365 Koolhydraatarme Recepten

Onlangs schreef Columniste Elisabeth van der Ark al een column over Koolhydraatarme recepten. Mede door het dr. Frank Dieet worden we ons steeds meer bewust van het verband tussen Koolhydraten en overgewicht. Tijd voor een aantal kookboek boordevol koolhydraatarme recepten,  Nicola Graimes heeft er twee geschreven.

365 Koolhydraatarme Gerechten

Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die graag wil afvallen of een gezond gewicht wil behouden door minder koolhydraten te eten. Als u denkt dat een voedingspatroon met weinig koolhydraten inhoudt dat u grote hoeveelheden ongezond vet voedsel kunt eten, dan vergist u zich!

365 koolhydraatarme recepten

365 koolhydraatarme
gerechten Nicola Graimes
Kijk op Koolhydraten

Kijk op Koolhydraten
Nicoline Duinker-Joustra

Het gaar erom dat u de juiste soort koolhydraten eet, met goede bronnen van eiwitten en vet erbij. Een overdaad aan bewerkte voedingsmiddelen kan leiden tot overmatige insulineproductie en sterke schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijgt u last van pieken en dalen in uw energiepeil, trek in zoetigheid en een knagend hongergevoel. Als u zich richt op koolhydraten uit onbewerkte voedingsmiddelen en deze in de juiste hoeveelheden eet, houdt u uw bloedsuikerspiegel stabiel, heeft u veel meer energie en krijgt u minder snel honger. Dit zijn allemaal essentiële factoren om met succes gewicht te verliezen en slank te blijven. Dit boek biedt u 365 heerlijke, trendy recepten en een verantwoorde leidraad om elke dag van het jaar koolhydraatarm te eten.

Eiwitten en Koolhydraten

Je hebt ongetwijfeld al verschillende dingen over een eitwitrijk en koolhydraatarm dieet gehoord. Sommige mensen gebruiken een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet om veel af te vallen. Anderen weten met dit dieet verschillende klachten zoals buikpijn, darm- en/of bloedsuikerspiegel problemen te stabiliseren zonder medicijnen of supplementen te slikken.

Maar hoe werkt dit dieet precies? Wat mag je wel en niet eten? En hoe zorgt dit dieet ervoor dat je gemakkelijker het gewicht eraf weet te houden? En waarom is zoveel informatie die je krijgt over het koolhydraatarm dieet tegenstrijdig? Er is een heldere verklaring voor dit alles. Lees er alles over in dit artikel.

101 Koolhydraatarme Recepten *

101 heerlijke en voedzame recepten in een fantastische waaier met handige afwasbare kaarten. Spannende, moderne recepten die gebruikmaken van een keur aan verse en gezonde ingrediënten. In praktische, gebruiksvriendelijke categorieën: ontbijt en brunch, soep, snacks en lichte maaltijden, hoofdmaaltijden, desserts. Onmisbare recepten voor een koolhydraatarm dieet

bron *: bol·com

10 Reacties

 1. Mijn man en ik zijn al 4 weken bezig met het vermijden van koolhydraten. Hij is slechts 2 kilo afgevallen terwijl ik pas 1 kilo kwijt ben. We vermijden alles waar suiker in kan zitten, aardappelen en brood.
  Eten veel groente en eiergerechten. Eten we teveel van dat alles of doen we iets verkeerd.
  Thea

 2. Waarom je dik wordt van pasta? Pasta bevat veel koolhydraten, veel calorieën, het bevat weinig voedingsstoffen en het leid tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor bouw je snel vetweefsel op en krijg je na het eten ervan ook weer snel trek in meer eten. Er is een alternatief voor gewone pasta dat volledig vrij is van koolhydraten en vetten en 90% minder calorieën bevat dan gewone pasta. Het is gemaakt van plantaardige vezels en is ook nog eens glutenvrij!

 3. Mijn dochter en ik volgen samen nu al 3 maanden de koolhydraatarme recepten die ik iedere week via de email ontvang. We zijn beiden zo’n acht kilo afgevallen en heel erg blij met deze levenswijze. Wij maken nu al een tijdje gebruik van koolhydraatarmbrood (shapebrood). Aan de weekmenu’s is nu volkorenbrood toegevoegd. Mijn vraag is waarom dit shapebrood niet geadviseerd of gepromoot wordt zelfs?

  Hartelijk dank voor de emails met recepten. Ik heb eindelijk het vertrouwen dat ik een manier gevonden heb om controle over mijn gewicht te behouden. Het vertrouwen is zo groot dat ik zelfs gestopt ben met roken 6 weken geleden en ik ben niet aangekomen maar gewoon blijven afvallen. De behoefte aan suiker is helemaal verdwenen.

  Vriendelijke groeten,
  Astrid

 4. Ik heb het boek al een tijd in de kast staan en maak er regelmatig gebruik van. Het is eigenlijk moeilijk te geloven dat je kunt afvallen met dit kookboek. Wat een heerlijke combinaties staan er in. Ik was niet overtuigd dat dit de manier kan zijn om af te vallen en heb meteen een van de recepten gemaakt (gehaktballetjes met tomaten). Inderdaad had ik na het eten voor het eerst géén trek in zoet. Het mooiste is dat het lekker is, en ook nog eens werkt.

 5. sinds de herfst vakantie van 2010 weet ik dat ik suiker heb, nu bijna oud en nieuw ,en met een dieet goed afgevallen,waar ik me niet in vinden kan is dat ik niet zo goed iets lekkers kan klaarmaken met genoeg variatie, dus dit boek lijkt me wel wat, dat ga ik kopen

 6. Ik heb ontzettend veel last van reflux ondanks al een jarenlange kuur met medicijnen, het is zo erg dat ik stemband en keel problemen heb door het zuurbranden. Ik ben op het net wat aan het zoeken naar mogelijke oorzaken en remedies en daar las ik dat de oorzaak ook in de darmen kan liggen (ik heb eveneens prikkelbare darmen en een zeer trage vertering) en dat een koolhydraatarm dieet zou kunnen helpen. Is dat zo en kan ik tips krijgen?

  Sandra.

  • Dag Sandra,
   Ik las zonet wat u een tweetal jaar terug schreef. Ook ik heb enorme last van reflux en darmen, met daarmee gepaard gaande keel(en hoest-)problemen.Hebt u ondertussen ervaring met het koolhydratendieet ?
   Inge

 7. Dit boek lijkt me wel wat maar volgens mij is het nog niet veschenen. Afvallen op een lekkere manier zonder koolhydraten is helemaal hot tegenwoordig. Weet iemand vanaf welke datum dit boek te koop is?

  Muisje

  • Ik ben heel blij met de onderstaande koolhydraatarme dieet samenstelling.
   Klopt het dat het gebaseerd is voor 1 persoon?
   Bij dag 1 bij de lunch wordt aangeven 1 Mozzarella bol, wordt daarmee bedoeld wat in een zakje zit ( € 0,45 cent) dat is een grote bol? Klopt dat?

   Hoor het graag.

   Groetjes Shital

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in