Lekker Afvallen met Fruit

Nieuwe eettip Gewoon Eten Dieet. Val af door  voeding te snoepen.

De zon heeft zich inmiddels al weer een aantal dagen volop laten zien. Truien gaan uit, t-shirts komen te voorschijn en de huid begint weer langzaam te kleuren. De volgende stap is voor veel mensen de bikini, een badpak of zwembroek. En dat zorgt vaak voor de nodige stress. Anderen zien immers dan meer van uw lichaam.

smoothies

Het meest gehoord in de praktijk van de gewoonetendieet consulent, is dat cliënten nu beginnen te letten op wat ze tussendoor snoepen en dit proberen te veranderen, om straks toch die zwemkleding aan te durven. Dit geeft aan dat men vaak wel weet, waar een oplossing ligt. Vaak is er niet één standaard oplossing, maar ligt de oplossing in meerdere kleine gedragsaanpassingen in het eten en bewegen.

Tussendoortjes

Eén van die aanpassingen zit in de tussendoortjes. Tussendoortjes leveren vaak ongemerkt veel energie. Toch is het aan te raden om drie maal daags iets tussendoor te eten. Waarom? Elke keer als u iets eet, wordt uw schildklier gestimuleerd om harder te werken. Uw lichaam gaat dus letterlijk meer energie verbruiken door te eten. Wel is het zaak om dit bewust te doen. De meeste tussendoortjes nu zullen vaak uit vulling bestaan. Vulling levert veel energie en weinig voedingsstoffen. Vulling is koek, snoep, chips, frisdrank, alcohol. Bewust kiezen betekent dus vaker een keuze voor voeding tussendoor. Voeding levert meer voedingsstoffen en minder energie dan vulling. Een simpele manier is, om van elk van de drie hoofdmaaltijden iets te verschuiven en dit als een tussendoortje te gebruiken. Zo krijg je geen extra energie binnen. Voorbeelden hiervan:

  • Een schaaltje met verschillende soorten vers fruit tussendoor i.p.v. fruit door de yoghurt of bij de lunch.
  • Een krentenbol tussendoor i.p.v. een snee brood bij de lunch
  • Het toetje van na de warme maaltijd naar de avond verschuiven.
  • Een handje studentenhaver tussendoor i.p.v. muesli door de yoghurt.
  • Het vlees van de warme maaltijd een keertje weglaten en daarvoor in de avond of middag een handje noten eten of een paar blokjes vlees of kaas.

En natuurlijk kan een tussendoortje ook gewoon extra gemaakt worden, uit voeding bestaan en toch lekker zijn. Bijgevoegd een voorbeeld hiervan.

Milkshake voor 4 personen

ingrediënten

  • 350 ml halfvolle melk
  • 200 ml yoghurtijs met smaak naar keuze
  • 20 ml diksap met smaak naar keuze
  • 2 grote bananen of 250 gram aardbeien, frambozen, bosbessen of bramen naar keuze

bereiden

Blender deze ingrediënten door elkaar. Versier met een verse aardbei, een blaadje mint of een schijfje sinaasappel op de rand. Serveer het koud.
Smakelijk eten.

Smakelijk!

irma

Namens Ammerlaan Praktijk
www.gewoonetendieet.nl

2 Reacties

  1. Ik wil graag smoothies met fruit maken maar sommige fruitsoorten vind ik te zoet. Welke zoetstof kan ik hiervoor gebruiken?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in