Let op voor de Feestdagenkilo’s!

Tijdens de feestdagen lijkt diëten bijna onmogelijk, allemaal lekkers in overvloed. Heerlijk mals vlees, lekkere sausjes, chocolade Mouse, ijs, taart en nog veel meer. De kans kan steeds groter worden dat u het dieet even lijkt op te geven. De feestdagen zoals kerstmis en de jaarwisseling zijn vaak de mindere periodes om op een dieet te gaan. Het is belangrijk om u zelf iets te gunnen, maar pas op dat u niet helemaal stopt met uw dieet. De kans is dan heel groot dat de extra kilo’s er weer bij komen. Hieronder staan enkele tips die u kunnen helpen om extra kilo’s te voorkomen.

 • Probeer van tevoren te beslissen wat u wel of niet gaat gebruiken tijdens de feestdagen
 • Verdeel de hapjes en drankjes over de tijd.
 • Zorg dat de schalen met lekkere hapjes buiten je bereik staan.
 • Drink uw glas niet in één keer leeg. Maar neem steeds een paar slokjes en zet het glas weer terug. U kunt dan ook zeggen dat u nog heeft.
 • Wees voorzichtig met alcohol. Naast dat alcohol veel calorieën levert is het ook eetlust opwekkend. Wilt u toch een wijntje of een biertje drinken, neem er dan eentje en geniet ervan
 • Ook tijdens de feestdagen is belangrijk om goed te blijven bewegen. U kunt bijvoorbeeld na het diner met elkaar een wandeling maken.

Voor gezonde recepten op smaak tijdens de feestdagen kun je terecht bij de receptenzoeker van het voedingscentrum.

2 Reacties

 1. Wij gaan met de Kerst, met Welshmen’s kant, naar een warm en koudbuffet. Dus ik hoop dat ze daar een beetje gezonde dingen hebben! Vast wel toch???

  En Snabbeltje: ik doe gezellig met je mee hoor in 2008! We zullen er ooit komen!!!

 2. feestdagen..praat me er niet van..begint al goed op 27 november..mijn schoonmoeder word dan 75…we gaan wokken…dan krijgen we decemer sint en piet..met hun overheerlijk pepernoten..en chocolade…dan 12 december mijn ouders 50 jaar getrouwd..krijgen we weekend aangeboden..met veel ge eet…krijg je dan de kerstdagen…idd …ik kan dus niet eens goed lijnen..bach ….veel water drinken en groene thee drinken…want oud jaar..is dubbel..(dan word deze dame ook weer een jaartje ouder..) dus??? zeggen we altijd..in het nieuwe jaar..ga ik flink mijn best doen..maar???…dat zeg ik nu elk jaar al!

  pst…okee in 2008 ga ik mijn best weer doen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in