Last van winderigheid? Doe de scheet test

Dagelijks laat je tussen de 10 en 20 winden. Toch heerst er een enorm taboe op het laten van een scheet. Er is helemaal niets mis met winden laten toch schijnt het dat er veel mensen dagelijks hinder ondervinden van hun winderigheid. Daarom komt er een grote voorlichtingscampagne over winden. scheet1

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 4 mensen last heeft van winderigheid. Mensen klagen over een opgeblazen gevoel, buikkrampen, misselijkheid. Maar winderigheid heeft ook geestelijke klachten tot gevolg. Deze klachten worden onderschat.

Zo voelen veel mensen zich ongemakkelijk en opgelaten en is de schaamte voor winderigheid groot. Niet zelden leidt schaamte tot een sociaal isolement.

Ook het inhouden van winden leidt tot zowel lichamelijke als geestelijke klachten. De meeste mensen denken echter dat het inhouden van winden geen kwaad kan.

Bestel deze boeken over winderigheid, darmen en gezonde voeding bij bol·com

Het ultieme schetenboek
Het ultieme schetenboek
Bart Lauvrijs

Prikkelbare darm
Prikkelbare darm
W. Kruis

Gezond eten voor je darmen
Gezond eten voor je darmen
Sophie Braimbridge

voor 17.00 besteld, morgen in huis

Slechts weinig mensen bespreken hun klachten met hun huisarts. Mensen zijn vaak in de veronderstelling dat er geen medicijnen zijn die de klachten kunnen verminderen. Het tegendeel is waar. Vraag uw huisarts naar de mogelijkheden.

Doe de test

Iedereen laat wel eens een wind. Maar voor sommige mensen is het een groot probleem. Heeft u overmatig last van winderigheid? Doe de test.

Deze test is een handig als hulpmiddel om uw huisarts een beeld te geven van de invloed die winderigheid heeft op uw dagelijks leven.

Een zelftest is geen diagnose. Wij adviseren u met klachten altijd naar de huisarts te gaan.

Klik hier om de scheet test te starten

bron: tns nipo

aanvulling: het bovenstaande artikel blijkt opgezet door Tros Radar om de macht van de farmaceutische industrie bloot te leggen. Lees er alles over in dit artikel en bekijk de uitzending van Tros Radar.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in