet wat het belooft. Je krijgt een groot aantal goede recepten voor gezonde tussendoortjes en ontbijtjes. Een belangrijk nadeel is verder dat er geen papieren boek beschikbaar is. Dit is wat onpraktisch. Als je aan het koken bent, heb je toch liever een boek dat je open kunt slaan.

Belangrijkste is natuurlijk dat de proefpersonen wel een goed resultaat boekten met de recepten. De recepten zijn niet ingewikkeld. De meeste recepten kosten ongeveer twintig minuten voorbereidingstijd (exclusief soms wat oventijd) en dat betekent dat je zonder een al te grote tijdsinvestering veel gezonder kunt eten.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelKeto Burn Formula Review en Ervaringen
Volgend artikelProlesan Pure Review en Ervaringen
koolhydraatarm-30-dagen-menuHet Koolhydraatarm 30 Dagen Menu doet wat het belooft. Je krijgt een groot aantal goede recepten voor gezonde tussendoortjes en ontbijtjes. Een belangrijk nadeel is verder dat er geen papieren boek beschikbaar is. Dit is wat onpraktisch. Als je aan het koken bent, heb je toch liever een boek dat je open kunt slaan. Belangrijkste is natuurlijk dat de proefpersonen wel een goed resultaat boekten met de recepten. De recepten zijn niet ingewikkeld. De meeste recepten kosten ongeveer twintig minuten voorbereidingstijd (exclusief soms wat oventijd) en dat betekent dat je zonder een al te grote tijdsinvestering veel gezonder kunt eten.

21 Reacties

 1. Ik ben op zoek naar koolhydraatarme weekrecepten zodat je niet zelf uit hoeft te zoeken wat te eten. Dit boek lijkt me wel wat, zou het graag willen proberen!

 2. Ik ben een vrouw van 64 jaar en heb de nodige kilo’s erbij gekregen in de overgang zonder dat ik overmatig heb gegeten oid. Vooral de streek rond de maag , wat ik een “overganglijf ” noem

 3. Hallo, Graag zou ik aan de test mee willen doen. Ik ben een vrouw van 53 jaar. Merk dat de kilo’s steeds makkelijker blijven hangen. Vooral op de buik en heupen. Hier heb ik last van. Voel me vaak opgeblazen en heb weinig energie. Ook vind ik belangrijk om er slank, gezond en fit uit te zien. Ik heb alle info gelezen over het 30 dagen boek en dit sprak mij erg aan.Denk dat het ook past bij mijn leefstijl. Eigenlijk ben ik niet zo van het dieeten en doe dit ook eigenlijk nooit. Ben dus wel kritisch maar ook gemotiveerd en benieuwd of het werkt.
  Hoor graag van jullie.

 4. Ik zou graag meedoen als testpersoon.
  Wat mij zo mooi lijkt is een compleet menu, waarbij je zelf het “ei” niet meer hoeft uit te vinden, want dat vind ik lastig en houd mij tegen.

 5. Graag zou ik meedoen aan het testen. Ben zoekende naar een gezonde, niet te lastige manier om wat kilo’s kwijt te raken. Daarnaast moet de rest van het gezin mee kunnen eten, bijvoorbeeld door extra koolhydraten op hun bordje te scheppen.

 6. Ik zou graag als testpersoon dienst willen doen. Ik durf het nog niet aan om zoveel geld aan recepten uit te geven. Ik heb al een flink aantal kookboeken staan, maar gebruik er maar weinig. Ten eerste is het vaak niet duidelijk hoeveel koolhydraten/eiwitten en vetten er in een portie zitten. Ten tweede omdat je er vaak exotische ingrediënten voor nodig hebt en ten derde omdat mijn man en kids ook moeten mee eten. Ik wil echter wel bewuster bezig zijn met mijn voeding, dus zou dit graag willen proberen als testpersoon.

 7. Ik ben me al weken mentaal aan het het voorbereiden om te gaan starten met een koolhydraatarm dieet. Iemand die ik ken heeft haar ideale gewicht erdoor gekregen. Voor mij zou dit de enige optie zijn om tóch gewicht te verliezen, omdat ik van mijn specialist geen “honger”-dieet mag volgen. Dit is precies het duwtje wat ik nodig heb. En ik vind het ook belangrijk dat mijn man ook gewoon mee kan eten.

 8. Beste,
  Ik zou graag willen deelnemen als testperoon.
  Ik probeer al een hele tijd te vermageren maar dit lukt. Ik zou zo’n 20kg willen afvallen.

  Mvg

 9. Ik zou heel graag het boek willen uitproberen ik kamt al jaren met overgewicht . En we zouden voor een kindje willen gaan maar eerst moeten er flink wat kilo s terug af . Dus zou ik het zeker uit willen testen graag

 10. Graag wil ik dit boek proberen. Want het zelf bedenken van een dag menu lukt mij gewoon echt niet!!
  Het thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat ik nu echt wat moet afvallen!!

 11. Ik wil samen met mijn vrouw in het nieuwe jaar startend 1 januarie 10 tot 20 kilo per persoon gaan afvallen.

  Horen veel goeds over het koolhydraadarm dieet dus gaan wij daarmee aan de slag.

  Groet john

 12. Ik heb sinds een paar jaar hartfalen en ben daarom zoutarm. Dit zijn rest schade van een chemo van b kanker 4 jaar geleden. Maar sinds een paar weken heb ik nu ook diabetes 2 erbij. Het is erg lastig om nu wat leuks te maken met eten. Dus ik hoop met deze methoden en leuke ideeën weer zin er in te krijgen.

 13. Ik zou mij graag als test persoon willen opgeven en wel hierom, ik kamp al jaren met overgewicht en heb van alles al geprobeerd, maar ik val telkens terug . Nu wil ik mijn levensstijl omgooien en denk dat dat vol te houden is doordat je geen honger hebt oa. En gezond voor lichaam en geest, dus vandaar

 14. Ik ben hier wel nieuwsgierig naar, begin nu net met koolhydraatbeperkt/arm eten en dit boek zo daar wel erg handig bij zijn. :)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in