Langzaam verteerbare koolhydraten

Prof. Dr. Van der Maarel van de universiteit Groningen gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden om met enzymatische en microbiële omzettingen langzaam verteerbare koolhydraten te ontwikkelen. Deze langzaam verteerbare koolhydraten kunnen, naast een gevarieerd dieet en voldoende lichaamsbeweging, een bijdrage leveren aan het voorkomen van welvaartsziektes als overgewicht en ouderdomsdiabetes en hart-en vaatziektes.

Koolhydraten en vooral zetmeel vormen een belangrijke basis van ons dagelijks dieet en zijn de energiebron voor ons lichaam. In de dunne darm breken enzymen zetmeel af tot glucose dat wordt opgenomen in het bloed. In de dikke darm zetten bacteriën koolhydraten om in kortketige vetzuren die ook via het bloed worden opgenomen.

Bestel Grip op Koolhydraten bij bol·com

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat weinig lichaamsbeweging en een overmatige consumptie van snel afbreekbare koolhydraten op latere leeftijd leidt tot overgewicht en ouderdomsdiabetes en hart-en vaatziektes. Naast een gevarieerd dieet en voldoende lichaamsbeweging kan de consumptie van langzaam verteerbare koolhydraten een bijdrage leveren aan het voorkomen van deze ziektes.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in