Koolhydraatarme Recepten

Tja, koolhydraatvrij, koolhydraatarm, het is helemaal hot en iedereen wilt ermee scoren. Ik zelf ben meer van eet alles, maar met mate, snoep 1 dag in het weekend en ga bewegen. Eigenlijk moet ik dat “eet alles met mate” toch nuanceren. Want zoals jullie weten, promoot ik het zo naturel mogelijk eten. Zonder pakjesgemakjes en daarmee bedoel ik de zogenaamde wereldgerechten en breek je week pakjes. In mijn weekendvrijdieet zijn er dagen die koolhydraatarm zijn en de eerste week zelfs eiwitarm. Maar daarna ga je toch echt langzaam koolhydraten toevoegen. Dus je kunt bij mij varieren met dieten, hihi.

In deze column geen recept zonder koolhydraten, maar laat de couscous weg en je kunt het zo gebruiken wanneer je koolhydraatarm wilt eten. De aubergine bevat koolhydraten omdat hij gepaneerd is. Ergo zonder couscous heb je dus een koolhydraatarme avondmaaltijd.

Lamskotelet met groenteschotel

2 personen
Benodigdheden
1 aubergine
1 courgette
1 zoete paprika
1 bolletje knoflook
4 tomaatjes
100 gram couscous, wellen met 250 ml warm water
2 eetlepels (olijf) olie
4 lamskoteletjes
1 theelepel gedroogde koriander
diep bord vol met bloem met een snufje zout en flink wat peper en 1 eetlepel gedroogde oregano
diep bord met 2 losgeklopte eieren
diep bord vol met panko=Japanse paneer lekkerder dan de gewone paneermeel

Bereiden

Was en droog de aubergine, snij de groene punt eraf en snij in plakken. Leg een laag aubergine in een vergiet, strooi er een laagje zout over, dan weer een laagje aubergine, totdat de aubergine op is. Dek af met een deksel, waarmee je af en toe flink op de aubergine kunt duwen. Dan komt zoveel mogelijk van het bittere vocht eruit.

Was en droog de courgette, snij kop en kont eraf en snij in niet te dikke plakken.
Was en droog de rode paprika en snij in niet te kleine stukken.
Haal de lamskoteletjes vast uit de koelkast zodat ze niet te koud zijn wanneer je ze wilt bereiden.

Pel de bol knoflook en bak de teentjes in zijn geheel in 8 minuten in de actifry of in een koekenpan met 1 eetlepel olie. Wanneer je de actifry gebruikt kun je hierin ook de halve tomaatjes gaarbakken zonder de pendelarm in 7 minuten. Anders in de oven 15 minuten op 180 graden.

Verwarm een flinke laag olie in een grote pan.
Dep de plakken aubergine droog en haal ze plakken eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Frituur de plakken, wanneer ze gaar en bruin leg ze dan op keukenpapier om het meeste vet te laten absorberen door het keukenpapier.

Wok ondertussen de plakken courgette, uiringen en de paprika gaar, zorg dat alles heel blijft. Bak de lamskoteletjes in een andere koekenpan.
Zet ondertussen ook borden in de oven op 50 graden, anders koelt je eten helemaal zo snel af.

Leg de gebakken aubergine plakken op het warme bord als een cirkel. Leg in het midden van de cirkel de andere groente en schep daarop de couscous. Leg de lamskoteletjes er mooi op.

Eet smakelijk

Elisabeth©

PS, voor de lezers op deze site, het aparte bericht over de eierkoeken was helaas een 1 april grap verzonnen door mij.

3 Reacties

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in