Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Lactosevrij afvallen met lactose intolerantie Review en Ervaringen

Lactosevrij afvallen met lactose intolerantie Review en Ervaringen

Als je lactosevrij moet eten, dan heb je al genoeg uitdagingen als het gaat om het eten. Er zijn veel producten die toch wat sporen van melk bevatten. Lactosevrij afvallen is dan helemaal een uitdaging, omdat je dan nog beter moet opletten wat je allemaal eet.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste problemen die je ondervind bij lactosevrij afvallen en we helpen je natuurlijk ook om deze problemen op te lossen.

Wat is lactose intolerantie?

Lactose is een soort koolhydraat dat van nature voorkomt in de melk van koeien. Veel mensen zijn niet in staat om deze melksuikers te verteren, omdat ze niet voldoende van het enzym lactase hebben (bron). Als je lactose intolerantie hebt en je neemt toch melkproducten, dan kun je last krijgen van klachten zoals een opgeblazen gevoel of diarree.

Niet iedereen heeft in gelijke mate last van lactose intolerantie. Sommige mensen kunnen kleine hoeveelheden lactose, zoals je bijvoorbeeld vindt in boter, wel verdragen. Ook kleine hoeveelheden gefermenteerde producten, zoals yoghurt, vormen niet altijd een probleem.

Hoe kun je lactosevrij afvallen

Een van de meest effectieve diëten om af te vallen is een eiwitdieet. Hierin voer je de hoeveelheid eiwitten in je maaltijd flink op. Een van de belangrijkste redenen om dit te doen is omdat eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel (bron). Dit maakt het een stuk makkelijker om minder calorieën te eten. Een tweede grote voordeel van een eiwitrijk dieet is dat je hiermee de vetvrije massa (dus je spieren) in stand houdt (bron).

In een eiwitrijk dieet eet je logischerwijs vooral eiwitrijke producten. Denk hierbij aan vlees, vis en gevogelte (vooral magere varianten) aangevuld met allerlei plantaardige producten. Groenten, fruit, noten en zaden. Mensen die niet lactose intolerant zijn, eten hier ook veel zuivelproducten bij zoals kwark en yoghurt, omdat dit goede bronnen zijn van eiwitten.

Ook als je gaat afvallen, kun je deze laatste producten prima vervangen door lactosevrije varianten. Sojamelk of sojakwark werkt net zo goed als de zuivelvariant.

Lactosevrij dieet Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor een Lactosevrij dieet zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Lactosevrij dieet graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Lactosevrij afvallen koolhydraatarm

Het koolhydraatarme en het eiwitrijke dieet lijken erg op elkaar. In beide gevallen eet je minder koolhydraten, alleen maak je bij het eiwitrijke dieet echt bewust de keuze om meer eiwitten te eten.

Bij een koolhydraatarm dieet is de kans iets groter dat je producten tegen komt waar zuivel in verwerkt zit. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je maar goed op de etiketten kijkt.

Lactosevrij afvallen voedingsschema

Als je lactosevrij wilt afvallen, kun je de meeste voedingsschema’s die je krijgt bij aankoop  van een product gewoon aanhouden. Het enige waar je op moet letten is dat je een goede vervanger vindt voor producten met lactose. Gelukkig zijn er veel plantaardige vervangers en kun je zelfs veganistische slagroom of crème fraiche kopen in de meeste supermarkten.

Een groot voordeel aan lactosevrij afvallen, is dat je waarschijnlijk minder bewerkte producten gaat eten. Dit betekent dat je minder snel producten koopt waar een klein beetje lactose aan toegevoegd is. Op deze manier is lactosevrij afvallen misschien nog wel makkelijker dan gewoon lactosevrij eten.

Veel eiwitdiëten maken gebruik van een maaltijdvervanger. Meestal zit er koemelk in deze producten, vooral omdat wei-eiwit een voedzame bron van eiwitten is. Gelukkig zijn er steeds meer shakes op de markt die volledig vegan zijn, zoals die van Timfit.

De shakes van Timfit zijn niet alleen vrij van lactose, maar zijn ook verrijkt met extra voedingsstoffen. Zo zitten er vitaminen, mineralen en voedingsvezels in. Op deze manier krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en heb je geen last van een verzadigd gevoel.

Je ziet ook lactosevrij afvallen is goed mogelijk en je kunt dezelfde resultaten halen als mensen die wel gewoon zuivel kunnen eten.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleGezonde voedingsmiddelen die jou weer laten stralen
Next articleDetox Voetpleisters Patches
lactosevrij-afvallen-met-lactose-intolerantie-review-en-ervaringenAls je lactosevrij wilt afvallen, kun je de meeste voedingsschema's die je krijgt bij aankoop  van een product gewoon aanhouden. Het enige waar je op moet letten is dat je een goede vervanger vindt voor producten met lactose. Gelukkig zijn er veel plantaardige vervangers en kun je zelfs veganistische slagroom of crème fraiche kopen in de meeste supermarkten. Een groot voordeel aan lactosevrij afvallen, is dat je waarschijnlijk minder bewerkte producten gaat eten. Dit betekent dat je minder snel producten koopt waar een klein beetje lactose aan toegevoegd is. Op deze manier is lactosevrij afvallen misschien nog wel makkelijker dan gewoon lactosevrij eten. Veel eiwitdiëten maken gebruik van een maaltijdvervanger. Meestal zit er koemelk in deze producten, vooral omdat wei-eiwit een voedzame bron van eiwitten is. Gelukkig zijn er steeds meer shakes op de markt die volledig vegan zijn, zoals die van Timfit. De shakes van Timfit zijn niet alleen vrij van lactose, maar zijn ook verrijkt met extra voedingsstoffen. Zo zitten er vitaminen, mineralen en voedingsvezels in. Op deze manier krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en heb je geen last van een verzadigd gevoel. Je ziet ook lactosevrij afvallen is goed mogelijk en je kunt dezelfde resultaten halen als mensen die wel gewoon zuivel kunnen eten.

3 Reacties

 1. Ik zou graag dit dieet willen volgen, er is in 2019 lactose intolerantie ondekt, en nu 2022 prikkelbare darm syndroom. Hierdoor ben ik altijd aan het zoeken naar wat ik wel en niet kan eten, daarbij heb ik ook nog een scheutje in het middenrif. En omdat ik veel kilo’s ben aan gekomen drukt dat daar erg op en heb ik veel last van het middenrif en maagzuur.

  Daarom ben ik zoek naar een oplossing om afgevallen, met lactose intolerantie.

 2. Ik zou graag dit dieet willen volgen omdat ik nog niet zo heel lang weet dat ik lactose intolerant ben,, ben druk bezig nog met het ontdekken welke producten ik wel en niet mag en vind het daarom heel lastig om dit te combineren met een dieet. Maar zou dit dus wel heel graag willen

 3. Ik zou graag deelnemen als testpersoon.
  Mei 2021 is er lactose intolerantie ontdekt en gevoeligheid aan koemelk.
  Enerzijds een opluchting! Terug energie, geen constant gevoel van malaise, en de relatie met de wc heb ik sterk beperkt ?
  Maar langs de andere kant was en is het nog steeds een hele zoektocht naar wat kan ik nog eten.
  Helaas merk ik dat er in de plaatselijke supermarkt niet veel ‘eetbaars’ te vinden is.
  Ik moet al naar een stad gaan, om lactosevrij te vinden. Het ander nadeel is dat dit zo belachelijk duur is en erg lekker vind ik dit ook niet. (Zeker vegan ‘vlees’ is niet mijn ding…)
  Wat bij mij uit in: dan eet ik maar niet ?. Ik weet het geen goede instelling. Maar als je al niet graag eet…
  Voor de ontdekking had ik wat shakes gekocht, om zo toch wat extra maaltijden te creëren. (en volgens verschillende dieetisten, te kunnen afvallen) drinken vind ik aangenamer dan eten. Helaas kan ik deze niet meer nuttigen. ‘melk’
  Ondanks dit alles vind ik af en toe toch de moed om vaker te eten. Wat dan ook resulteert in 13kg lichter op 10 maanden tijd. Zonder speciaal veel moeite te doen, enkel ‘meer’ te eten.
  De eerste maand van ‘mijn dieet – eet meer’ was niet lactosevrij en toch ben ik daar 2.5kg vermagert, dus het heeft wel degelijk met het aantal x te maken.
  Ik zou graag als test persoon deelnemen om lv-producten te ontdekken die ik hopelijk wel lekker vind en zo nog wat meer kilo’s vaarwel te zeggen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987