Kritiek op nieuw boek Sonja Bakker

Deskundigen waarschuwen voor een nieuw dieetboek voor kinderen van de hand van Sonja Bakker. Een kwart van 7 tot 10 jarigen is met afvallen bezig, zo meldde het actualiteitenprogramma Netwerk.

In Netwerk wordt gewaarschuwd voor diëten voor kinderen. Sonja Bakker heeft een boek voor deze doelgroep op de markt gebracht. Maar minder of anders eten blijkt niet de oplossing. Volgens deskundigen kunnen er zelfs problemen in de groei ontstaan door het dieet. Ook wordt er gewaarschuwd voor obsessief gedrag. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de kinderen tussen de 7 en 10 jaar wil afvallen terwijl dat helemaal niet nodig is.

Commercial
Dieetgoeroe Sonja Bakker is weer volop in het nieuws. Naast de nieuwe kinderdiëten is ze vanaf maandag te zien in een reclame van wasmiddel Robijn. In de commercial maakt Bakker reclame voor het nieuwe geconcentreerde wasmiddel Robijn Klein & Krachtig. ‘Robijn is ook afgevallen’, zegt de diëtiste terwijl ze de kleine fles uit haar boodschappentas haalt. In de reeks Robijn-commercials gingen onder meer ‘boer zoek vrouw’ Yvon Japsers en dichter Jules Deelder Sonja Bakker voor.

A-merken
Marktonderzoeker IRI Nederland meldde vorige week dat de dieetgoeroe uit Noord-Holland mede verantwoordelijk is voor de groei bij A-merken. Bakker noemt de producten die zij aanbeveelt met naam en toenaam in haar boeken. Aan de kassa-uitdraaien van de supermarkten ziet IRI dat merken als Bolletje, Coolbest, Optimel en Milner in 2007 erg succesvol waren.

Modeboek
Naast het kinderdieetboek levert Sonja Bakker op 15 maart ook nog een nieuw lenteboek af. Hiervoor heeft ze een commerciële deal gesloten met modeketen Miss Etam. Het nieuwe boek heet Lekker in je vel met Sonja!’ en wordt via de winkels van de modeketen verspreid. Naast 24 lenterecepten bevat het boek ook vier metamorfoses met Sonja’s uit de voorjaarscollectie van Miss Etam.

bron: distrifdood 

3 Reacties

  1. We willen het eigenlijk niet weten, maar afvallen doe je door gezond en karig te eten en veel te bewegen. Ik besef dat het een enorme opgave is om de verleidingen te weerstaan, maar zolang sukers en vetten nu eenmaal goedkoper zijn dan gezonde voedig, blijft het een eeuwig gevecht tegen het overgewicht….. en er worden telkens handige mensen met een goed commercieel gevoel of uitstraling er zeer rijk van….

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in