Lactosevrij afvallen met lactose intolerantie Review en Ervaringen

Als je lactosevrij moet eten, dan heb je al genoeg uitdagingen als het gaat om het eten. Er zijn veel producten die toch wat sporen van melk bevatten. Lactosevrij afvallen is dan helemaal een uitdaging, omdat je dan nog beter moet opletten wat je allemaal eet.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste problemen die je ondervind bij lactosevrij afvallen en we helpen je natuurlijk ook om deze problemen op te lossen.

Wat is lactose intolerantie?

Lactose is een soort koolhydraat dat van nature voorkomt in de melk van koeien. Veel mensen zijn niet in staat om deze melksuikers te verteren, omdat ze niet voldoende van het enzym lactase hebben (bron). Als je lactose intolerantie hebt en je neemt toch melkproducten, dan kun je last krijgen van klachten zoals een opgeblazen gevoel of diarree.

Niet iedereen heeft in gelijke mate last van lactose intolerantie. Sommige mensen kunnen kleine hoeveelheden lactose, zoals je bijvoorbeeld vindt in boter, wel verdragen. Ook kleine hoeveelheden gefermenteerde producten, zoals yoghurt, vormen niet altijd een probleem.

Hoe kun je lactosevrij afvallen

Een van de meest effectieve diëten om af te vallen is een eiwitdieet. Hierin voer je de hoeveelheid eiwitten in je maaltijd flink op. Een van de belangrijkste redenen om dit te doen is omdat eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel (bron). Dit maakt het een stuk makkelijker om minder calorieën te eten. Een tweede grote voordeel van een eiwitrijk dieet is dat je hiermee de vetvrije massa (dus je spieren) in stand houdt (bron).

In een eiwitrijk dieet eet je logischerwijs vooral eiwitrijke producten. Denk hierbij aan vlees, vis en gevogelte (vooral magere varianten) aangevuld met allerlei plantaardige producten. Groenten, fruit, noten en zaden. Mensen die niet lactose intolerant zijn, eten hier ook veel zuivelproducten bij zoals kwark en yoghurt, omdat dit goede bronnen zijn van eiwitten.

Ook als je gaat afvallen, kun je deze laatste producten prima vervangen door lactosevrije varianten. Sojamelk of sojakwark werkt net zo goed als de zuivelvariant.

Lactosevrij dieet Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor een Lactosevrij dieet zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Lactosevrij dieet graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Lactosevrij afvallen koolhydraatarm

Het koolhydraatarme en het eiwitrijke dieet lijken erg op elkaar. In beide gevallen eet je minder koolhydraten, alleen maak je bij het eiwitrijke dieet echt bewust de keuze om meer eiwitten te eten.

Bij een koolhydraatarm dieet is de kans iets groter dat je producten tegen komt waar zuivel in verwerkt zit. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je maar goed op de etiketten kijkt.

Lactosevrij afvallen voedingsschema

Als je lactosevrij wilt afvallen, kun je de meeste voedingsschema’s die je krijgt bij aankoop  van een product gewoon aanhouden. Het enige waar je op moet letten is dat je een goede vervanger vindt voor producten met lactose. Gelukkig zijn er veel plantaardige vervangers en kun je zelfs veganistische slagroom of crème fraiche kopen in de meeste supermarkten.

Een groot voordeel aan lactosevrij afvallen, is dat je waarschijnlijk minder bewerkte producten gaat eten. Dit betekent dat je minder snel producten koopt waar een klein beetje lactose aan toegevoegd is. Op deze manier is lactosevrij afvallen misschien nog wel makkelijker dan gewoon lactosevrij eten.

Veel eiwitdiëten maken gebruik van een maaltijdvervanger. Meestal zit er koemelk in deze producten, vooral omdat wei-eiwit een voedzame bron van eiwitten is. Gelukkig zijn er steeds meer shakes op de markt die volledig vegan zijn, zoals die van Timfit.

De shakes van Timfit zijn niet alleen vrij van lactose, maar zijn ook verrijkt met extra voedingsstoffen. Zo zitten er vitaminen, mineralen en voedingsvezels in. Op deze manier krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en heb je geen last van een verzadigd gevoel.

Je ziet ook lactosevrij afvallen is goed mogelijk en je kunt dezelfde resultaten halen als mensen die wel gewoon zuivel kunnen eten.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelGezonde voedingsmiddelen die jou weer laten stralen
Volgend artikelDetox Voetpleisters Patches

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in