Leef Bewust!

Alfred Vogel is bij iedereen wel bekend als de Zwitser van de kruidengeneesmiddelen en zijn boek: ”De kleine dokter” denk ik. Een aantal producten van Alfred Vogel ben ik thuis in mijn gezin gaan gebruiken en dit beviel zo goed dat ik me professioneel in de homeopathie en kruidengeneeskunde of fytotherapie ben gaan verdiepen. Zo ben ik vanaf 1990 natuurgeneeskundige. Toen ik me vanaf 1997 ben gaan specialiseren in voeding heb ik de kennis over voeding gecombineerd met mijn kennis van de natuurgeneeskunde. Voor mijn radioprogramma: “Compleet Gezond” kwam ik onlangs weer in contact met Biohorma, het bedrijf wat opgericht is door Alfred Vogel. Een paar weken geleden sprak ik in de radio studio met Marcel Brienne van dit bedrijf over Alfred Vogel en zijn visie.

Van Marcel kreeg ik het boek: “De natuur wijst de weg” van Alfred Vogel uit 1984. Al lezend in dit boek bedenk ik me, dat er nog steeds niets verandert is in de wereld. Sterker nog het wordt alleen maar erger. De mens staat met stip op nummer 1 als de grootste vijand van de aarde en van de mens zelf. Wij vergiften onszelf volledig door iets wat wij de vooruitgang noemen. Onze industrieën verontreinigen de lucht die we inademen, dezelfde industrieën verontreinigen het water wat we drinken. Al ons voedsel wordt bespoten, met hormonen behandelt en gemanipuleerd om maar zo snel mogelijk te groeien. Want hoe sneller het groeit, hoe sneller het bedrijf geld verdient. Controle en toezicht is er wel, maar vaak onvoldoende.

In het begin van mijn praktijk als natuurgeneeskundige zei ik tegen mensen dat ze voorzichtig moesten zijn met het drinken van melkproducten omdat deze veel dioxine bevatten. Veel mensen keken mij raar aan. Dat valt toch wel mee, de overheid controleert toch wel of het dioxine gehalte goed is of niet. Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van iedereen, maar weet ook dat vaak het commerciële belang voor het gezondheidsbelang gaat. Zo bleek in 2010 dat wij in Nederland jarenlang paling verkocht met een te hoog dioxinegehalte volgens Europese normen. Gezond vette vis? In dit geval dus niet gezond! Het vervelende van deze stoffen is dat je alleen bij een hele hoge dosis meteen ziek wordt. Maar wat doet jarenlang zo’n dosis met je lichaam? Wat heeft bijvoorbeeld de gifwolk boven ons land van de kernramp in Tsjernobyl voor schade aangericht? Neem daar nog wat restjes van je medicijn- en je alcoholgebruik bij en mogelijk heb je ook nog wel eens gerookt en geblowd. Ook die restjes worden in je vetcellen opgeslagen.

Kun je je voorstellen wat er gebeurd als je snel af gaat vallen en al deze schadelijke stoffen vrij komen? Door het snelle afvallen kun je je lichaam ziek maken zonder dat je dit meteen hoeft te merken. Je kunt vage klachten krijgen zoals vermoeidheid of snel een griepje krijgen omdat je weerstand vermindert is. Je lichaam zal je vaak proberen te beschermen door het afvallen te vertragen. En wat doe jij? Ga je nog rigoureuzer aan het lijnen door nog minder te eten om dit plateau te doorbreken? Of geef je je lichaam de tijd om de schadelijke stoffen op te ruimen? Of bied je je lichaam een helpende hand door een goed detoxmiddel, kruidengeneesmiddel of een celzout in te nemen? Ook hiervoor geld dat er geen standaardmiddel is wat voor iedereen geweldig werkt. Ieder lichaam is uniek. Maatwerk dus, dat maakt ook mijn werk als afslanktherapeute zo afwisselend. Afvallen prima, maar we in harmonie en met respect voor je lichaam.

4 Reacties

 1. het is algemeen bekend dat paling niet tot de gezonde vette vissoorten behoord…
  Paling is net als een gebakje.
  Gezonde vissoorten zijn zalm, haring en makreel en sardientjes en tonijn.
  Paling is een aaseter net als een varken allebij slecht voor de mens.. maar wel lekker.. dat wel.

  dusss.

 2. Mooie Column Mevr. Pols,

  Een vraag, u komt toch uit Noord Holland, tenminste, ik meen u gehoord te hebben op de Radio in onze regio.

  Zonnige groet,

  Melle

 3. Mooie column Bea, las dat je een gezellige ‘chinese avond’ hebt gehad. Leuke dingen in het leven #belangrijk

  Sanne

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in