Langzaamaan dieet

In de oertijd was het van levensbelang om zo snel mogelijk te eten. Want voor je het wist ging er een ander met je kostbare hap aan de haal. Maar in onze tijd, waarin er voedsel in overvloed is, kan te snel eten juist een bedreiging voor je gezondheid zijn. Leer jezelf langzamer te eten, voel je fitter en val ongemerkt kilo’s af!

Tip: dek de tafel mooi, en geniet bewust van je maaltijd.

Langzaam eten: hoe doe je dat?
Het langzaam-aan-dieet is heel eenvoudig. Je mag van alles eten, als je het maar langzaam en bewust doet. Hierdoor voel je je eerder verzadigd en eet je vanzelf minder. Het verzadigingsgevoel loopt namelijk achter bij je maagvulling. Als je té snel eet voel je je pas verzadigd na een flinke portie en heb je achteraf een vol en opgeblazen gevoel.

Volgens Gerbrand van Hout, psycholoog en psychotherapeut in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, zijn we er onvoldoende in geslaagd om onze eetgewoontes aan te passen aan onze welvaart. In zijn boek Het langzaam-aan-dieet geeft hij daarom praktische tips die ons helpen om langzamer en bewuster te eten.
Door langzaam-aan te eten, zul je langzaam-aan je eetpatroon veranderen en dus ook langzaam-aan afvallen. Maar wél met een blijvend effect. Het langzaam-aan-dieet door Gerbrand van Hout wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers.

Bestel dit boek bij bol·com

Langzaam aan dieet
Langzaam aan dieet
Gerbrand van Hout

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in